A vírus miatt most alig van valami pénzünk és anyám azt is piára költi. Mit tegyek?
Nem lehet segíteni egy olyan embernek, aki nem akarja, vagy akinek megfelelő az, ahogy él.
Nekem is volt több elvonókúrára rokon, semmi, ugyanaz volt utána. Nekik jó volt úgy. El is patkoltak már szerencsére, nem csinálják nekünk a gondot meg szégyent.
Azért együttélés szempontjából nem mindegy hogy milyen alkesz abból a szempontból hogy agresszív részeg, vagy békés. Az előbbinél tönkremegy az egész család a lelki terror miatt, a békés, csendesnél nem feltétlenül. Mindkettőből ismerek, én is részese voltam.
Minden függőségre igaz, hogy csak akkor lehet segíteni, ha az illető akarja. Anyukádnak nehéz lehet egyedül, társ nélkül, plusz csak ő a kereső. Lehet higy így próbálja elfelejteni a problémáit. Csak arra nem gondol hogy a búfelejtő ital hatása csak 1 óráig tart. Ezért iszik mégtöbb et.
Én javaslom hogy első körben ejtsetek meg testvéreddel egy komoly beszélgetést anyukáddal. Lehet higy olyan problémái vannak amikkel nem akar titeket terhelni. Hátha ez segít. Ha nem változtat ezután se akkor mondd el neki (még ha nem is gondolod komolyan), hogy akkor a suli befejeztével költözöl. Néha csak az ultimátum segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!