Megbüntethetik az Apát ha külföldön él és nem megy a làthatásokra?
“ Én csak magyar józan paraszti ésszel ”
Igen csak a jog nem a józan paraszti ész szerint működik.
Volt ügyvéd a szűkebb ismeretségi körben, hát csak néztem hogy milyen pragmatikusan a jogszabályok alkalmazásáról van szó, és nem a józan észről.
Magam is voltam részese ilyennek, plusz ismeretségi körben is láttam olyat, hogy apuka jól keres, az óvodás korú gyereknek sokkal több mindent tudna biztosítani, de odaítélik a panelba a dolgozni nem akaró anyja mellé, meg még asszonytartást is megítélnek.
Dehogy kötelessége. Francokat, a láthatas egy JOG. Attól még hogy a gyereknek joga van látni, senki nem kötelezheti rá az apukát, hogy márpedig igen is tartsa vele a kapcsolatot! Főleg így hogy külföldön van. A két hetente láthatás van, apuka kéthetente a saját költségén repkedjen haza, hogy aztán rá se szarjon a gyerekre?? Ennek mi értelme? Ha valaki nem kívánja tartani a kapcsolatot a gyerekével, akkor az jobb is és nem kell erőszakoskodni.
Ahol meg pl anyuka bekamuzta a gyógyszerszedést és szépen felcsinaltatta magát, majd próbálta a pasi nyakába varrni a kölyköt (sajnos több ilyen van, mint hinnénk), az meg inkább húzza meg magát és ne a láthatás miatt pampogjon. Senki nem kényszeríthető arra, hogy olyannal találkozzon és foglalkozzon, akivel nem akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!