Családon belüli erőszak vagy kiskorú veszélyeztetése, ha valaki a 6 és 9 éves gyerekeit kb. ötezer km-en át buszoztatja?
Ezt olvastam az utazási oldalon, és elképedtem, hogy mennyire felelőtlen anyák vannak.
(A többi utastársról már nem is beszélve, akiknek -valószínűleg- a gyerekek üvöltése, sírása megadja majd az "alaphangulatot" a 2x2 napos oda-vissza úton.)
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__10256503-skoc..
Nem erőszak és nem veszélyeztetés.
Más kérdés, hogy én magam se mennék ilyen hosszú útra busszal, így aztán eszembe se jutna gyereket vinni. De egy szülő ismeri a gyerekét, ha ő úgy dönt, mennék, akkor nyilván azért dönt így, mert így látja jónak.
Nem olvastam végig a kommenteket.
De neked tuti nincs gyereked.
Mi is voltunk buszos utazásos. Hát el kell hogy mondjam 20 évem közepén mi normálisan végig nyomtuk az útat a túrát. Míg a 40 éves társaság piált rendetlenkedett üvőltött mint egy idióta ovis társaság.
Rokonomék Írországban éltek a nagy ott született,most Angliában élnek itt született a kicsi, kocsival jönnek haza évente 3-4x (hajós átszállással) most már 9 és 6 évessek a gyerekek. Na bumm.. Mindenki túléli..
Barátnőm telekocsival jár haza Németországból az 5 évessel..
Egyik sem.
Ettől függetlenül én Kelenföldön túlra nem mennék busszal, mert én diliznék be, nem a gyerek. Pedig én vagyok akkor megátalkodott gyerekkínzó, hogy elvittem a kétévesemet Ázsiába.
Ne már!
Buszvezető vagyok. Néha másodállásban, szabi alatt, el szoktam vállalni ilyen jellegű túrákat.
Hát eddig pont az ilyen korú gyerekek voltak a legnormálisabbak. Már amelyiket a szülők jól nevelték (asszem, itt a hangsúly).
Odajöttek "pajtizni" a buszvezető bácsikhoz, néztek előre a szélvédőn kifelé, és értelmesen, normálisan elfogadták, megértették, mit szabad, és mit nem.
Pl. megmondtuk a váltótársammal, hogy "most még ne igyál, bírd ki egy kicsit, mert csak 1 óra múlva tudunk megállni, ha pisilni kell". És megértették.
A sok nyugdíjas meg nem. Ők háborogtak.
Volt olyan testvérpár, hogy játszadoztak, kergetőztek a kocsin, az épp pihenő váltótársam szépen megmagyarázta nekik, hogy most miért nem szabad. Akkor odaültek közénk a folyosó lépcsőjére. Szerencsém volt, adott esetben a kolléga -épp én vezettem- jól kezelte őket, lévén 4 gyerekes családapa, én nem, nekem nincs gyerekem, de valahogy mégis jól kijövök velük.
Szóval összességében abszolút nem, nem veszélyeztetés. Ügyesen kell kezelni a srácokat, ennyi a titka.
...az mondjuk valóban a szülő szégyene, hogy neki nem engedelmeskedik -mert volt ilyen is- de a "buszvezető bácsiknak" tökéletesen működött a gyerkőc, amit szépen kértünk, ellenkezés nélkül megtette (megtették).
Nem családon belüli erőszak amiről a kérdező ír.
Viszont a kérdező kérdése szerintem emberiség elleni bűn.
26!
"..az mondjuk valóban a szülő szégyene, hogy neki nem engedelmeskedik -mert volt ilyen is- de a "buszvezető bácsiknak" tökéletesen működött a gyerkőc, amit szépen kértünk, ellenkezés nélkül megtette (megtették)."
Nem, ez abszolút nem a szülő szégyene, hanem egy teljesen normális jelenség, ami felnőtteknél is előfordul. Egy idegentől a tiltás nagyobb erejű, mint egy ismerőstől, vagy csaldtagtol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!