Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő támogatása akkor is ha...

Szülő támogatása akkor is ha az tönkretette az életét?

Figyelt kérdés

Apám világ életében egy szemét semmirekellő agresszív ember volt. 18 éves koromban tudtunk anyuval különköltözni. Addig napi szinten ment az ugatás, csapkodás, állandó gyomorideg.

Rendőrség nem egyszer ki lett hívva, semmit nem csináltak. Nagy nehezen meg lett a válás és a külön költözés. Utána is még évekig csak a gyomorideget meg rettegést okozta. Egyáltalán nem változott semmit. Nagyon sok pénzt elkocsmázott, elhagyott, mindenkinek tartozik. Most meg nem tud magáról gondoskodni. Egy rettentő agresszív ember, a mai napig agresszív velem is, félek mellette megmaradni 2 percre is. Sajnos régen megvert engem is meg anyut is mikor vele éltünk. Szomszédok szóltak most a családsegítőnek, hogy nem tud magáról gondoskodni. Ők meg engem hívtak, hogy már pedig nekem kötelességem segíteni, mert ő az apám. Olyan szinten tönkretette az életem, hogy párkeresésben is nulla önbizalmam van, évek óta nincs senkim. Jelenleg anyut is én támogatom segítem, mert ő is már idős. Plusz a két mamámat szintén én látogatom minden héten, mert nincs más aki segítene nekik. Fizetem az albérletet is. Gyakorlatilag csak dolgozok és nem jutok egyről a kettőre. És ezen felül nekem még kötelességem volna egy ilyen embernek segíteni?

27F

2019. dec. 22. 23:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor segítsd és támogasd ha a szíved úgy diktálja. Amennyiben nem, perelhet rokontartásért, amit csak ritka esetekben állapotanak meg, hosszú eljárás és nagyon minimális az esélye, hogy akár havi 5000 forintot is kapjon tőled. Nagyon tiszteletre méltó, ahogy a szeretett családtagjaiddal bánsz, szerintem jó ember vagy. Kellemes ünnepeket!
2019. dec. 22. 23:53
 2/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hozzászólást. Napok óta gondolkoztam ezen és egy boldog pillanatot nem tudnék mondani vele kapcsolatban. Nem érzem kötelességemnek, hogy akár csak meglátogassam. Nem hogy még segítsem is bármiben.

Próbálok abszolút nem gondolni rá az ünnepek alatt és élvezni az igazi szeretteimmel az együtt töltött időt. Azokkal akik támogattak, megbecsültek mindig is.

2019. dec. 23. 00:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Menj el a családsegítőbe, és mondd el, hogy egész életében vert titeket, nem vagy hajlandó gondoskodni róla. Vegyék tudomásul.
2019. dec. 23. 01:01
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Ember.... Van eszed? Vedd elo es mondd meg ird meg nekik ezt amit ide le mertel irni mashol meg hallgatsz mint sz@r a fuben!! Veletlen se keresd meg a diszno apadat! Ha perel szepen ugyanezt megmondod!! Amugy: ha felveszed edesanyad vezeteknevet es 18 mar elmultal ahogy olvasom!akkor nem kell apuci engedelye :D en igy oldottam meg,eselye sincs majd a sarjai ellatjak a sz@ros pelenkajaban :DDD !!

Komolyan ha segitesz neki megkereslek es szemelyesen mondom el!! Hogy NE alazd mar meg magad ember!!!! Ezt elmondod a bironak ha odaig fajul es Le Van Zarva!!! 👌

23N

2019. dec. 23. 01:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha pampog a családsegítő, én bemennék, és megkérdezném hogy akkor hol voltak mikor rendszeresen vert titeket és rendőrségi ügy is volt belőle? Mert ha kiskorú is érintett, hivatalból értesítik őket. Tehát, mivel nem tettek semmit, vagy kussolnak, vagy feljelented őket.

Nem, nem kötelességed gondoskodni egy ilyenről.

2019. dec. 23. 05:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel egyedül és szabad akaratából tette tönkre, és ehhez nagyfiúnak érezte magát, akkor most is legyen az, hogy egyedül megoldja. Undorodom az ilyen semmirekellő, agresszív alkoholistáktól. És hidegen hagyna, hogy már nem megy neki.Senki nem tartott fegyvert a fejéhez, hogy márpedig kötelező vedelnie. Szóljon a borosüvegnek, eddig is ez volt a mentsvára. A családsegítő meg ne az alkoholista lezülött barmokat pátyolgassa. Ettől értelmesebb dolgokra is pazarolhatná az idejét.
2019. dec. 23. 07:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2019. dec. 23. 08:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igy van!!! "Ha pampog a családsegítő, én bemennék, és megkérdezném hogy akkor hol voltak mikor rendszeresen vert titeket és rendőrségi ügy is volt belőle? Mert ha kiskorú is érintett, hivatalból értesítik őket. Tehát, mivel nem tettek semmit, vagy kussolnak, vagy feljelented őket." !!!

Pontosan!! :) !!!!

Viszont Te nem ezt fogod tenni..kivenni az irasodbol. Elmesz es annak a pelenkajat csereled aki vert es meg penzt is adsz neki mert "szolt a hivatal". XD Pedig szolni kene h ok sehol se voltak mikor TE bajban es ha nem akarjak h felnyomd oket leszallnak rolad. Ennyi. De erzem h engedelmeskedsz minden nyomorultnak. Ez hol kerdes hol itt a kerdes???? Egyertelmunek kene lennie h NEM gondoskodsz..erre meg bele is gondolsz. Hagyjuk emberek ugysem gyozzuk meg.

2019. dec. 23. 08:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem fogok gondoskodni róla mivel egyrészt gyűlölöm másrészt meg se pénzem se időm a többi családtag mellett vele foglalkozni. Azért tettem fel alapvetően a kérdést, mert a családsegítő meg úgy adta elő, hogy jogilag is kötelességem támogatni. Pontosan szóról szóra elmondtam nekik hogy milyen volt régen meg milyen most az apám. Akkor is ezzel jöttek, hogy nekem kell támogatni tök mindegy milyen, mert ha bármi baj történik vele akkor én is felelősségre leszek vonva hogy nem segítettem. De szerintem ez kamu. Mindegy nem fog érdekelni mit akarnak. Nem fogok segíteni egy ilyen embernek. Nem is egy városban élünk.
2019. dec. 23. 10:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor lehetnél felelősségre vonva miatta, ha a gondnokságod alatt lenne, bíróságilag. Így nem. Még a szülőtartásnak is kizáró oka a szülő méltatlan viselkedése. Akkor nem ítélik meg. El kéne menned egy családjoggal foglalkozó ügyvédhez, nehogy ezek ott a hivatalban rád akarják terhelni, ha segítőt küldenek hozzá, vagy ha beteszik egy otthonba. Óvatosságból konzultálj egy ilyen ügyvéddel, előre.
2019. dec. 23. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!