Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy 17,5 éves lány elköltöz...

Ha egy 17,5 éves lány elköltözik a 29 éves barátjához, tehetnek ellene a szülei valamit?

Figyelt kérdés

Azon gondolkozom, hogy a fél év számít-e. Nagykorúsága után gondolom nincs beleszólásuk.

Ha adott egy lány, aki nagyon zűrös családból származik. (Alkoholoizmus stb..) és megismerkedik egy férfivel, akivel már több hónapja együtt van és működik a kapcsolat, és az illető nem szeretné végignézni ahogy a barátnője tönkremegy a jelenlegi környezetében. A lányt eltartaná míg tanul. (Tanulás mellett diákmunkát vállal). A háztartást közösen vezetnék.

2020. febr. 15. 17:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
68%

Igen, tehetnek.

A gyámügy meg nem igazán fog ahhoz asszisztálni, hogy egy pár hónapja ismert 30 éves faszihoz költözz.

2020. febr. 15. 18:30
 12/29 anonim ***** válasza:
77%
Ha a lánnyal nem törődik a családja, hiába a törvények, pont nem fogja őket érdekelni, merre jár. Ismertem ilyet. Szegény lány csak csellengett egyik pasitól a másikig, a szülei nem is törődtek vele sosem.
2020. febr. 15. 18:43
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja és tök mindegy is, mert mire a gyámügy elé kerül az ügy, rég betölti a 18-at, mert annyira lassú az ügyintézés!
2020. febr. 15. 18:44
 14/29 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem, hogy a zűrös, részeges felmenő majd pont bemegy a rendőrsége, hogy hol a lánya. Az ilyen nagy ívben kerüli a jardot.
2020. febr. 15. 18:45
 15/29 anonim ***** válasza:
66%

Egyrészt a jogszabály olyan, hogy nemhogy fél év, de egyetlen nap is számít (mikor jár le a jogsid vagy autód forgalmija, van-e már 14 éves a szexuális partnered, van-e már 18 éves a választás napján a polgár stb.).

Másrészt 12-13-14 válaszoló teljesen reálisan látja a helyzetet. Tehát belevághattok, belekalkulálva, hogy átmenetileg kis eséllyel gubanc lesz, de alapvetően nyerő helyzetben vagytok.

2020. febr. 15. 19:01
 16/29 anonim ***** válasza:
89%

Ah szegény, tök sajnállak.

Egyrészt mert menekülnöd kell kényszerűen egy ilyen szituációból, másrészt mert van egy rakás csődtömeg farokjancsi, aki ezt képes kihasználni.

Igen, tudom, te csődöröd pont nem ilyen (de), őt a végtelen, önzetlen, és önfeláldozó nemes szerelem vezérli, hogy megmentsen téged. Aha lófaxt. Kiscsaj, higgy nekem, azt totál megértem, hogy el akarsz menekülni otthonról, de az ne egy kanos matyi háza/lakása legyen, aki képes 17 éves tinilányokat hülyíteni, hogy lakhatásért pörögjenek a farkán minden este... Nonszensz, higgy nekem, nem véletlenül téged választott, na nem a szerelem miatt, hanem mert ki vagy szolgáltatva, és nem tudsz egyedül boldogulni és nem állsz ki magadért, tehát kussolni fogsz és tűrni, különben mehetnél haza. Dunát lehetne rekeszteni ezekből a sztorikból, nézd meg milyen lányok menekülnek anyaotthonba, ne csináld...

Beszélj a suliddal, kérj kollégiumi lakhatást, onnan egyetem, szerezz állást és legyél önálló. De akár szakmát is tanulhatsz, ahogy érzed. Ezek nélkül azon fogod kapni magad, hogy egy nőverő, valószínűleg SZINTÉN alkoholista pancser mellett ébredsz, aki felcsinált 3 kölyökkel, és azon gondolkozol hogy hova menekülj vagy inkább megöld magad.

Nem viccelek, keress rá a neten hogy építik ki a családon belüli erőszakot az erőszaktevők, közel sem úgy, hogy rögtön szájbavágnak...

Kitartást. Az élet sz.ar, tudom, de ne baxx ki magaddal még jobban.

2020. febr. 15. 19:26
 17/29 anonim ***** válasza:
63%
Érdekes hány lánynak lesznek hirtelen alkoholisták, bántalmazók a szülei, ha em engedik összeköltözni az jóval idősebb bikájával.... A lány jó enne ha gondolkodna, mert egyik kiszolgáltatott helyzetből a másikba megy bele. Itt sincs szava, de majd a harmincas, pipihúskedvelő faszi mellett se lesz. Ha nem akar utcára kerülni, szophat-nyelhet mint a kisangyal, akár van kedve, akár nincs.
2020. febr. 15. 19:48
 18/29 anonim ***** válasza:
73%

Még annyit, hogy alkoholista szülő simán indok arra, hogy 16 feletti otthonról elköltözzön, ezt a gyámhivatalnak pedig utána jelentse be.

Ez kb. ugyanaz a szitu, mint amikor otthonról elköltözik gyerekeivel olyan nő, akit a férje megütött. Ilyenkor is be kell jelentenie gyámhivatalnak, hogy önhatalmúlag a gyerekeit férje beleegyezése nélkül miért vitte otthonról el.

2020. febr. 15. 19:51
 19/29 anonim ***** válasza:
75%

Hiába írod, a naiv rózsaszín köd elborítja az agyát. Az ilyen tini lányok kerülnek csöbörből vödörbe.

Kérdező hamarosan hallgathatod, hogy mert ő eltart téged, ezért mennyi hálával tartozol neki. Sok sikert hozzá. Most azt hiszed, hogy szr, mert még nem tudod, hogy még nagyobb szrba kerülsz.

2020. febr. 15. 19:53
 20/29 anonim ***** válasza:
41%
Nem biztos hogy ezt kell hallgatnia majd a pasijától. Ezt nem lehet előre tudni
2020. febr. 15. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!