Miert csinaljak ezt a szuleim? Nem ertem oket, mit csinaljak hogy engedjenek?
Elmész dolgozni és lesz miből
Utolsó: persze! Csak nem az ő lakásukban és nem az ő számlájukra.
Komolyan az az érett, felnőtt válasz egy 18 éves lány panaszára, hogy dolgozz és költözz el?
Kérdező: szerintem a legjobb, amit tehetsz, az az, hogy az engedékenyebb szülőddel leülsz és beszélgetsz arról, hogy már nem kislány vagy. A barátod pedig komolyan gondolja veled és nem csak a szexre kellesz neki, ha elvisz/nek a családjával ilyen helyekre.
A legjobb mindig a kompromisszum.
Tényleg itt tartunk, hogy az a legegyszerűbb azt mondani egy alig 18 éves gyereknek (mert attól hogy jogilag felnőtt, lelkileg egyáltalán nem!), hogy költözzön el és dolgozzon? Neki még tanulnia kell és szüksége van a szülei segítségére, könnyű azt mondani, hogy ilyen egyszerű az egész. Egy érettségivel alig találna munkát, amiből fenn tudja tartani saját magát, nemhogy diákmunkákból tanulás mellett... szánalmas kezd lenni ennek az oldalnak a közössége.
Kedves, neked pedig azt javaslom, hogy üljetek le a szüleiddel és a barátoddal és mondjátok el nekik pontról pontra, hogy hova mentek, mi lesz a program, akár a srác szülei is ott lehetnének, legalább is én vagyok olyan kapcsolatban velük, hogy bármikor segítenének hasonló dologban. Adjatok meg elérhetőséget, hogy hol tudnak titeket keresni, ha esetleg nem veszitek fel a telefont, pontos címet, hogy hova mentek és biztosítsátok arról őket, hogy mindig figyelni fogtok a telefonotokra, beszélni fogtok. Igaz, hogy már 18 éves vagy és jogilag oda mész, ahova csak a kedved tartja, de én is, lassan 20 éves egyetemistaként mindig elmondom anyukámnak, hogy hol vagyunk, sokat beszélünk, én is mindig tudom merre jár. Lehet, hogy “dedós”, de legalább mindketten megnyugszunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!