A testvérem autista rettentő nagy a kivételezés. Mással is előfordult már ilyen?
1. 'Mellett' szó írásának megtanulása, valamint tagolás/fogalmazás gyakorlása, pláne, ha jó tanuló vagy, és jó karriert akarsz.
2. Szoba zárása, minden személyes holmid szobában őrzése. Egy kulcs legyen, mindig nálad.
3. Szülőkkel komoly beszélgetés, hogy KÉT gyerekük van, ezt lesznek kedvesek észrevenni.
Az autizmusnak nem hinném, hogy sok köze van a testvéred viselkedéséhez. Az én iskolámba is jár 2 autista (9.-esek, én 12.-es vagyok), de ők kifejezetten kedvesek. (Bár az egyik nagyon akaratos, ha elhatározta, hogy valamit nem csi ál, akkor arra sehogy se lehet rávenni)
Az öcséd csak simán egy elkényeztetett kis pöt*sh, aki bármit megtehet.
,,kidobta az erkélyről a telefonomat.Vagy bele nyomkodta a wcbe azt a versenyre készített rajzomat amivel több órát dolgoztam.(persze nem tudtam nevezni rá).Össze kente a falamat banánnal." - S a szüleid ezekhez mit szóltak? Csak mert gondolom nekik kellet új telefont venniük neked, meg nekik kellet újra festeniük a szobád.
~A szobád ajtajára zárat teszel.
~Nem teszel mindent a kistesód popója alá. ~Ha autista, ha nem, már 14 éves. Egy rántottát nem olyan nehéz megcsinálni.
~A szüleidnek megmondod, hogy ők is segíthetnek neki a tanulásban, az ő gyerekük.
~Egyetemre minél messzebb mész.
Jujj, rád fröcskölte a vizet? 😁 micsoda tragédia. Meg tönkre tette a rajzod? Minden gyerek csinál ilyen. Most meg már nem vagy kisgyerek, szólj rá.
Egyébként a fogalmazasból és a hosszúsagból lejön, hogy ez a szokásos kamu. Már felismerhető a stílusod!
"Jujj, rád fröcskölte a vizet? 😁 micsoda tragédia. Meg tönkre tette a rajzod? Minden gyerek csinál ilyen. Most meg már nem vagy kisgyerek, szólj rá."
Gratulálok, sikerült kiragadni a legkisebb problémákat és azt a kérdező ellen fordítani, csak hogy tudj egy támadó választ írni! Gondjaid vannak az életedben és itt éled ki magad? Gratulálok a nagyon hasznos és főképp értelmes válaszodhoz! Élő példája vagy annak, hogy az agyhalál után is van még élet! Gondolom hogy a telefont kidobta az erkélyről, azt direkt el sem olvastad. Bírom az ilyen szelektíven olvasó nyomorultak. Menj egyél egy kekszet, nagyon durván be tudtál szólni a 0%-os válaszoddal, jár a keksz! :)
Egyebkent amiket a kérdező leírt, egyértelműen a szülei "tudod, hogy beteg" kifogással takaróznak. És nem érdekli őket a gyerek. Mi lesz vele ha ki kerül a nagyvilágba? Majd bűnöző lesz, mert nem ismer szabályokat, és teljesen természetesnek veszi, hogy mindenki füttyentésre ugrál neki. Kétlem hogy ezt a gyereket orvos kezelné. De szüleidnek ideje lenne (vagy már talán késő is) elkezdeni NORMÁLISAN foglalkozni vele, normális szakemberhez fordulni vele, neked pedig kérdező, ahogy tudsz, elköltözni otthonról minél messzebb, higy ne tudjanak csak úgy bármikor ugrasztani téged az öcséd miatt. Mert ha közelebb fogsz lakni, akkor az lesz a vége hogy úgyis téged fognak zaklatni. Messzebb. Minél messzebb. Majd ha már nem leszel ott segítségnek, talán a szüleid csipája is ki nyílik és kénytelenek lesznek foglalkozni is végre azzal a szerencsétlen gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!