Mennyire nyíltan érdemes beszélnie a szülőnek gyermekével a vele kapcsolatos aggodalmairól?
Szülők, ti mennyire vagytok őszinték?
Néha nem tudom eldönteni nem túl sok e ha beszélek ezekről.
Ott a kérdésben, hogy a gyerekkel kapcsolatos aggodalmak... ez nem lehet kérdés, hogy erről igenis nyltan beszélni kell.
Ne terheljük a gyereket? He?
Néhány példa, amiken "kattogok" mert sokan kérdeztétek.
Csúfolják a társai, de nem szól róla.
Nem védi meg magát, ha piszkálják, csak tűr.
Egész nap éhes a suliban.
Nem korrektek a tanárai, de neki ez már természetes.
Nem a megfelelő suliba jár.
Ezek nem így vannak, többek közt ezeken szoktam aggódni.
Tehát pl. nem csúfolják a társai, de te ezen kattogsz?
Komolyan mondom, kezeltesd magadat!
Az aggodalmaskodásodat megérzi akkor is, ha nem mondod. Ez szorongóvá fogja tenni. Tönkre teszed számára azokat a szép éveket, amikor még önfeledten tudna örülni a világnak, a társainak.
#16:
Tényleg kezeltesd magadat, hogy után a gyerekkel javuljon a helyzet.
Néhány példa, amiken "kattogok" mert sokan kérdeztétek.
"Csúfolják a társai, de nem szól róla." Mert nem látja/hiszi, hogy bárhonnan segítséget kaphat. Engem az óvodában vertek. 5-ször szóltam anyámnak. Ő azt mondta, védjem meg magamat, aztán a panaszkodásom abbamaradt. Én is tűrtem, azt hiszem.
"Nem védi meg magát, ha piszkálják, csak tűr." Nem csak mondani kell, meg is kell tanítani, hogyan álljon ki magáért.
"Egész nap éhes a suliban." Ha nem adsz neki kaját vagy elveszik tőle, akkor nem csoda.
"Nem korrektek a tanárai, de neki ez már természetes.
Nem a megfelelő suliba jár." Akkor miért nem viszed másik iskolába?
"Ezek nem így vannak, többek közt ezeken szoktam aggódni." Most akkor így vab vagy nem így van.
A lényeg: Alakítsd olyanná a viszonyotokat, hogy bármikor, bármit el merjen mondani neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!