Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érettségi után külföldre...

Érettségi után külföldre szeretnék költözni, anya, sőt az egész család nem támogat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az a legnagyobb kivetése, hogy nem fogunk gyakran találkozni, továbbá olyanokat mond, hogy nem fogok nélkülük boldogulni, stb. Nagyon szeretem a családomat, de csak bűntudatot keltenek bennem. Valóra szeretném váltani az álmaimat, szeretném egy jobb életet magamnak és a jövendőbeli gyermekeimnek is. Tudom, hogy szeretnek és csak féltenek, de mindenképp menni szeretnék.

2020. máj. 8. 22:04
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
19%

(Hadd tippeljek: Dél-korea.

De mindegy is... )

Vízum? Végzettség? Hogyan fogod ellátni magad? Ezeket válaszold meg pontosan, és tárd a családod elé. Én ugyanezt csinálom, bár nekem kelleni fog a támogatásuk (anglia). Nekem elfogadták, ha jó az érettségim, a szeptembert már ott kezdem. :)

Sok sikert! 17/L

2020. máj. 9. 15:15
 22/25 anonim ***** válasza:
75%
igy mår ėrtem hogy csalådod miėrt tartja rossz ötletnek amit kitalåltål,europán kivüli orszågba 0 munkatapasztalatal,ėretsėgivel egyenlő az ostobasågal bår hova mėsz rengeteg millios összegek kellenek.
2020. máj. 9. 16:04
 23/25 anonim ***** válasza:
76%

"Nem ciki leírnom, egyszerűen nem akarok belemenni, nem akarok erről vitatkozni, eldöntöttem és kész. Nem az érdekelt, hogy az itt lévő emberek között ki gondolja úgy, hogy meg tudom csinálni, kinek nem tetszik az ötlet."

Oké, akkor sértődötten pontozz le mindenkit aki segíteni akar :) Ez aztán baromi nagy szellemi érettségre vall. Ha külföldön akarsz élni akkor ennél azért több kell...

2020. máj. 9. 17:56
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm annak, aki a kérdésre válaszolt, még konkrétabb tervet fogok készíteni, addig meg tanulok, hogy jól sikerüljön az érettségim, meglegyenek a nyelvvizsgáim.

Több opció közül választhatok, ezért a részleteket még nem döntöttem el, de nekem elsőként mindenképp a nyelviskola lenne szimpatikus.

Utoljára azért leírom mi lett volna a kérdés lényege, tehát, hogyan tudnám megoldani, hogy ha nem is tetszik neki az ötlet, akkor bele tudjon törődni a lehető legkevesebb harag/sértődés nélkül.

Ha nem is rögtön, akkor remélem, hogy később megértenek engem is.

Pont az olyan válaszolók miatt nem írtam részleteket, (meg mert nem a kérdéshez kapcsolódik) elvileg olyan sokat segítettek. Ha egy gyermek elköltözik, és ritkábban látják, akkor az úticél, anyagiak figyelembe vétele nélkül is ugyanolyan érzés a szülőknek, márpedig ha a szomszéd országok egyikébe költöznék, akkor sem reagálnának másképpen. Kérlek titeket, ha nem tudtok érdemben hozzászólni valamilysen témához, segítség címszóval se írjatok irreleváns dolgokat semelyik kérdéshez.

Még egyszer köszönöm.

2020. máj. 9. 20:50
 25/25 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem tényleg számít az úticél, mert úticéltől függően az én válaszom is más és más lenne.

Nagy általánosságban csak annyit mondanék, hogy ha ellene vannak akkor kb. mindegy hogy tálalod és csak az fogja megenyhíteni őket, ha látják, hogy megállod a helyed. Én konkrét munkaajánlat és ismerős nélkül, egy bőrönddel költöztem külföldre. Szüleim nagyon nem örültek, de már 25 éves voltam, diplomával és saját spórolt pénzzel, az ország nyelvét is beszéltem, szóval visszatartani nem tudtak.

Az első egy év baromi nehéz volt, konkrétan traumatikus élmény, és ezt ugyan nem titkoltam előlük, de azért igyekeztem összeszedni magam amikor beszéltünk. Ők próbálták ezt kihasználni és meggyőzni, hogy menjek haza, de amikor látták, hogy kezdenek összejönni a dolgaim minden téren, akkor az ő negatív megjegyzéseik is kezdtek elmaradozni. Már oda is eljutottunk, hogy a lakásvásárlást tervezem és ők ezt kitörő örömmel fogadták. Minden évben meglátogatnak.

Nővérem pár évvel utánam költözött külföldre (nem oda, ahova én), neki már egy szót sem szóltak, pedig még az ország nyelvét se beszélte.

2020. aug. 29. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!