Bátyám vette meg nyomott áron Apám kocsiját és bűntudatból minden szervizét kifizetik neki?
1.5 millió forintért árulták, jött is egy fix vevő, a szerződés aláírása előtt hívták fel, hogy nem adják el neki, mert a bátyám kisírta magának hogy az övé lehessen. Mert ismeri a kocsit. 1 millió (!) forintért adták neki, mert családon belül nyerészkedni csúnya dolog. A kocsi valódi piaci ára ha rendbe van rakva, 2 millió forint, ennyiért vannak hahun. A 1.5 milliós vevő is tudta, azért vitte el, mert ért a szereléshez és 200-ból teljesen felújította volna!
Ami hibái vannak: féktárcsák-fékbetétek cseréje, olajcsere, polírozás, kormány és váltó bőröztetés. Ezen kívül hibátlan autó.
Miután átírták a kocsit, a Bátyám el kezdett sírni hogy minden pénze elmegy erre a roncsra és rossz vétel volt. Apám teljesen magába fordult hogy becsapta a saját fiát (!!!) és kiderült, hogy kifizette a 400 ezres javításokat szakszervizben!
Magyarul a bátyám vett tőle 600 ezerért egy 2 milliót érő autót. Jó kis deal. Nagyon idegesít, hogy így átverte őket és még ők sajnálják és kérnek tőle bocsánatot a “rossz autó” miatt. Szerintetek megmondjam nekik az igazat, szembesítsem őket?
A bátyádnak nem volt kötelessége megvenni a kocsit, emígyen a szüleidnek sem fizetni az utólagos szervizelést. A bátyád érzelmileg zsarolt, eképpen a családon nyerészkedett.
Én szembesíteném apámat a helyzettel, hátha tanul a jövőre nézve belőle. Nem bűn a "felnőtt" ismerőseinknek segíteni okulni.
Nem oktatnám ki apámat, csak levezetném szépen, "kockás" papíron a dolgot. És a bátyám tekintetében levonnám magamnak is a tanulságot.
Volt már ez a kérdés.
Gondolom, sajnálod, hogy nem neked jutott.
Nem tudom, volt-e már a kérdés, vagy nem, de itt egyértelműen a 9-essel értek egyet. Apád el akarta adni, volt is rá vevő, aki ért hozzá és a hibák ellenére megvette volna ennyiért, mert ő maga (vevő) rendbetette volna.
Itt a bátyád a hunyó, most tökmindegy, hogy irigységből, vagy más okból írsz, de igazad van. A bátyád utólag ne sírjon. Apádnak meg ne legyen lelkifurdalása, mert ő veszített a legtöbbet.
Igen, én is kifejezném a nemtetszésemet, először is a bátyámnak, hogy ne picsogjon, örüljön, hogy a segge alá tették a kocsit. Ezért nem szabad családon belül jótékonykodni. Magyarázd el a tesódnak, hogy még úgy is jól járt volna, ha plusz 400-at fizetnie kellett volna, apádékat legközelebb meg ne húzza le a nyavalygásával.
Ebben az esetben ez nekem se tetszene, ha bátyám, ha öcsém, ha húgom, ha nővérem, tökmindegy. Kihasználta apád jóhiszeműségét a siránkozásával.
Én biztos, hogy nem avatkoznék bele, mert az apám nem a gyámságom alatt levő kiskorú.
És akkor mit szóltál volna, ha a szüleid rendbe tetetik az autót és a bátyádnak ajándékozzák? Ugyanis vannak szülők, akik ezt megteszik.
Nyilván veled is nagyvonalúak voltak/lesznek anyagilag, a lehetőségeik szerint, abba meg a bátyád nem szólhat bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!