Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell apámnak besértődnie...

Miért kell apámnak besértődnie, mert nem megyek vele futtatóba? L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy amikor kutyáink lettek, meg lett beszélve, hogy enyém a reggeli, délutáni és az esti séta, ő meg csinálja az éjszakait.

21-én lesz a gyakorlati vizsgám, 27-én az írásbeli, arra tanulok + idegeskedek nap mint nap. Ott tartok most, hogy 3 körül fekszek le, mert amikor visszaérünk, olyan éjjel 1 körül, nem vagyok álmos. Így aztán későn kelek fel, egész nap mosott kaki vagyok, pedig megvan a nyolc óra alvás, de ez nem a megszokott ritmusom.

Ő úgy gondolja, belefér az időmbe most, hogy nincs iskola, meg az egyik kutyának ez az egyetlen szórakozása (nem engedhetjük el a parkban éjjel, még nem jó a behívás).

Előbb mondtam neki, hogy neki, hogy nem megyek, erre bevágta a sértődött-durcás kisgyereket, hátat fordított nekem és miközben beszéltem hozzá, letojta magasról.

Ő vállalta az éjjelit. Oké, hogy előfordul a szabadnapjain, hogy délután lejön velünk, mert megkérem rá (egyiküket még asszociáljuk, futtatón kívül nem jön ki a kutyákkal), de ez 17:00 körül van. Neki a munkája miatt (futár, fél 12 körül ér haza, 3 körül fekszik) ez megszokott, de nekem nem jó, ha nekem is az lesz.

Szívem szerint 22:30-23-kor mennék aludni, erre meg mondja nekem, hogy oké, megyünk fél 11-kor (ha túl korán megyünk futtatóba, nincs senki).

Mondja nekem, hogy nehéz egyszerre két kutyára figyelni a futtatóban, mikor melyik kakil, közben alapból csak figyelni, mit csinál, ezért is jó ha megyek én is, és máshogy viselkednek amikor ott vagyok. Mellékesen, kocsival viszi őket, nem gyalog.

Ezen miért kell besértődni? Meg miért nem képes megérteni, hogy így is ideg vagyok a vizsgától, nem kell rátennie + az én "órám" máshogy van beállítva?

2020. máj. 11. 20:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem úgy van vele, hogy a Metin 2-nél (rákerestem, nem tudtam mi ez) csak hasznosabb és egészségesebb program a kutyákkal szabad levegőn lenni.

Az ilyen számítógépes játékok gyors mozgása is csak terheli az agyat, a villódzó fények meg fárasztják a szemet.

2020. máj. 11. 21:14
 12/21 A kérdező kommentje:
Kétlem. Azt sem tudja, hogy játszom.
2020. máj. 11. 21:16
 13/21 A kérdező kommentje:

Vagyis... már néhányszor mutattam neki, de rövidesen elfelejti, hogy ilyesmi játék létezik.

Ő is friss levegővel meg az egész nap itthon gubbasztokkal jön, de az a helyzet, ha előbb tudnánk lemenni, semmi gondom nem lenne. Szabadnapján oké, ha előbb megyünk, de akkor sem úgy, hogy 10-kor megyünk, fél 11 előtt nem hajlandó indulni, de inkább 11, munkanapokon pedig 11-kor vagy azután, legkésőbb fél 12-re ér haza, akkor meg már nincs kedvem menni.

2020. máj. 11. 21:23
 14/21 A kérdező kommentje:
Csoda. Sikerült rávennem, hogy 3/4 10-kor induljunk. Ilyen se volt még. Menni nem akarok, de ez őt nem igazán érdekli. xd
2020. máj. 11. 21:25
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
na alakul valami grat :D
2020. máj. 11. 21:28
 16/21 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy semmi jó. A futtatóhoz tartva megmondtam neki, hogy holnaptól kezdve, csak a szabadnapjain fogok velük menni.

A futtatóban hirtelen kijelentette, hogy csak a szabadnapjain viszi el a kutyákat, a többi nap én intézem az esti sétát, úgy készüljek.

Itthon pedig előbb mondta, hogy miután enni adott a kutyáknak, beszélünk (és nem azért, mert esetleg azt gondolja, rosszul csinált vagy gondolt valamit, érződött a hangján).

2020. máj. 11. 22:58
 17/21 A kérdező kommentje:

Na, annyi volt a lényeg, hogy baromságokat hordott össze. Minden nyavalyás nap felsöprök itthon, mondtam is neki, hogy tudom bizonyítani (egyrészt vannak képek pont ezért a telefonom, ami mutatja a dátumot is, másrészt még ott van a zacskó alján a legutóbbi söprésem) - őt ez nem érdekelte, szólni se hagyott. Leszögezte, hogy mindent mossak el, mire haza ér, nem akar mosatlan látni. Na ez azért érdekes, mert 1-2 dolog mindig van a mosogatóban, mert mosogatás után eszek. Ő is mondta, hogy ő is elmos majd maga után - hát hogyne, ahogy a megállapodásunkat is betartja, miszerint ha én főzök, ő mos el, aztán semmi. Amikor pedig itthon van, nem szoktam mosogatni, mert az asztala a nappaliban van, én meg inkább a szobámban vagyok, mert volt már amikor mosogatás közben jött rá a beszélhetnék vagy a "hideg vízzel nehezen mosod el", miközben gőzölgött a víz, ugyanis meleggel mosogatok. -.-'

Továbbá, a kutyák után este, amikor kaját adok neki, takarítsak fel - ezt ő szokta csinálni, ahogy enni is ő adott a mai napig a kutyáknak, de oké, megcsinálom.

Ennyi, semmi más. Az a vicces, hogy mindennap takarítok itthon, magamtól, mégis húzza a száját. Érdekes, mindenki más elégedett velem, amikor takarítok, mert jó munkát végzek, csak ő elégedetlen velem... mindig. Márpedig egészségügyis vagyok, ha rosszul takarítanék, nem lenne megfelelő higiéne, újracsináltatnák velem.

2020. máj. 11. 23:10
 18/21 anonim ***** válasza:
84%

Terj vissza az eredethez: hogyan lettek kutyaitok? Apukad a futarkodas mellett arra vagyott legyen 2-3 kutyaja es ejjel setaltathassa oket, nevelhesse, melle bujhassanak az agyban?

Vagy...?

Szoval ki akart kutyakat? Ki fizeti a kajajukat, allatorvost, kutyas felszerelest?

Csak azert kerdem, mert sajnos ha te szerettel volna kutyat es apud csak belement...akkor bizony besertodhet siman. Valoszinu nem ugy kepzelte a kozos kutyatartast, hogy amikor jarvany miatt nincs suli, de o meg melozik naphosszat te majd inkabb jatszol vagy mineegy miylen sunyi mod de nem mesz vele tarssagnak.

Sajnos a kutya olyan mint a gyerek. Probald ilyen szempontbol nezni apad sertodeseit.

Nalunk a kamasz lany kisirta a menhelyes kutyat. Na attol kezdve apja vitte a kutyat minden hetvegen setaltatni...vegul hetkoznap estenkent is... a csaj a sajat hu de nagyon akart kutyajat csak fojtogatni, dogonyozni es egy nap egy 5 perces setara tudta levinni. Undorito.

2020. máj. 12. 08:19
 19/21 anonim ***** válasza:
31%

De most mi ezzel mit csináljunk? Mindketten lusták vagytok takarítani is, alap dolgokat megcsinálni, meg a kutyákkal is foglalkozni igazából, aztán mutogattok ujjal egymásra. Ennyi történik.

Ki akarta a kutyákat?

2020. máj. 12. 08:57
 20/21 A kérdező kommentje:
En vagytam kutyara, de az ejjeli setat o dontotte el, hogy csinalja, pedig nem volt kotelezo. Alapbol en mashogy terveztem, hogy reggel-du-este viszem le oket, aztan talalta ki, hogy o is, miutan hazaert. A kutyak az ejjeli nelkul is siman kibirjak reggelig, csak szerinte volt eddig vilag tragedia, aztan most kitalalta, hogy en intezem, ergo nincs ejjeli, csak kesobbre tett esti.
2020. máj. 12. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!