Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámat antiszociális viselkedé...

Apámat antiszociális viselkedése miatt idősek otthonában szeretnénk elhelyezni, hogyan lehet?

Figyelt kérdés

Apám 83 éves, Édesanyám 78. Anyukám súlyos beteg, (Parkinson). Nem szeretnénk, ha „rámenne” az apánk zsarnokoskodására. Apámnak papírja is van arról, hogy antiszociális…

Apámat otthon ápolja, aki pl. levagdossa magáról a katétert is, mert ő „okosabb, mint az orvosok”!

Nagyon kérem, hogy aki tud az segítsen tanácsával!

Köszönöm, ha segítetek megmenteni az Édesanyámat!

2020. febr. 22. 15:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%
Jól írta 9-es, fizetősbe beveszik. (Ingyen meg semmi sincs.)
2020. febr. 22. 16:57
 12/24 anonim ***** válasza:
91%

9-es! Lehet találni helyet, ha az ember igazán akar és sok pénze van, na meg olyan helyen lakik, ahol a közelben vannak megfelelő otthonok.

Viszont ahhoz, hogy bevegyék az időset, KELL A SAJÁT BELEEGYEZÉSE, hacsak nincs gondnokság alatt.

2020. febr. 22. 16:59
 13/24 anonim ***** válasza:
71%

Igen, kell a beleegyezése. Akiket én írtam példának, azok is mind beleegyeztek (már amennyire egy agyvérzéses, aki mondjuk beszélni sem tud és írni sem, "beleegyezhet".)

A pénz pedig nem sok, lényegében betakarja a nyugdíj.

2020. febr. 22. 17:02
 14/24 anonim ***** válasza:
20%
Amúgy ez a gondnokság alá vevés ez a gyámság? Mert ha igen, az kb. 4 év (barátnőm is szerette volna így az anyját, de azt mondták neki az önkorinál, kb. 4 év).
2020. febr. 22. 17:03
 15/24 anonim ***** válasza:
97%
Kiskorú esetében beszélünk gyámságról, nagykorúnál gondnokságról.
2020. febr. 22. 17:06
 16/24 anonim ***** válasza:
8%
15-ös, értem, de akkor arra gondoltam én is, csak nem jól tudtam a kifejezést. Igen, az évekbe telik amúgy (bár nem tudom, miért húzzák el.)
2020. febr. 22. 17:27
 17/24 anonim ***** válasza:
11%
Akkor tudnak otthonba helyezni valakit, ha ő is beleegyezzik vagy gondokság alatt van. Gondnokság alá meg senkit nem helyeznek azért, mert antiszociális.
2020. febr. 22. 17:34
 18/24 anonim ***** válasza:
27%

"akit azert akarnak csak betenni, mert utban van otthon. Sajnos ez a valosag."

Nem sajnos, hanem szerencsére.

2020. febr. 22. 17:35
 19/24 anonim ***** válasza:
89%
16-os! Azért olyan hosszú idő a gondnokság alá helyezés, mert orvosi szakértői vélemények alapján a bíróság dönt róla és a bíróság köztudottan nem viszi túlzásba a gyorsaságot az ügyekben.
2020. febr. 22. 17:39
 20/24 anonim ***** válasza:
80%

Fizetős otthont én is tudok ajánlani ,Nemtudom merre éltek az országon belül.

Elég drága de jó az ellátás és kimondottan Demens részlegen.

Sajnos sokszor igaz, van akit egészségesnek mondanak közben olyan szinten demens volt (már sajnos nem él) hogy ha nem ismeri fel egy utcabeli és hozza haza akkor elkóborol egy szál papucsban pólóban télvíz idején.

2020. febr. 22. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!