Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy reagálnátok vagy mit...

Ti hogy reagálnátok vagy mit csinálnátok egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Ma, amikor bementem a szobájába, hogy kihozzam a légfrissítőt, láttam, hogy le van esve egy füzet. Egy kockás füzet. Felvettem és beleolvasgattam. Számomra kiderült, hogy ez egy verses füzet. (Azért írom le ezt, mert tisztázni szeretném már most: nem kutakodtam a szobájába és nem is a naplójába olvastam bele)

Nagyon sok verset írt az iskoláról, a mindennapjairól és rólam is. Egyet le is fotóztam, mert annyira megdöbbentett:

Gyűlölöm anyámat, mert egy undorító ember

Semmit el nem ért Ő, de dirigálni szeret

A saját családja utálja és unja

A munkahelyén rühellik, ki vannak rá bukva

Nem is csodálkozom, hogy nincs egy barátja

Mikor az ember lányát folyton csak lejáratja

Utálom a görény pofáját ést, ahogyan ordít

Ő a szép, ő a jó, állandóan torzít

2020. ápr. 27. 21:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Nem tudom igaz-e ez a történet, de írnék egy olyan választ, hogy mennyire szeretem és, hogy a világon ő a legfontosabb nekem!
2020. ápr. 28. 09:37
 12/21 anonim ***** válasza:
87%
Mit gondolsz, mennyi alapja van ezeknek?
2020. ápr. 28. 09:57
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
Írja már meg valaki,hogy hogy lehet rögtön 0%-os egy válasz? Gyakorlatilag értem,mert egyébként nyílván azért, mert a kérdező nem erre a válaszra számított!
2020. ápr. 28. 10:20
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

13!

Ahhoz, hogy látszódjon a válasz hasznosságának százaléka, minimum 3 ember kell hogy rányomjon valamelyik jelre. A kérdezőnek pont ugyanannyi szavazati joga van, mint bárki másnak, így butaság azt gondolni, hogy egyedül ő tartja haszontalannak a válaszodat.

2020. ápr. 28. 10:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Köszi!
2020. ápr. 28. 10:58
 16/21 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam senkit, mivel mindenki a véleményét írta le, és nem létezik jó vagy rossz vélemény. Max nem tetszik, akkor ez van.

A vers nyomokban tartalmaz igazságot.

Nem dirigálok, csak megmondom, mi hogy jó. Nem gondolom, legalábbis nem érzem, hogy utálna a családom. A munkahelyem más tészta, mert nem vagyok jóba mindenkivel, mert a munkahelyemen klikkek alakultak ki, amit nem szeretnék kifejteni. Vannak barátaim, de olyan igazán közeli barátot nem tudok mondani, maximum a testvérem. Sokszor megkaptam már, hogy lejáratom, de az csak az ő érdekében történik. Nem hinném, hogy görény pofám van, és ez az, ami leginkább rosszul esett, meg a sok utálom és gyűlölöm szavak.

2020. ápr. 28. 11:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Pedig én mindent megpróbálok megtenni annak érdekében, hogy neki mindene meglegyen. Többet nem tudok nyújtani annál, amit adhatni tudok, de ez van.
2020. ápr. 28. 11:22
 18/21 anonim ***** válasza:
84%
Szeresd, nem az a lényeg, hogy megvegyél neki mindent!
2020. ápr. 28. 11:26
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

”Nem dirigálok, csak megmondom, mi hogy jó. Sokszor megkaptam már, hogy lejáratom, de az csak az ő érdekében történik.”

Ez azért megragadta a figyelmemet. Miért vagy benne biztos hogy minden esetben te tudod a legjobban mi a jó neki, még akkor is ha ő többször jelezte hogy nem ért egyet? Esélyesen túloz a vers vagy dühében, hirtelen felindulásból írta, de ez a két mondat azzal együtt hogy nem csak lazán belenéztél egy füzetbe (aminek nem tudom miért kellett tudnod a tartalmát ahhoz hogy visszatedd az asztalra), de el is olvastad több versét miután rájöttél mi az, nekem azt sugallja hogy lehet hogy tényleg nem engedsz neki elég szabadságot, felnőttséget, nem kezeled külön személyiségnek. Érdemes lenne erről beszélgetnetek, elsősorban úgy hogy meghallgatod ő mit gondol.

2020. ápr. 28. 19:24
 20/21 cycca válasza:
100%
Tudnál példát írni arra,hogy hogyan néz ki,mit csinálsz olyankor,amikor lejáratod őt,és szerinted ez az ő érdekében történik?Mert nekem ez az ő érdekében való lejáratás valahogy nem nagyon fér bele egy őszinte és jó anya-gyerek kapcsolatba...
2020. ápr. 28. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!