Miért ilyen elvakultak az emberek a szüleikkel kapcsolatban?
Volt itt most is egy olyan kérdés hogy "Másnak is nehéz kijönnie a szüleivel?"
És az összes válasz le lett pontozva, ami arról szólt, részletesen taglalva, hogy az ő szülei is mérgezők, ezért ő sincs jóban velük.
Más válaszoló is meséli hogy a szülei hazarendelik hétvégére a kollégiumból, rikácsolnak vele ha nem indul azonnal az egyetemről, de ha meg hazamegy csak megjegyzéseket tesznek mindenre, kötekednek vele, nemhogy támogatnák.
Valaki képes volt bekommentelni hogy ő nem akar gyereket nehogy ilyen legyen a gyereke...
Beszélgettem régebben egy ismerősömmel, ő is az apjáról mesélt, hogy neki milyen rossz dolgai vannak. Én elmeséltem erre neki azt hogy nekem milyenek a szüleim, és hogy tekintek rájuk (kritikusan és nem elvakultan) és utána teljesen eltávolodott tőlem ez az ismerősöm, annyira kiakadt, hogy én ilyen vagyok a szüleimmel.
Egy másik ismerősöm isteníti a szüleit, azt mondja köszönetttel van nekik hogy ennyi mindent megadtak. De közben az apja bántja őket lelkileg, iszik, régebben talán fizikailag is bántotta őket. Ez olyan nyomot hagyott benne hogy hasonló párkapcsolatokba viszi bele magát stb.
Ezt a cikket ajánlom mindenkinek:
Aki ezt belinkelte a mai kérdés alá azt is lepontozták...
Szerintem akiknek jó vagy normális a kapcsolata a szüleivel, az el sem tudja képzelni, hogy ilyenek tényleg megtörténnek. Ezért talán nem hiszik el, hogy valakinek ennyire rossz.
Meg azért elég sok kérdés van itt is, amiből az jön le, hogy a szülők nem olyan hülyék, inkább a gyerekkel van a gond.
Nem kéne általánosítani senkinek sem. Mert akinek rossz a családja, az is sokszor általánosít, hogy minden család rossz (nemcsak az övé).
Erről a kérdésről van szó:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Nálam is az a helyzet hogy a szüleim sokkal iskolázatlanabbak, emiatt máshogy tekintenek a világra. Emellett semmi vállalkozószellem nincs bennük. Lehet mondani hogy azért mert a szocializmusban nevelkedtek, de ismerek náluk idősebb embereket is, akik megragadták a lehetőségeket és kitörtek, vagy legalább elértek valamit.
Emellett érzelmileg is éretlenebbek. 18 éves koruk óta vannak egymással, azóta semmi nem történt velük, nem mentek szét nem váltak el egyszer sem.
Nekem emiatt (is) 22 évesen több tapasztalatom van a párkapcsolatok, szociális dinamikák, érzelmek terén mint nekik. Többet tapasztaltam, több fent és lent volt érzelmileg az életemben mint nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!