Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem mindenét a lányára...

A férjem mindenét a lányára hagyná? Úgy érzem, ez így nem lesz jó?

Figyelt kérdés

13 éves a kislánya, ismerem óvodás kora óta. Jól kijövünk, az apjával hullámzó a kapcsolata... A férjemmel az a gond, hogyha ő kitalál valamit, akkor az csakis úgy jó (szerinte). Nem fogad el más alternatívát. Ügyvédként dolgozik, sikeres a szakmájában és mivel jól is keres, szerinte később az irodát a lányának kéne tovább vinni. Ezt ő tényként is kezeli, hogy a lánya a jogra fog járni. Közben látom a lányán, hogy mennyire nem az a magolós fajta, és nem humán beállítottságú. Szoktam vele tanulni hétvégente, és egy 2 oldalas töri anyag felett ülünk órákat, mert állítja, hogy nem megy bele a fejébe. Pedig ha 10 tanulási módszert nem találtam már ki, akkor egyet sem. Vagy pl. a férjem kiskora óta teniszezik, 2 éve a lányát is hordja. De ő nem szereti, mondta az edzője, hogy sokszor az óra felét a padon tölti és szerinte nem kéne ezt erőltetni, vagy legalább egy ideig hagyni kéne. Most, hogy nem voltak edzések, kitalálta az apja, hogy akkor kijár vele ő, de ebből csak vita lett, mert nem fogadta el, hogy a lánya nem akar menni, nem szereti. Viszont táncolni nagyon szeret, heti háromszor jár, de az apja szerint az csak bohóckodás, és nem sport. Mikor ezeket közli a gyerekkel, látom az arcán, hogy mennyire rosszul esik neki.

Nem fogadja el, hogy a lánya nem az ő klónja, és nem muszáj neki bejárnia ugyanazt az életutat. Pedig mondta nekem a lány, hogy ő abban sem biztos, hogy Magyarországon szeretne egyetemre járni.

Ismerem az érzést, mert nekem a szüleim az orvosival csinálták ugyanezt. Sosem voltam jó a reál tárgyakból, emlékszem, hogy gimiben mégis emelt kémiára kellett menjek... Aztán reggel dolgozatot írtam, de még hajnal 3-kor anya az étkezőben veszekedett felem, hogy addig fel nem állok az asztaltól, amíg hibátlanul meg nem oldom a feladatot... Pedig még a legegyszerűbb összefüggéseket sem értettem meg, úgy kaptam az év végén kegyelem kettest, hogy megígértem, a következő évben az első dolgom lesz beadni a kérvényt, hogy ne járjak többet emeltre. A szüleim még az első diplomám megszerzésekor is nehezen fogadták el, hogy belőlem bizony nem lesz orvos soha. Ez nagyon rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra. Nem akarom, hogy a férjemmel is ez legyen. Tudom, hogy szereti a lányát és fontos neki, de ezt nagyon rosszul kezeli.

2020. máj. 7. 15:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
29%

10.-re.

TE miért gondolsz az irodára? A lányé lesz, és alkalmaz pár jogászt, meg magánnyomozót, és viszi tovább. Ahhoz nem kell jogi diploma, csak egy stróman a papírmunkához.

2020. máj. 7. 17:18
 12/15 A kérdező kommentje:
Mert a férjem ezt nem így gondolja. Ő abban a tévképzetben él, hogy a lánya az érettségi után jogot fog tanulni. Közben az sem biztos, hogy egyáltalán Magyarországon marad (a nagyszülők Ausztriában élnek, mindenáron Bécsben szeretne tanulni). És ha már egy teniszórából napokig tartó ordítozást csinál itthon, akkor gondolhatod, mi lesz akkor, amikor szembesül vele, hogy a lánya nem az áhított egyetemre fog járni.
2020. máj. 7. 17:50
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

Hozzáteszem, 13 évesen én sem jeleskedtem történelemből egyáltalán, magyarból is csak annyiban, hogy imádtam olvasni és jó helyesíró is voltam, de amit meg kellett volna tanulni, az sosem ment (pl. nyelvtani szabályok, mondatelemzés...).

Aztán mégis ügyvéd lettem, szóval ez ilyen korban még semmit sem jelent.

Viszont, ha nem akar, akkor nem szabad erőltetni, az biztos. És ez nem csak az ügyvédségre vonatkozik, hanem mindenre. Nem kellene egy 13 évest (vagy bárkit) olyasmi felé terelni, ami nem az ő útja.

2020. máj. 7. 18:03
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

nem a te dolgod, majd otthagyja a lány ezt a fszt, amint joga lesz hozzá, főleg így, hogy valahol van egy támogató háttere is, ha jól értem, akkor nem te vagy az anyja, szóval valahol van valaki, akinek már elege lett belőle...

az én faterom is ugyanilyen volt, egy undorító, agresszív sgg, akinek magától értetődő volt hogy a tulajdona vagyok, a célom az, hogy őt boldoggá tegyem, és ezért azt tanulok és azokkal barátkozom és úgy nézek ki ahogy neki jó. anyám meg mindenre csak bólogatott, hogy igen, igazad van, apád hlye, de szemtől szembe mindig neki adott igazat.

én nyertem, ma már nem birtokolhat többé, én nyertem egy életet, ők elvesztettek egy gyereket. én jobban jártam. a kislány is jól lesz idővel. a férjed meg megérdemli, hogy elveszítse.

2020. máj. 7. 22:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
A férjed szülei is nyomatták az ő hivatásukat, vagy ő szabadon választhatott, mi szeretne lenni? Talán próbáld erről az oldalról, hogy ő hogyan élte volna ezt meg, ha rá akarnak kényszeríteni valamit.
2020. máj. 15. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!