Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mutassam be anyunak a...

Hogy mutassam be anyunak a barátomat? Mit kezdjek egy ilyen helyzettel? 17l

Figyelt kérdés

Be kellene mutatnom anyukámnak a barátomat, viszont van egy kis gond. Én még nem terveztem, hogy megismerjék egymást, sőt nem is beszéltem róla, de az események közbe szóltak. Anyu egy munkatársa valahogy megtalálta a srácot Instagramon és leesett neki, hogy én meg a fiú együtt vagyunk. Csak a barátom ugye a szüleim korosztályának elég fura. És nem tudom, hogy hogy kerülhetett szóba, de az a munkatárs megkérdezte anyámat, hogy hogy fogadta, hogy én egy ilyen alakkal járok, illetve megmutatta anyunak a srác instáját. A barátomnak vannak kint elég fura képei, ami úgy a konzervatív, középkorú embereket kiakasztja. Olyasmire célzol, hogy mondjuk színes haja van, festi a körmeit(amúgy feketére, meg ilyen színekre), mindig kihúzza a szemét feketével, meg ilyenek, orrpiercingje és fülbevalója van, ja meg néha hord szoknyát. De egyébként semmi baj nincs a sráccal, csak ezek eléggé kiakasztják anyát így elsőre, pláne, hogy nem is én mondtam, hogy van barátom, és ő az. És hát anyám veszekedett velem, hogy hogy állhattam össze egy ilyen szerencsétlen, "b*zi" alakkal. Én meg a vita hevében azt mondtam, hogy nem is ismeri erre ő azt mondta, hogy jó, mutassam be, de a véleménye nem fog változni. Egyébként a barátom teljesen normális az extrém stílusa ellenére, velem egyidős, nem dohányzik, nem iszik, nem drogozik, nem bulizik, egy iskolába járunk egyébként és nem is rossz tanuló (egyébként megye egyik legjobb gimijéről van szó), meg amúgy nagyon rendes, szóval semmi rosszat nem tudnék róla mondani. Csak hát anyunak már megvan a véleménye, és ő hajlamos külső alapján elkönyvelni valakit véglegesen. Ha bemutatom nyilván nem szoknyába,meg sminkben állít oda a srác, és ez tökre megoldás lenne, ha anyám nem látta volna már a képeket... Ha bemutatnám a srácot ilyen előítélet mellett, tuti gáz lenne a helyzet, ha nem mutatom meg, akkor meg minden hétvégén ezen menne a vita. Igaz, hogy kolis vagyok, de nem szeretném minden hétvégén azt hallgatni, hogy ő várja, hogy vége legyen.

Szóval szerintetek mit kezdhetnék a helyzettel? 17l

2020. febr. 1. 18:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
64%
20 az a baj, hogy az adott információkból nem derül ki, hogy milyen ember? Igaz, becsületes, jó? Csak az derül ki hogy lázadása a konvenciók ellen az agyára húzódott és idióta jelenleg. De lehet hogy kinövi.
2020. febr. 2. 11:04
 22/25 anonim ***** válasza:
22%

én nem mutatnám be, totál felesleges szegény barátod kitenni egy ilyen agresszív, előítéletes szerencsétlennek.

én se otthon élek, én se mutatok be senkit otthon, vannak ilyen visszamaradott teremtmények, akiknek csak az a fontos, hogy néznek ki a többiek, nem kell velük foglalkozni. minek idegeljem vele magam, meg a barátaimat, partneremet?

2020. febr. 2. 12:14
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
18-as,félreértesz. Lassan 30 vagyok, van egy 9 hónapos kisfiam, de oldalt fel van nyírva a hajam, ami rózsaszín. Ez kb. a legextrémebb rajtam. Abszolút nem az előítéletesség beszélt belőlem, amikor azt írtam, hogy baj van. A fiú stílusa már nem a pimasz polgárpukkasztásról szól, az ekkora szélsőség azon túlmutat. És nem támadtam, csak megjegyeztem, hogy ez már nem oké, lehet, hogy segítségre lenne szüksége. Minden rosszindulat nélkül. Ha családi baj, ha önértékelési, ha bármi. Neked sem kell előítéletesnek lenni, mert az baromi képmutató dolog. Elég liberális beállítottságú embernek tartom magam, de ez a "gondolkodás nélkül bármit lehet", ez már ugyanolyan szemellenzősség, mint a konzervatív emberek merevsége. Ez a stílus egy segélykiáltás. Valahogy nincs rendben magával a srác. Mellesleg pedagógusként elég jó kis gyakorlati tapasztalatom van, biztosan állíthatom, hogy előbb-utóbb előkerül valami, amiről kiderül, hogy nem tud vele megküzdeni a srác. Nyilván nem támadni kell, hanem segíteni neki.
2020. febr. 2. 13:24
 24/25 anonim ***** válasza:
72%
Ne haragudj, de nekem derült ki rólad, hogy férfi vagy vagy nő, ez egy komoly párkapcsolat, vagy baráti, egy feminim férfi haverod van férfi létedre. vagy csaj létedre van egy ilyen hapsi, aki úgy öltözködik, mint egy Cure rajongó, ilyesmi? Vagy meg kell tőle kérdezni, hogy te milyen neműnek érzed magad igazából?
2020. febr. 4. 22:13
 25/25 zol56 ***** válasza:
100%

Szia. Megpróbálok szépen és érthetően válaszolni a kérdésedre ami szerintem rajtad kívűl sokaknak okoz problémát.

Elsősorban azért ne okold a szüleidet mert ők mondhatni az általánosan elfogadott neveltetést kapták és ezt próbálják továbbadni Neked. Mostanság nagyon sokat hallani arról, hogy el kell fogadni a másságot a más gondolkodást a liberális valóságot. Nem itélhetünk el egy embert a nemi identításért a kirívó öltözködésért, a furcsa szokásokért. Igen, ezek nagyon szép gondolatok. De... gondold el minden ember ilyen lenne. Hová jutna a társadalom a civilizáció. Lehet azt mondod igen ez így van de ez a srác más. Nem más. Persze vannak különféle földrészeknek megfelelő szokások, amik mondjuk a világ másik felén elfogadhatatlan. Legyen az etikai vagy vallási másság. De van egy úgy nevezett egyetemes norma. Ez az egyetemes norma az élet minden területére vonatkozik. A mi mostani kultúránkban a fiúk nem járnak szoknyában és nem sminkelik magukat kirívóra. Ez lehet Téged nem zavar, de ha akkora elfogadással rendelkezel, hogy ez Neked nem gond akkor fogadd el a szüleid másságát is. Én is csináltan olyat ami nem teljesen elfogadott a társadalmi normánknak. Ezekről a dolgokról nagyon sokat írhatnánk. Szóval ez nem ellened szól hanem inkább a szüleid mellett. Persze nekik is elfogadható hangnemben kéne beszélni veled. Ha kérdésed van még csak nyugodtan. Ezért vagyunk itt.

2020. febr. 5. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!