Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem emg anyámmal,...

Hogyan értessem emg anyámmal, hogy ha nem tudom egyből felvenni a telefont nem kell a legrosszabbra gondolni?

Figyelt kérdés

Legutóbb is épp zenét hallgattam, miközben takarítottam (igen, szoktam :D)

és nem hallottam a telefont a füles miatt.. Oké, felmostam, letettem a felmosót, odamentem a telefonhoz, hogy megnézzem menyi az idő. Na! Egy nem fogadott hívás anyutól. visszahívom, vajon mit akarhat.. Olyan halálra vált hangon, levegőért kapkodva veszi föl, azt hittem NEKI van valami baja, de nem, mondja, hogy jajj édes istenem. húú édes jó istenem. Hát fölvetted. ÚÚristen már épp hívtam volna a mentőket. ÖÖ. Anyaa. De miért? HÁt mert nem vetted föl. És már azt hittem, hogy bajod van. Csak elképzeltem, hogy feldarabolva fekszel a földön.

És képtelen voltam mit válaszolni, annyit kinyögtem ,hogy de hát anya nem tudtam fölvenni. Ez olyan angy probléma? Amikor a barátnőidet hívod és nem veszik fül, jaa akkor biztos nagyon elfoglaltak. De ha én nem veszem föl és épp leteszed amikor felvenném, akkor már földarablt egy bérgyilkos?

Normális vagy?

17 vagyok, 12 éves korom óta maradok otthon, vagy várom meg anyáékat otthon suli után amíg nem fejezik be a munkát. Na ezt jól megmondtam :D na,. tehát. Már vagy 5 éve, hogy először ithon hagytak egyedül, volt ,hogy 3 hétre amíg elmentek kettesben nyaralni. (Ez múlt nyáron volt).

Suli után mindig felhívom, hogy hazaértem (ezt sem értem, hogy minek :D) Más anyám azt sem tudják 2 napig, hogy hol van a gyerekük, nem hogy helyzetjelentést kérnek.. Mert éppen valahi házibuliban vannak ahonnan elkószálnak messzire és befüvezve az árokban találnak rájuk 3 nap múlva..

És még a telefonáláson kívül is állandóan a legrosszabbra gondol... Ne csináld ezt, mert... ne csináld azt, mert... És sorolja a tragikusabbnál tragikusabb baleseteket. Amikor ő gyerekkorában a villamos hátulján "Tujázott" ÁÁ nem veszélytelen...

Ne menj el biciklizni (sportszerűen) emrt nekimész a fának és szétloccsan az agyad. És ezekt mindig ilyen túlzott durvasággal mondja. Még ha 40-es is fánakmennék hogy a francbe loccsanna szét az agyam? Százszor estem már úgy, hogy kanyarban 30-35el versenybicónmegcsúsztam és a falnakrontottam. Égvilágon semmi bajom nem lett..

2020. febr. 17. 21:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%

Itt a többségnek írom, hogy: Amikor majd a saját gyereketeket hazahozzátok a kórházból újszülött korában, és álltok fölötte, hallgatjátok, hogy veszi-e a levegőt....Na, majd AKKOR visszatérünk erre a beszélgetésre.

Nyugodtan le lehet pontozni, ki is lehet röhögni, vállalom. (Nagyon sok nagypofájú okostojás lett (szerintetek) "pszichopata" ősanya a környezetemben nagyon hirtelen. Amikor énnekem osztották az észt (túlaggódod, mit vagy oda, mit számít, ha már egy órája nem veszi fel a telefont a 17 éves lányod), na ugyanezek az újszölött körül kb. ötször akkora cécót csaptak, mint én anno. (És hol van még a gyerekük kamaszkora:DDD

Kívülről könnyű osztani az észt, csak azt akarom ezzel mondani.

2020. febr. 18. 06:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

”befüvezve az árokban találnak rájuk 3 nap múlva”

Jujj,nem is gondoltam,hogy aki fűvel lövi magàt az ilyeneket csinàl.

2020. febr. 18. 07:04
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

11-es: attól, hogy sokan így viselkednek, ez még nem lesz rendben. Ezzel az anya konkrétan tönkreteszi a kapcsolatát a gyerekével, úgy, hogy közben ennek a viselkedésnek semmiféle haszna nincs.

Azt meg ne tegyük már egymás mellé, hogy egy csemcsemő légzését figyeli az ember vagy egy nagykamaszt hív fel.

Ez sima hisztéria, amire semmi szükség nincs, és lehet megértéssel fordulni felé, de ennek az anyának segítségre van szüksége, mert egyrészt kikészíti saját magát, másrészt egy életre elintézi a gyerekével való kapcsolatát.

2020. febr. 18. 09:26
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Fhu volt egy exem akinek az anyja dettó ugyanezt csinálta, pedig 18 elmúlt a srác. Ha esetleg nem vette fel, akkor azonnal engem kezdett hívogatni a kedves mama, már nekem is kivolt vele az a bizonyos nemlétező...

Igazából muszáj a sarkadra állnod, mert ez ennél csak rosszabb lesz. De tényleg. Igaza van valamelyik előttem szólónak, attól fél, hogy fel fogsz nőni és már nem az ő picikéje leszel. Most kellene függetlenítened magad, különben még 30 éves korodban is ezt fogja csinálni. Drasztikus megoldás, de szerintem működhet, ha direkt nem veszed fel, és mondjuk fél óra múlva visszahívod. Egy idő után megfogja szokni, hogy nem vagy mindig elérhető.

2020. febr. 18. 10:23
 15/19 anonim ***** válasza:
46%
sehogy se tudod..nem hibbant, nem pénzért vette, nem direkt csinálja, ettől pánikol be...valamilyen terápia kellene neki csak. az, hogy belerúgsz, gúnyolodsz rajta, ahogy páran javasolják, nem fog semmin változtatni, sőt.
2020. febr. 18. 11:13
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
inkább megnyugtatni kellene, és biztatni, hogy ne gondoljon a legrosszabbra, mert nem racionális, stb.
2020. febr. 18. 11:14
 17/19 anonim ***** válasza:
Erről leszoktatni nem tudod. Hiába próbálsz vele leülni beszélni, falra hányt borsó. Az okosóra nem rossz ötlet. Ha nem is tudod neki felvenni, de tudsz egy előre szerkesztett válaszüzenetet küldeni. Pl, minden ok,de most nem tudunk beszélni,később hívlak.
2020. febr. 18. 13:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet,hogy nem bizik benned és ezért képzel ilyen fertelmes dolgokat.Vagy sok olyan filmet néz,amelyeknek a tartalma gyilkosságokról szól.Mindenesetre egy szakemberre lenne szüksége.A félelem a tulzott aggódás az anyudnak is pokollá teszi az életét veled együtt.
2020. febr. 18. 18:27
 19/19 anonim ***** válasza:
88%
Mondok jobbat: nekem a 33 éves párommal ugyanezt csinálják. Tavaly nyáron egyszer elutaztunk külföldre, és valami gond lehetett a hálózattal, mert nem ért el minket az anyósom. Pár óra múlva megkaptuk a hívását, kiderült, hogy addigra az egész rokonságot vágtelefonálta, hogy mit tudnak rólunk, nem-e haltunk meg. Full elmebeteg!
2020. febr. 18. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!