Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha anya nem enged...

Mit tegyek ha anya nem enged abba az iskolába ahova én szeretnék menni?

Figyelt kérdés
Jövőre iskolát kell választani, és anyával mindig arról veszekedünk, hogy nekem mi a jó. Anya azt akarja, hogy a helyi két tanyelvű suliba járjak, pedig pontosan tudja, hogy utálom az idegen nyelveket mert nagyon nehezen menne. Kerek 5-ös az átlagom és szeretnék valami komolyabb suliba menni. Pesten nagyon sok suli tetszik. De anya nem enged, és ha elről van szó akkor mindig kiabál velem, hogy ezt már ő eldöntötte. Lehet, hogy maga mellett akar tartani? A szüleim 7 éve külön élnek de nem váltak el. Így azt is megcsinálhatom, hogy apával iratom alá, de anya akkor nagyon durván megharagudna. Valami ötlet, hogy hagyan tudnám revenni?

#továbbtanulás #nem engedi anya
2020. ápr. 24. 19:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
22%
ezt pontosan így mond el neki ahogy ide lírtad
2020. ápr. 24. 19:55
 2/13 anonim ***** válasza:
18%
Inkább meggyőzni kellene, és neked is átgondolni, hogy mi szól az egyik, mi a másik mellett. A helyi suli mellett szól, hogy nem kellene annyit utazni, a két tannyelvű oktatás pedig segít magas szinten elsajátítani egy idegen nyelvet akkor is egyébként, ha kevésbé jó a nyelvérzéked, mert nagyon sok óra van. Van 0. évfolyam (KNY)? Mert ha van, akkor kompromisszum lehetne, hogy 0. évfolyamra beiratkozol oda, a heti 18-20 nyelvórával elsajátíthatod magas szinten az idegen nyelvet. Esetleg köthetsz egy megállapodást is anyukáddal, hogy ha KNY végére le tudsz rakni egy középfokú nyelvvizsgát a célnyelvből, akkor engedi, hogy 9. osztálytól átiratkozz oda, ahová te szeretnéd. Ne feledd, egy nyelvvizsgával a zsebedben már sokkal több lehetőséged lesz a továbbtanulásban!
2020. ápr. 24. 19:58
 3/13 anonim ***** válasza:
18%
És a budapestit tudná fizetni? És tudnál bebuszozni, vagy egyből béreljen lakást is?
2020. ápr. 24. 20:37
 4/13 anonim ***** válasza:
9%

" Lehet, hogy maga mellett akar tartani? A"

Inkább te akarsz Pestre jönni, mert az milyen buli lesz.

Hogyan akarsz bejárni? Milyen messze laktok?

2020. ápr. 24. 20:44
 5/13 anonim ***** válasza:
24%
Az iskolai tanácsadó, és a pályaválasztási tanácsadó nem dísz. Menj ele anyukáddal együtt.
2020. ápr. 24. 21:26
 6/13 anonim ***** válasza:
32%

"szeretnék valami komolyabb suliba menni"

A kéttannyelvű szerintem elég komoly.

"utálom az idegen nyelveket mert nagyon nehezen menne"

Ha így állsz hozzá, nem is fog menni a nyelv. Sőt mi több, feleslegesen járnál jó suliba, mert úgy sem fogsz kelleni nyelvtudás nélkül normális, jól fizető munkáltatónak.

Teljesen felesleges anyukádnak kollégiumot, utazást fizetni plusszban, ha a helyi gimnázium is jó. Nemcsak Pestből áll a világ. Nem egy ismerősöm jutott be neves egyetemre (BME, ELTE, BCE, SOTE) vidéki gimiből. Ráadásul jó eredménnyel elvégezték azokat. Nemcsak a Fazekas, Eötvös, Apáczai és társai minőségi iskola. Gondolom nem vagytok gazdagok, főleg elvált szülőkkel, hogy anyukádnak mindegy legyen havi plussz 15 - 20 ezer Ft kiadás. Szerintem te nemcsak a suli miatt akarsz Pestre kerülni. Nem akarsz szemelőtt lenni, így bulizhatsz, fiúzhatsz kedvedre.

2020. ápr. 24. 21:36
 7/13 anonim válasza:
25%

Szerintem az elsődleges szempont, hogy neked jó legyen. Ez alatt azt értem, hogy a te életed, te jövőd. Persze, itt még a szülőknek is van beleszólása, de ha rád erőltetnek valamit, akkor csak rosszabb lesz. Mindenkeppen állíts érveket mindkét suli mellé és ellen. Ha nem tágítasz eddigi elképzeléseid mellől, köss kompromisszumot.

Sok sikert!:)

2020. ápr. 24. 21:54
 8/13 anonim válasza:
21%

Ez a te döntésed. Te jövőd. Nem dönthet helyetted, csak tanácsot adhat.

Hajrá 🙂

2020. ápr. 25. 09:46
 9/13 anonim ***** válasza:
19%

14 évesen BÖVEN a szülö dönt!

Emellett ebben az esetben a szülönek van egyértelmüen igaza.

Sema bejárás, sem egy kollégium nem ingyenes, sok stresszel jár a gyerekre nézve. Ezen kívül a nyelvtanulás borzasztó fontos, mert felsöfokra felvételizni sem lehet nyelvvizsga nélkül, és a diplomához is szükséges. De ha netán megelégedne a gyerek éretsségivel, akkor sem alkalmazzák normális munkára nyelvtudás nélkül.

A kérdés kiírásából is látszik, hogy a a kérdezö borzasztó éretlen, gyerekes, nem döntésképes!

2020. ápr. 25. 10:57
 10/13 anonim ***** válasza:
60%

A középiskolai kollégium ingyen van, csak a menzát kell fizetni.

Nem minden pesti iskola jó. Vegyes koleszban laktam, hallottam ezt-azt. Csak azért mert egy iskola a fővárosban van, még lehet simlis vagy színvonal alatti. Neumannos és Számalkos diákok sokat panaszkodtak. Ezekért én nem vállalnám a koleszt, de jó szívvel ajánlom a Petriket vagy a Teleki Blankát. Ezek még jó környéken is vannak.

Lehet anyád úgy látja, nem vagy elég önálló, de a kollégiumok fel vannak készülve az életképtelen kölykökre. Fél év alatt kikupálódsz. Mehetsz úgy is, hogy az ágyneműt nem tudod behúzni, karácsonyra már ablakot mosni is megtanulsz.

A tanuló idő szigorú. Ha ezelőtt nem ültetett le anyád minden délután, ott majd leültet a nevelőtanár. Ez esetleg lehet érv anyádnál. :)

2020. ápr. 25. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!