Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy semmi bajom nem lesz attól, ha Kínába megyek tanulni?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy félévet külföldön tanulni, szerencsére erre van is csomó lehetőség különféle országokba. A szüleimnek az a mániája, hogy menjek nyugatra (pl. USA, Anglia, Spanyolország, Németország), mert ott biztosan sokkal jobb, biztosan sokkal modernebbek, biztosan sokkal jobb az oktatás, sokkal biztonságosabb, közelebb áll a mi kultúránkhoz stb. Én viszont Kínába szeretnék menni, ennek több oka is van. Az egyik az, hogy az angolon kívül nem beszélek elég jól más európai nyelvet és nagyon sok országban megkövetelik a helyi nyelv ismeretét vagy akár az oktatás is a helyi nyelven folyik (pl. német vagy spanyol területeken). Kínaiul már tanultam és tanulok is, ezt Kínában lenne lehetőségem folytatni és mellette angol az oktatás nyelve. A másik oka pedig az anyagiak. Az ösztöndíjhoz jár anyagi támogatás (vagy mellette megpályázható), viszont ez nekem még mindig nagyon kevésnek tűnik, ha azt nézem, hogy ebből kell fizetnem a lakhatást, a kaját, a közlekedést stb., szóval kvázi mindent. Kínában viszont sokkal több támogatást nyújtanak (pl. ingyenes kollégiumi szállás) és alapvetően nem is olyan nagyon nagyon magasak a megélhetési költségei. Plusz, már voltam Kínában és nagyon tetszett, emiatt szívesen vissza is mennék. Alapvetően saját zsebből állnám, emellett a szüleim is támogatnak, de szerintem ők sem gondolják komolyan, hogy kifizetnének annyi pénzt, hogy pl. az USA-ban tanuljak egy félévet.
2019. dec. 31. 16:43
1 2
 1/12 trollll ***** válasza:
79%
Már amit ide írtál, az eléggé megyözző. De ha nekik nem elég dobd be az én életem, én döntésem kártyát. Ha az nem müköddik akkor semmi sem fog
2019. dec. 31. 17:04
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Ha fizeted magadnak szerintem tojnak rá hoy hova mész tanulni.
2019. dec. 31. 17:06
 3/12 aparalyza ***** válasza:
19%
Kínai követségtől kérdezd meg, a saját nyelvükön. ;)
2019. dec. 31. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Lányom oda jár egyetemre másfél éve, nagyon tetszik neki. Ösztöndíjat kap, ezen kívül koleszt, szóval lakhatásra, rezsire nincs gondja. Az ösztöndíjból kijön, (és persze tandíjmentes).

Sokféle ösztöndíj van náluk (bár ezt biztosan körbejártad).

Ami még fontos: Nagyon nagy a közbiztonság, az utcán lépten-nyomon vannak rendőrök. Éjjel is ki lehet menni úgy, hogy nem lesz semmi bajod, éjnek idején sétáltunk a Waitanon, (meglátogattam őt két hétre), és onnan metróval mentünk vissza a koleszba (én a szállodába), éjjel is nagyon jó a közbiztonság. (Ezzel meg tudod talán győzni őket, a szülők ezen paráznak általában.) Ez Sanghaj.

2019. dec. 31. 17:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha asztmas vagy sanghajt nem ajanlom, nem epp a legtisztabb a levego.
2019. dec. 31. 17:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, ez igaz. (Nekünk ilyen bajunk nincs, ezért nem foglalkoztam vele). De van, akinek szempont.
2019. dec. 31. 18:12
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

Így:

"Ángól ném léni jó, kici ószág, sók roszember, shulaj drága. Kína nágy, lenni ócó, ezeöccáz"

:)

2019. dec. 31. 19:53
 8/12 anonim ***** válasza:
98%

Mondd meg, hogy Svájcban meg Németországba a nyelvtudás hiánya miatt nem mehetsz.

Ergo marad az USA és Kína.

Csinálj egy hozzávetőleges költségvetést, amiből látszik, hogy Kínában simán megélsz. Illetve számold ki, hogy az USA tanulmányokhoz nekik mennyivel kellene, hogy havonta támogassanak.

Illetve szedhetsz össze információkat a közbiztonságról, lehetőleg minél több olyat, ahol az USA-ban egyetemek környékén lövöldöznek.

2019. dec. 31. 21:01
 9/12 anonim ***** válasza:
99%
Én jobb szeretem az olyan országokat, ahol elérhető a GyK.
2019. dec. 31. 21:03
 10/12 anonim ***** válasza:
4%
A párom dél-Szudánból jött ide tanulni majd focizni, szülei féltették , de rábeszélte őket. Mondjad meg nekik, hogy csak jobb lehet ott mint itt.
2020. jan. 1. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!