Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet vettek egy házat! Most...

Lehet vettek egy házat! Most mi legyen?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem és jelentkeztem egyetemre egy nagyobb városba.Nagymamám elmondta,hogy a szüleim venni akarnak egy házat nekem,pedig tudják,hogy én nem szeretnék a jelenlegi helyen maradni.Egy községben élünk,ahol kb.semmi sincsen.Én szeretnék egyetemre menni és képezni magamat.Itt egyedül az önkormányzathoz tudnék elmenni dolgozni vagy a boltba a sarkon.Nem látok benne túl sok lehetőséget.

Mama megmutatta a házat és egy öreg,felújítandó otthonról lenne szó.Nekem arra nincs se időm,se pénzem jelenleg és nem is tetszik.Kb.mindent cserélni kéne benne,az ablakot,a konyhában a dolgokat,a kerítésről meg ne is beszéljünk.

Nem szeretnék hálátlannak tűnni,mert másnak ez is hatalmas segítség lenne,de nem nekem.Otthon már elmondtam a terveim és abszolút nem várok el tőlük semmilyen segítséget.Édesanyám nem szeretné,ha elmennék és szerintem emiatt vennék meg azt a házat.

Nagyon remélem,hogy még nem vették még.Most mi legyen? Hogyan lehetne ezt felhozni? Nem tudják,hogy tudok róla és mama is bajba kerülne,mert elmondta nekem.Elég szép családi botrány lenne belőle.

2020. máj. 9. 14:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%

Ülj le este velük, hogy "Beszélgessünk egy kicsit a további terveimről..."

Lehet, hogy előjönnek a farbával.

2020. máj. 9. 14:33
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el nekik,hogy te hogyan képzeled el a jövõdet.Majd biztosan maguktól is mondani fogják.
2020. máj. 9. 14:42
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
Ha megvették akkor fogadd el, kicsit újítások fel, és add ki albérletbe amíg te tanulsz. Majd a tanulmányaid után el tudod dönteni hogy mit akarsz kezdeni a házzal, addig viszont bevételed is van belőle.
2020. máj. 9. 14:55
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Add ki albérletbe. Egy ingatlan sosem hátrány.
2020. máj. 9. 14:57
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Megköszönöd, majd eladod vagy kiadod.
2020. máj. 9. 15:01
 6/18 anonim ***** válasza:
87%

Attól, hogy ök megvették, még nem a te doglod foglalkozni vele.

Most - ha tényleg megvették neked -, nem kell semmit tenni, megköszönöd és utána mindent csinálsz úgy, ahogy eltervezted.

Ha felvesznek, akkor menj az egyetemre, a ház "eláll", nem kell vele semmit problémázni. (Az az ötlet, hogy esetleg kiadod, nem rossz, de ha kis község, akkor nem biztos, hogy van, aki kibérelné)

Ha végeztél az egyetemmel, akkor keresel munkát, és odaköltözöl, ha kell a pénz, akkor eladod a házat és az árát felhasználod arra, ami neked kell, vagy veszel ott házat vagy másra költöd.

2020. máj. 9. 15:21
 7/18 anonim ***** válasza:
91%
A tudtod nélkül neked nem vehették meg, maximum a saját nevükre. Ha meg így van, az az ő bajuk, téged nem kötelez semmire. Komolyan nem hiszem el, hogy van épeszű ember, aki tényleg azt hinné, hogy egy isten háta mögötti faluban vásárolt romház bárkinek is segítség lenne. Inkább akkor adnák oda azt a 2-3 milliót, abból már el lehet kezdeni egy életet.
2020. máj. 9. 15:25
 8/18 anonim ***** válasza:
91%
Úgy van, a te nevedre csak a te aláírásoddal lehet ingatlant venni. Ha megveszik, maguknak veszik. Éppen ezért még ma este, ahogy írták is, hamar ülj le velük, és egyértelműen mondd meg, hogy nem kéred a házat, és ha megveszik, nem fogod felújítani, nem fogsz odaköltözni, és nem foglalkozol vele, az az ő házuk lesz, nem a tiéd.
2020. máj. 9. 15:52
 9/18 anonim ***** válasza:
69%
Ha adnak fogadd el! Ha ütnek fuss el! Így tartja a közmondás.
2020. máj. 9. 16:05
 10/18 anonim ***** válasza:
93%
Úgyis csak haszonélvezet fenntartásával vennék meg neked, ha ennyire nem tekintenek felnőtt férfinak. Akkor pedig csak papíron a tiéd, az akaratuk nélkül semmit sem csinálhatsz vele, míg élnek.
2020. máj. 9. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!