Neked miért tetszik vagy nem tetszik a Zita név? Valaki adta a babájának ezt a nevet mostanában?
Miért van lepontozva mindenki, akinek nem tetszik? Itt nincs jó vagy rossz válasz.
Nekem nem tetszik. Az mondjuk tetszik benne, hogy nem lehet becézni, de semmilyen érzelem nem fog el a név hallatán.
Mondok példát. A Csenge név sem tetszik kifejezetten, de arról egy vidám csengő hangú kislány jut eszembe. A Zitáról viszont semmi.
Nem csúnya név egyáltalán, nem is olyan gyakori, de a gyerekemnek én nem adnám.
Nekem az tetszett benne, amikor a lányomnak adtam, hogy kicsit "porlepte" név, patinás, már-már feledésbe merült, arisztokratikus.
Ja, és hogy az addigi életemben (30 évesen szültem) összesen 5 Zitát ismertem (és két oviba jártam, három általános suliba, aztán szakközépbe, egyetemre, sehol sem volt Zita). Az oviba, ahova ő járt, 200 gyerek volt, egyedül ő volt Zita, Gimibe 800 gyerek járt, rajta kívül egy ilyen nevű volt. Nekem az is számított, hogy az utcán ha elordítom a nevét, ne forduljon hátra a fél osztály:)
Ja, és Zituka, ha becézem:) (Újra ezt a nevet adnám neki, ha visszamennénk az időben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!