Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan viszonyulnál egy olyan...

Hogyan viszonyulnál egy olyan anyától akinek mindig a karrier volt a legfontosabb de most már 25+ év után a gyereke?

Figyelt kérdés

Éveken át csak a karrier, a munka, a saját élete volt a legfontosabb. Gyerekkoromból csak arra emlékszem, hogy állandóan dolgozott és ha otthon is volt a telefonja csörgött. Soha semmiben nem számíthattam rá, mert nem volt ideje rám.

Most 25 év után közel a 60-hoz nyitna felêm, sőt túlságosan is velem akarna lenni. Olyanokat mond, hogy vegyünk egy nagy lakást amiben együtt élünk majd.

Csak én is szeretném élni az életem. Megértem hogy nem akar egyedül lenni, de nekem is oly sokszor lett volna szükségem rá de neki mindig valami más volt fontosabb.

2020. ápr. 11. 17:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
anyához
2020. ápr. 11. 17:42
 2/11 anonim válasza:
65%
Nagyon sok szülő elrontja, és ilyen korban rá jön arra, hogy egyedül van... Le kell vele ülni, és el kell mondani, hogy felnőtt vagy és a saját életedet akarod élni, DE! csinálj vele közös programokat, hogy érezze, hogy a lánya (vagy fia)...
2020. ápr. 11. 17:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Anyám pontosan ugyanilyen. Én átgondoltam és nemet mondtam neki. Ha 23 évig nem kellettem és kuss volt a nevem akkor a mostani közeledése nem szeretet által vezérelt hanem csak megijedt, egyedül marad öregkorára.

Nem tudom szeretni.

Próbáltam de nem megy

Viszont egy idősebb hölggyel nagyon szoros érzelmi kapcsolatot alakítottunk ki, pedig nem terveztem semmi ilyesmit. Mára már úgy szeretem mintha a saját anyám lenne ő pedig lányaként tekint rám.

Az élet kárpótolt engem egy pótanyukával 22 évesen.

Azt gondolom, hogy aki 60+ évesen döbben rá, hogy jaj van egy gyerekem..az nem érdemli meg, hogy az a gyerek nyisson felé.

2020. ápr. 11. 17:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
El kéne mondanod neki, hogy minden tiszteletet megadsz neki, de gyerekkorodban elvadított magától, és ezen most már nem tud változtatni. Segíted, ha szükséges, de nem vágysz a közelségére, mert mindig szeretetlen volt.
2020. ápr. 11. 17:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeret nem fordulnék ellene. Azzal, hogy ennyit dolgozott tudta biztosítani a megélhetésünk és sokan elfelejtik, hogy az anyjuk is ember, aki bizony nem tökéletes és hibázhat. Én is szeretem a munkám és ha lesz gyerekem nem fogom feladni, hanem dolgozom és stabil anyagiakat biztosítok. Nyilván ettől még nem kell elhanyagolni a gyereket, de jobb később ráébredni mit tettél mint soha.
2020. ápr. 11. 19:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne éreztesd vele, hogy neheztelsz rá, csak viselkedj normálisan vele, mint egy kedves ismerőssel.

Én ezt tenném.

2020. ápr. 11. 19:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, azért itt az egyéb körülmények is fontosak.Nem mindegy, hogy apud mindeközben támogatott titeket anyagilag, és amúgy is jól éltetek volna,esetleg lelépett a francba, és teljes mértékben anyudnak kellett eltartani?Mert ha az utóbbi eset áll fenn, anyud inkább sajnálni való.Ha viszont az előbbi- háát, akkor valóban elgondolkoznék, mennyire valódi a szeretete.
2020. ápr. 11. 22:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem lépett le apám. Ő fizette a kiadások nagy részét. Anyám karriert épített.
2020. ápr. 11. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Saját példám: korán elköltöztem, és nem tekintettem soha anyámként. Neki fontosabb volt minden mint a család. Elbeszélgetek vele, de ennyi. Nincs igazi bizalom kettőnk között.
2020. ápr. 11. 23:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Jobb később mint soha...
2020. ápr. 13. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!