Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy végre újítsák fel a szobámat?

Figyelt kérdés
Már két éve könyörgöm, hogy fessék ki a szobámat, mivel 16 éves vagyok és még mindig a 6 évesen választott macis tapéta látható a szobám falain.. Pénz bőven lenne rá, de valahogyan nem viszi őket rá a lélek hogy kifessék. Recseg a padló, ezért ki akarják cserélni, de ahhoz is lusták, ebből kifolyólag nem festik ki a szobámat. Mit kéne tennem?

2019. dec. 21. 20:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom milyen beállítottságú vagy, de közönséges papír tapétával te is meg tudod csinálni. Veszel tapétát, ragasztót, haverokkal összerakjátok a bútort és lehet csinálni. Itt az a kérdést, hogy a pénzt ki tudod-e udvarolni
2019. dec. 21. 20:59
 2/16 anonim ***** válasza:
27%
Úgy tűnik te is lusta vagy hozzá. Kérj pénzt ha úgyis van rá, menj el bevásárolni és oldd meg magad. A bútorokat biztos segítenek a szoba közepére tolni. A parkettát festés után érdemes cserélni
2019. dec. 21. 21:02
 3/16 anonim ***** válasza:
89%

Elvileg te is ki tudod festeni, vagy újra tapétázni, de szerintem várd meg inkább, amíg meleg idö (tavasz vége-nyár) lesz.

Addig meg nézegesd a neten, hogy is kellene megcsinálni, addig van idöd elökészülni.

2019. dec. 21. 21:03
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
Nálam az volt az indok, hogy minek, hiszen úgyis mihamar férjhez megyek és minek ezt felújítani...
2019. dec. 21. 21:20
 5/16 anonim ***** válasza:
23%
Ki kéne festened saját kezűleg.
2019. dec. 21. 21:21
 6/16 anonim ***** válasza:
24%

Érdekes ! Velem is pont ez volt . Tudod mit csináltam ? Én festettem ki a szobámat , de még a parkettát is én tettem le . 16 éves vagy , ha van 2 kezed és tudsz mozogni , akkor van egy jó hírem . Te is képes vagy rá ! :D

Ezeket amúgy egy 10 éves is meg tudná csinálni . Ne anyukádtól várd el hogy fesse ki a szobád . Se apukádtól aki dolgozik :D

Gondolom lenne rá időd .

Nah sipirc festeni .

Hajrá ;)

2019. dec. 21. 21:29
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Teny, hogy a kerdezo is meg tudna csinalni, de azert elvart lenne a szuleitol szerintem, hogy ne tizevente festessenek, illetve, hogy ne a gyerekuknek kelljen tapetazni/festeni (egyedul, en is festettem apammal)
2019. dec. 21. 22:41
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Most mit oltjátok szerencsétlent? Ok én is segitettem amikor festettünk, meg házat felújítottunk. De basszus ott volt apám aki megmutatta hogy kell, együtt csinaltuk. Nem úgy hogy a vakvilágba nekem kellett egyedül nekiallni. Azt se tudtam volba hol kezdjem. Szép kis kókányolás lett volna. Nem hiszem hogy az a normális hogy ennyire semmibe vesznek egy gyereket. Serdül, tök ciki a macis tapéta, erre maguktól is rájöhettek volna. De ha mást nem legalább a pénzt könyörögd ki. Nagyszülőktől esetleg nem tudsz kérni? Hátha észrveszik magukat a szüleid. Szép kis szülők.
2019. dec. 21. 22:43
 9/16 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, csak szedd le a macis tapétàt, az meg ne érdekeljen milyen a fal utàna ha nem akarsz a festèssel is bíbelődni.

[link]

Jàrj el a linkben talàlható leíràs/ videó szerint. Nem dràga a felszerelès ami kell hozzá és a boltban tudnak segíteni, hogy mi kell (mondjuk az Obiban lasszóval kell fogni a normális eladót).

Arra figyel ha giszkarton falad van, akkor kevés tapétaoldót használj, ne vizezd a falakat annyira, és kissebb darabokban óvatos mozdulatokkal szedd le a tapétàt, mert nagyon sérülékeny a gipszkarton. Áttörölheted egy nagy, puha szàraz szivaccsal a falat amint vègeztél.

Ha 40+ éve ott van a gipszkarton falon a tapéta akkor érdemesebb inkább ràtenni egy új réteg fűrèszporos tapétàt mert leszedni nagyon nehèz, ha meg fested akkor a tapèta anyagától függöen lehetnek tovàbbi problémàk.

Sajnàlom, hogy èn is téged ugràltatlak mert ezt a szüleidnek kéne intèzni, de a leggyorsabb megoldàs az, ha megcsinàlod te magad. Ők túl kényelmesek és lustàk ezzel foglalkozni...

2019. dec. 21. 22:56
 10/16 anonim ***** válasza:
85%
22:56-os vàlaszoló vagyok, elfelejtettem leírni mert màr említették de vàrd meg a melegebb időt szerintem is, akkor gyorsabban szàrad a fal.
2019. dec. 21. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!