Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám mindent túlreagál....

Anyám mindent túlreagál. Hogyan nyugtassam meg?

Figyelt kérdés

Szóval anyám iszonyúan ideges személyiség, mindent úgy túlreagál, mintha összeomlott volna a világ..

Mai probléma pl az, hogy folyik a mosógépből a víz. Erre anyám ebben a pillanatban is kapkodja a levegőt, sorolja, hogy nincs rá pénze, mert elvesztette a munkáját stb, újat kell venni, szerelőt hívni jajj istenem jajj istenem. Amikor először kezdte, kb 8 éve akkor az egész család kérdezgette, hogy mit van úgy oda.. De semmit nem használ.

Most is mondom neki, hogy de anya, ez nem nagy ügy, majd akkor reagáld túl, ha tényleg nagy a baj. Erre mégjobban kiakad. 16 vagyok, ráadásul lány. beírom a gugliba, hogy mi a problémám, kezdem a szűrővel. jé, elvan dugulva. kitisztítom, visszateszem, máris nem folyik a víz. Na. ezért kellett ilyen idegesnek lenni? Elcseszte a napját, felment a vérnyomása stb stb..

Vagy ha a kocsi nem indul. sírvafakadt konkrétan, mert épp indultunk valahova.. És ott is sorolta, hogy jajj neki erre nem telik, tönkrement az éelte jajj jajj.

kivettem egy pótaksit a garázsból, párhuzamosan összekötöttem a régi aksival és jéé beindult. Onnantól már tölti a régi aksit..

De még a nem si indult volna be.. 500 méterre van az állomás. talán még hamarabb is beérünk vonattal, mitn autóval. csak sokat kell utána a városban sétálni.

Ilyenkor hozzá sem elhet szólni. Túlreagálja a legkisebb dolgokat is.

Mit tegyek? Hogyan nyugtassam meg? Valahogy érveltem is, de mint írtam, nem lehet hozzászólni.

2020. ápr. 2. 10:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
8-as. 13 éves korom óta dolgozom apa haverjának a cégében. nyáron minden nap 1500 Ft / óra díjban. Tudom milyen az a munka. pláne, ha kétkezi. És azt is tudom, hogy mia a felelősség. ha 1mm-el odébb ragasztom föl a matricát, akkor már nem jó a szenzor, elcsúszik az érték és kb 18 millió forintot buknak a megrendeléssel. És kire van bízva? Rám.
2020. ápr. 2. 11:47
 12/14 anonim ***** válasza:
58%
De nem neked kell eltartani magadat, hanem anyukádnak kell eltartania téged. Ha nem akarsz, nem dolgozol. Neki ez nem választás kérdése. Egy ingatagabb jellemet ekkora felelősség simán megtör, szétzilál. Anyukádnak szerencséje van, hogy nem vetted át tőle ezt a mentalitást, higgadt tudsz maradni és megoldod a dolgokat, nagyon szuper csaj vagy, elismerést érdemelsz. Az eltartásod gondja viszont nem a te törvényi felelősséged még két évig, vagy ha továbbtanulsz, akkor tovább. Valóban jót tenne anyukádnak valami terápia, valamiféle generalizált szorongásos zavara lehet talán.
2020. ápr. 2. 11:50
 13/14 A kérdező kommentje:
ez igaz, de hiába kötelessége anyámnak törvényesen eltartanie 18 éves koromig, ha nem kérem rajta számon sosem. felsős korom óta semmit nem költött rám. csak azt, amit CSAK ő intézhet. ruhát, ételt meg miegymást mind magamnak vettem. mivel csak este érek haza a suliból, ezért magamnak kell kaját vennem. Most persze máshogy van, de ez ellen nem tudunk mit tenni.
2020. ápr. 2. 11:57
 14/14 anonim válasza:
58%
Szóról-szóra leírtad anyum, azthittem csak nekem van ilyen problémám. :D 23/F
2020. ápr. 6. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!