Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szülőtöknek/szüleiteknek...

A ti szülőtöknek/szüleiteknek sincsenek barátai?

Figyelt kérdés

Ahogy megfigyeltem szinte az összes barátnőmnek az anyja eljárkál ide-oda barátnőstül, iszogatnak kicsit, vásárolgatnak, meg egyéb "nőcis" dolgokat csinálnak. Míg nálunk úgy apámnak van csak baráti köre, szinte mindig megy valakihez, addig anyám többnyire itthon van, mamánkhoz megy el, vagy boltba, vagy tesóm meccseire megyünk el családostul. Sose láttam, hogy bármikor is elment volna egy délutánra, hogy ő most XY-nal találkozna. Tudom, hogy inkább introvertált, itthon is jól el van, de még telefonon sincs olyan valakije, akivel hetente, 2 hetente beszélgetnének egy jót. Most vannak a rokonok, de ők szerintem nem ebbe a kategóriába tartoznának.

Most hogy én is itthon vagyok, sokat beszélek az én barátaimmal, barátnőimmel. Napközben Messengeren írogatunk, este beszélünk videóhívásban. Hiányoznak a barátaim, ha minden este nem is, de heti 3 alkalommal videóhívásozok valakikkel és jól esik mással is beszélni, nem csak az itthoniakkal.

Mindig irigykedve hallgattam barátnőim történeteit, hogy ők ide-odamennek az anyjukkal, vagy az anyjuknak ilyen meg olyan barátosnéja van, meg miket megéltek, míg anyum 18-20 éves kora körül beállt munkába, a volt osztálytársaival már nem igazán tartja a kapcsolatot, akikkel meg barátkozik, azokkal is csak alkalmakkor, mert pont egy helyen tartózkodnak. Pl mikor apám haverjai átjönnek hozzánk egy bulira (vagy apámék mennek el) akkor az asszonyok is jönnek, akkor anyám nyílván társalog velük. Az egyik nő a főnöke, vele csaknem napi szinten találkozik (nem csoda), a másik nő tesóm volt ofője és egyben első edzője, vele meccseken is szoktunk találkozni, velünk szokott akkor is lenni, a harmadik nő az egyik üzeltnek a társvezetője (a férje a főnök). Mikor ez a banda összejön akkor elvan anyum velük, de nem igazán érzem, hogy lenne saját baráti köre, mert ezek a nők apám haverjainak a feleségei, olyan a "haverokkal együtt jár"-nak tudnám őket mondani (itt a "baráti státuszra" gondolok, nem a személyükre!).

Anyum azt mutatja, hogy elvan ebben a kis világában, de néha (olyan évi 1-2 alkalommal) kijön rajta az, hogy nincs(enek) igaz barát(j)a(i).

Én nem szeretnék ilyen életet élni, szeretném 20-30 év múlva is a kapcsolatot tartani a barátaimmal, szeretnék néha kiszakadni egy délutánra a normális kerékvágásból úgy, hogy valakivel beülök valahova. Hagyjam anyumra a maga választását vagy finoman érdeklődjek nála, hogy miért nem tartja a régi barátaival a kapcsolatot?

2020. ápr. 7. 12:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem túlértékeled ezeket a dolgokat egy felnőtt ember életben. El mondom neked, hogy a legtöbb felnőtt barátság úgy működik, hogy kibeszéli egyik a másikat a háta mögött. Jobb, ha nincs barátod, akkor nem csalódsz.
2020. ápr. 7. 14:58
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen embertípustól függ, nem attól, hány éves.
2020. ápr. 7. 15:02
 13/20 Metionin ***** válasza:
100%
Anyámnak nincsenek és sohasem voltak igazán. Mondjuk nem tudom ez mennyire volt az ő döntése, mert nekem gyerekkoromban sem nézte jó szemmel ha valaki barátkozni akart velem mert szerinte "minek az, haszontalanság". Apámnak fiatalkorában rengeteg barátja volt, most is akadnak de én úgy vettem észre hogy ezek csak inkább ilyen haverfélék, ivócimborák akiknek tök jól jön apám mert mindig segít nekik és bármikor ugrik ha kell. Kihasználják rendesen de apám vagy nem veszi észre ezt vagy jó így neki és nem szól.
2020. ápr. 7. 15:13
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére van, nem sok, és nem jönnek őssze minden héten, de rendszeresen találkoznak. Mind olyan barátok, akikkel 25-35 éve ismerik egymást.
2020. ápr. 7. 15:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 40 vagyok, anyám 65, nagyanyám 90, és mindhármunknak vannak barátaink, csak az őseim nem mászkálnak el velük partizni, hanem Anyu elmegy egy hétvégére a barátnőjéhez, nagymamámat meg sorba látogatják a nála mobilisabb öreglányok zserbóval a szatyrukban.
2020. ápr. 7. 16:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek,mivel mindkettőnek nehezen elviselhető a természete.

Egoizmus

2020. ápr. 7. 16:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleimnek sincsenek barátaik, mert nagyon asszociálisak. Eljárkálnak ide-oda, csak nem társasággal, hanem egyedül. Vagy kettesben.

A nagyszüleimnek viszont kiterjedt baráti köre van, ők meg ilyen személyiségek.

Nincs ebben semmi fura szerintem

2020. ápr. 7. 17:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Van nekik
2020. ápr. 7. 22:50
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez anyukád dolga el dönteni, hogy kellenek-e neki barátnők. Én régebben voltak barátnőim de mára inkább a család és a teendők engem nem zavar ez a helyzet élvezem.
2020. ápr. 8. 14:03
 20/20 anonim ***** válasza:

Apukámnak nincsenek, és nem is voltak igazán soha, a kollégáival jóban van.

Anyumnak mindig voltak, de 50 felett kikoptak mellőle... :(

Viszont a nagymamámnak vannak barátnői :D

N25

2020. ápr. 9. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!