Mit tennél ha a gyermeked afroamerikai és a szülei ezt a feltételt szabnák meg?
Tegyük fel, van egy lányod, akinek soha nem tetszettek az unalmas fehér srácok, inkább róma és afroamerikai barátjai lennének, jelen esetben egy libériai akitől terhes is lenne már az első pár hónapban. A srác csak akkor tartaná meg a gyereket ha az fiú mert a szülei akik ott laknak Libériába kikötötték, csak fiú gyermekkel térhet haza vagy kitagadják, viszont a lány meg akarja tartani a gyermeket nemtől független, ez azt jelenti, ha lány a születendő gyermek biztosan otthagyja a lányod az apuka.
Viszont ha ez kiderülne, és tudjuk mennyire undorítóan rasszista és náci szinte mindenki a környéken ki lenne a lány röhögve.
( persze most ilyen nincs, mert ha kiröhögnék a srác nagyon erős és nem szereti a hitlereket).
Kedves kérdező, hát persze, hogy rasszista az ide válaszolgatók többsége. Ezek után nyugodtan kövesd a kanodat Afrikába, ahol nyilvánvalóan óriási szeretettel fognak fogadni és a toleranciádat hasonlóval viszonozzák. Az itt leírtak mint tudjuk mind a szemét náci rasszisták találmányai, véletlenül sem tényeken alapulnak, ne is higgy senkinek, tapasztald csak meg első kézből, hogy milyen nagyszerű természetes és elfogadó közeg van Libériában.
Azért egy kérdésem csak lenne:
Ha én félek az oroszlántól és feltételezem, hogy fel fog zabálni akkor most rasszista vagyok? Mert ezzel a példánnyal konkrétan soha nem találkoztam és nem feltételezhetek előzetesen ilyet amíg meg nem ismerem, akkor sem ha előtte öt másik már felkergetett a fára. Akkor meg főleg nem ha csak könyvekben olvastam az oroszlánok természetrajzáról.
"Úgy tudom, hogy afróamerikainak kell nevezni az afrikai származásúakat is mert a "néger" szó lekicsínylő. A tiszteletet afroamerikai szóval adod meg." - mitől lenne tisztelet valakit -amerikainak titulálni, akinek köze sincs Amerikához? Te meg euroamerikai lennél, vagy mi a kórság?
Ha hiszed, ha nem, a libériainak azzal adod meg a tiszteletet, ha libériainak hívod... bonyi, mi?
Ps: a néger szó a negroid nagyrasszba tartozó személyt jelöl, semmi lekicsinylő nincs benne.
hááát a szülőséget EQ-hoz és IQ-hoz kötném -.-"
a néger szót nem szeretik az amerikai feketék, ezért hívják őket afroamerikainak
afroamerikai= afrikai származású, viszont amerikai állampolgár
Úúúúgy örülök hogy nem lesz ebből a lányból tanár XDXD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!