Anyám miatt nem jött össze az életem, mert hátráltatott?
Az informatikához értettem, de nem engedte az ilyen irányú iskolát, tanfolyamot. Érdekeltek a nyelvek, a tanárok mondták neki, hogy annyira jól megy az angol, hogy vegyünk újságokat, meg ki akartak küldeni Angliába is. Szereztek támogatást de Anyám nem engedett. Egyetemre is jelentkezni akartam, de telebeszélte a fejemet, hogy oda sok pénz kell, meg nem vennének fel sehova, be se adjam inkább. Nem is mentem aztán, pedig felvettek volna a jogra is talán.
20 évesen munkanélküliként egy családi rokon felajánlott nekem egy állást a banknál ahol dolgozott. Hozzá költözhettem volna ingyen Budapestre, stb. Bele is egyeztem, majd Anyám elment hozzájuk és visszavonatta az ajánlatot.
Sajnos Anyám akkor érzi jól magát ha nekem rossz, nem tudom miért csinálja ezt! Most már nem vagyok a hatása alatt, nem vele élek, de úgy érzem az egész életemet elrontotta a régi dolgaival. Már 26 évesen késő az egyetem, lemaradtam mindenről miatta.
Ha minden ítélkező után kapnál egy ezrest...
Kiskorodtól beléd nevelték hogy sehol semmi esélyed. Ha ez még most is hátráltat, akkor irány a szakember. Az egyetemet meg jól gondold meg, mert te fogsz rááldozni öt évet, rengeteg éjjelt és minden fizetett szabadságodat, nem az ismeretlen válaszolók. Annál több legyen a motivációd, hogy anyád elvette tőled ezt és csakazért is megcsinálod. Igazi célt találj!
Ismerosom 38 evesen kezdte az orvosi egyetemet.ugyhogy felejtsd el a regi hulyesegeket es anyad f.ssagait. szepen kezdj el tanulni es hajra.
Nekemis volt evfolyamtarsam aki 6-7 evvel idosebb volt mindenkinel semmi extra nincs benne.
A lenyeg hogy anyadtol legyel a leheto legtavolabb es anyagilag fuggetelnitsd magad.
Nagyon egyszerű, keresel olyan melót, ahol van szállás lehetőség, oda beadod a jelentkezést a tudta nélkül, utána többet rá nem nyitod az ajtót. Az ilyen ember max. ebből ért.
Egyébként abszolút nem késő az egyetemhez, anyám 30 felett diplomázott le levelezőn, kettő öt évfolyamos szakon. Meg most a levelező szakomon 25 hallgatóból legalább 10 elmúlt negyven.
23 vagyok, most jelentkeztem egyetemre, 24 leszek mire elkezdem. Most lett rá lehetőségem, középiskola után dolgoznom kellett.
Szóval ahelyett, hogy anyádat okolod a kudarcaid miatt ideje felállni, leporolni magadat és tovább lépni. Az, hogy húsz évesen nem mondtad meg anyádnak, hogy "anyu ne szólj bele az életembe" az kizárólag a te hibád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!