Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A vírus miatt most alig van...

A vírus miatt most alig van valami pénzünk és anyám azt is piára költi. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kb egy hónapra 50ezer maradt 3 főre. Megbeszéltük, hogy nem veszünk fölösleges dolgokat, de anyám továbbra is veszi a borokat meg söröket. Nem olyan nagy alkoholista, de kb heti 2-3 üveg bor vagy napi 1 sör most ilyenkor ennyire sincs pénzünk, de nem érdekli. Engem meg azért csesz le, mert macskakaját vettem, merthogy jó neki a maradék is.
2020. ápr. 24. 12:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Iszákoson segíteni nem lehet. Vagy beborulsz te is a vele való együtt lakás miatt, vagy a tesóddal együtt elkezdtek dolgozni, és tűnés otthonról. Anyádon senki sem segíthet. Amíg lesz családtag, aki kedves vele a pia ellenére is, amíg valaki SEGÍTENI akar neki, addig nem hagyja abba. Volt rokonom, aki több elvonó után is ugyanúgy ivott, ki kellett rakni a családból, akkor összejött egy szintén ivós partnerral, és élnek azóta is a piszokban, részegen. Le kell válnotok róla, vagy tönkrementek mellette ti is. Tanulni munka mellett estin, levelezőn is lehet, a diploma úgy sem ér kevesebbet. És a megkeresett pénzeteket már ne haza vigyétek, hanem költözzetek albérletbe, mondjuk ketten. Anyátok érzelmileg zsarolni fog, de ha vele maradtok, ő nem fog megjavulni, ti ellenben vele együtt összeroppantok.
2020. máj. 23. 11:37
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet segíteni egy olyan embernek, aki nem akarja, vagy akinek megfelelő az, ahogy él.

Nekem is volt több elvonókúrára rokon, semmi, ugyanaz volt utána. Nekik jó volt úgy. El is patkoltak már szerencsére, nem csinálják nekünk a gondot meg szégyent.

2020. máj. 23. 12:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért együttélés szempontjából nem mindegy hogy milyen alkesz abból a szempontból hogy agresszív részeg, vagy békés. Az előbbinél tönkremegy az egész család a lelki terror miatt, a békés, csendesnél nem feltétlenül. Mindkettőből ismerek, én is részese voltam.

Minden függőségre igaz, hogy csak akkor lehet segíteni, ha az illető akarja. Anyukádnak nehéz lehet egyedül, társ nélkül, plusz csak ő a kereső. Lehet higy így próbálja elfelejteni a problémáit. Csak arra nem gondol hogy a búfelejtő ital hatása csak 1 óráig tart. Ezért iszik mégtöbb et.

Én javaslom hogy első körben ejtsetek meg testvéreddel egy komoly beszélgetést anyukáddal. Lehet higy olyan problémái vannak amikkel nem akar titeket terhelni. Hátha ez segít. Ha nem változtat ezután se akkor mondd el neki (még ha nem is gondolod komolyan), hogy akkor a suli befejeztével költözöl. Néha csak az ultimátum segít.

2020. máj. 23. 17:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Szegénykém! És pont itt a sok orktól kérsz véleményt! Anyukád valószínűleg nagyon nagy bajban van! Együtt testvéreiddel beszéljetek vele! És ha tudtok vállaljatok diákmunkát!
2020. máj. 23. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!