Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet vettek egy házat! Most...

Lehet vettek egy házat! Most mi legyen?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem és jelentkeztem egyetemre egy nagyobb városba.Nagymamám elmondta,hogy a szüleim venni akarnak egy házat nekem,pedig tudják,hogy én nem szeretnék a jelenlegi helyen maradni.Egy községben élünk,ahol kb.semmi sincsen.Én szeretnék egyetemre menni és képezni magamat.Itt egyedül az önkormányzathoz tudnék elmenni dolgozni vagy a boltba a sarkon.Nem látok benne túl sok lehetőséget.

Mama megmutatta a házat és egy öreg,felújítandó otthonról lenne szó.Nekem arra nincs se időm,se pénzem jelenleg és nem is tetszik.Kb.mindent cserélni kéne benne,az ablakot,a konyhában a dolgokat,a kerítésről meg ne is beszéljünk.

Nem szeretnék hálátlannak tűnni,mert másnak ez is hatalmas segítség lenne,de nem nekem.Otthon már elmondtam a terveim és abszolút nem várok el tőlük semmilyen segítséget.Édesanyám nem szeretné,ha elmennék és szerintem emiatt vennék meg azt a házat.

Nagyon remélem,hogy még nem vették még.Most mi legyen? Hogyan lehetne ezt felhozni? Nem tudják,hogy tudok róla és mama is bajba kerülne,mert elmondta nekem.Elég szép családi botrány lenne belőle.

2020. máj. 9. 14:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Tök egyszerű: mondd, hogy kivettél XY városban egy albérletet és költözöl az egyetem miatt (ezt természetesen ne hazudd, hanem tényleg tedd meg). Erre a képedbe vágják, hogy már kinézték/megvették az adott házat, hogy maradj a "faluban", ezt pedig kezelheted úgy, hogy:

A) De hát én nem is tudtam a házról, de nem baj, el lehet adni/ki lehet adni, jó hogy megvettétek.

B) Gondoltam, hogy ezt tervezitek, de az én jövőm az egyetem. Leteszem a diplomámat aztán munkát keresek a városban, majd jövök látogatni.

A beszélgetés előtt csomagolj össze mert biztosan költözböd kell a sikeres leválás érdekében.

2020. máj. 9. 17:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Márpedig jobb, ha beszéltek. Kommunikálj, mondd el az érveidet; és kérd meg a szüleidet; hogy ne haragudjanak a mamádra, amiért kikotyogta a tervüket; de neked nem ez az elképzelésed a jövődre nézve; mások az elképzeléseid; és ja, szal, a saját életedet te szeretnéd alakítani; és köszönd meg , hogy gondoltak rád, de te nem arra a házra vágysz, hanem te másra gondoltál, másfajta lakhatási megoldásra. De és szóval ne tűnj hálátlannak. De egyébként ha ügyes lennél, lehet, hogy el tudnád adni azt a házat, bár nem tudom, lehet a szüleid is csak azért tudták, mert nem volt más vevő, és olyan rossz helyen, rossz pozícióban, állapotban van, hogy szóval másnak már nem kellett volna, meg lehet, hogy ezért volt ilyen olcsó is. De valahogy azért be kéne biztosítanod, hogy ne vegyék meg. Amíg nem késő, mert akkor a nyakadba szakad egy ház, fölöslegesen. Szépen, kedvesen mondd el nekik, hogy a mama véletlenül elmondta; és hogy te mit szólsz hozzá, te mit gondolsz erről. Úgy látszik , a szüleidnek mások az elképzelései a te jövődre nézve, meg az életlhetőségeidről , a te életedről. Tudasd velük, még mielőtt megveszik, amíg nem késő.!!! De, ha már késő, akkor meg pl nemtom, próbáld te is majd eladni, ha neked az nem kell, ne is költözz oda. Vagy pl majd mondjuk felújítod, és akkor ki lehetne adni bérbe, de azt mondtad, nem jó helyen van, nincs sok munkalehetőség-ez egy nagyon erős érv egyébként -szóval ki akarná ott bérbevenni? Vagy van ott mondjuk esetleg valami iskola a környéken, hogy egyetemistáknak felújítva jó lenne? Van ott valami, ami miatt érdemes lenne oda, és nem valami "jobb" helyre költözni? Jobb alatt azt értek, hogy mondjuk például 15 perc sétára van minden. Hogy sokféle munkanélküliség, meg bármi kell,minden negyen óra alatt elérhető.
2020. máj. 9. 17:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nélküled nen tudnak neked házat venni, mert az adásvételnél ott kell lenned.

Hizd szóba megkerülve, hogy az a terved, hogy tanulsz, aztán már nem jössz vissza semmiképpen.

2020. máj. 10. 01:27
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Megpillantottam itt valamit egy föntebbi kommentben. Nagyon jó a komment, de innen erről "sikeres leválás érdekében" eszembe jutott valami. Hogy akkor most kábé a leválásod jegyében vettek neked a szüleid egy saját házat?/vettek volna. Tehát a saját döntésed; meg úgy megkérdezésed, meg mindent figyelmen kívül hagyva, a 'leválást elősegítendő?' Na, ez így durva. :O Hogy hol akarsz lenni/élni/lakni, az hadd legyen már a saját döntésed. Csak ennyit fűznék hozzá, én még valamelyik előző válaszoló vagyok (, most nem néztem meg, melyik); és jó kommenteket írtak a többiek is.
2020. máj. 10. 13:38
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
*de még szóval az durva, hogyha még annyira se látnak téged felnőttnek a szüleid, hogy nem bíznak benned; hogy te magad is el tudnád dönteni, hol szeretnél élni; ezért "babusgatva" megvettek neked egy házat. (Azé' remélem, hogy nem!!)
2020. máj. 10. 13:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Semmi nem lesz, ha vettek, a te tudtod nélkül csak maguknak tudtak venni. Tudták a terveidet ha ennek ellenére megvették ( maguknak) az az ő bajuk.
2020. máj. 10. 18:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Van valami fejlemény az ügyben?
2020. máj. 11. 17:22
 18/18 QQRIQ20 válasza:
100%

Mindenképpen beszélj velük, hogy neked már terveid vannak. Egy öreg ház csak gondot okoz, ha nem akarsz benne lakni. Ha nincs kimondottan jó környéken, a telek kicsi és nincs panoráma, akkor a ház romló állapota csak csökkenteni fogja az ingatlan értékét. Illetve még minimum 6-8 év, mire te abban lakni tudnál, illetve saját pénzedből felújítani.

Tényleg beszélj velük, különben hosszú távon csak szívás lesz vele.

2020. máj. 15. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!