Szüleim mindig meg akarják mondani, hogy mit tegyek, csak az ők akaratuk érvényesüljön. Mit tegyek?
23 éves nő vagyok.
Lett 2,5 hónapja egy barátom, akit már bemutattam szüleimnek, ők csak a rossz dolgokat szűrték le róla, minden szavát kiforgatták. (pl edzeni jár, s ez sem tetszett nekik, vagy hogy diplomát szerzett, de még csak a nyelvvizsga felét szerezte meg - írásbelit -)
Néhány napja mondtam nekik, hogy szeretnék elmenni, hogy ő is bemutasson a szüleinek.
Erre ők nagyon felháborodtak, nem akarták hagyni hogy elmenjek, mert hogy szerintük korai...
Aztán pedig a fejemhez vágtak olyan dolgokat róla, amit lényegében nem is tudnak róla, mert semmiben nem lehetek velük őszinte.
Mindent próbálnak nekem megmondani, hogy mit tegyek. Előző barátomat sem akarták elfogadni.
Elég idősek a szüleim, 65-70 évesek.
Mi a véleményetek erről? Mit tennétek a helyemben?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Elfogadás, amit tenni tudsz. Elfogadod, hogy ők ilyenek, nem fognak már változni.
A véleményük meg az övék... nem kell alkalmazkodnod hozzájuk. A szülők gyerekként nagy példaképnek tűnnek, de vakójában nem azok. Ki kell tudnod alakítanod a saját értékrendedet! 🙂
Nincs olyan, hogy "nem engedik".
Végül is mi tart vissza, hogy felnőtt módra gondolkodj és élj?!
Hogy kollégista vagy, s rá vagy szorulva az anyagi támaszukra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!