Miért akar ezzel megsérteni a lányom, mérges rám?
Nem igaz, hogy mindig átírja.
KAJÁRÓL.
Amit a Kérdező képvisel, az a legsötétebb konzervativizmus - dogmatizmus.
Van a dogma, miszerint “Karácsonykor jól be kell zabálni.”.
És ez egy dogma, nem lehet mögé nézni, nem lehet megvitatni, nem lehet eltérni tőle, ez maga a dogma.
Persze lyányom, nyugodtan diétázz, de figyelj már, ott a dogma: “Karácsonykor jól be kell zabálni!”. Te ettől el akarsz térni? Hát nooormális vagy? Mi lesz a következő, már fát sem állítasz jövőre?
Figyelj. Én tavaly december 3-án kezdtem fogyózni. Azért akkor, mert addigra lett annyira elegem magamból hogy nekiálljak. Fogtam az akaraterőmet és hajrá. Pont nem érdekelt hogy jön a karàcsony. És most, december 3-án, -31kilóval mutatott kevesebbet a mérleg mint tavaly ilyenkor. Családi karácsonyi ebéden paraszt unokabátyám gúnyosan megjegyezte hogy :” Mié’ pont karácsonykor kell elkezdeni?”
És most pedig épp említettem mikor elismerést kaptam hogy ja, a tavalyi beszólásra reagálva ezért. Ezért kellett nekem épp akkor elkezdenem, hogy most így nézzek ki.
Ha megvan benne az akaraterő és a lelkesedés, támogasd és ne törd le. Nem hal bele ha nem eszik össze mindent. Vagyos inkább ezt neked szánom... Te nem halaz bele ha nem tömsz a lànyodba mindent idén.
Hát nemtom. Meg is értem a lányt, meg nem is.
Én is állandóan a súlyommal szívok, de a karácsony az egyetlen ünnep, amikor nem érdekel a diéta. Végre van idő igazi ünnepi ételeket főzni. A többség drágább, jobb minőségű alapanyagokból készíti. Házi sütemények, amik egyébként nincsenek.
Súlytöbblet ide vagy oda, én ki nem hagynám ezeket.
Persze ha én is étteremből meg cukrászdából rendelős lennék ünnepekor, akkor mindegy, ilyesmit mindig lehet enni, szóval ez esetben inkább a diéta, mint a szárított petrezselymes krumpli, vagy a megfáradt piskóta.
Ne vedd a szívedre kérdező, biztosan nem ellened irányul.
A többieket meg nem értem miért támadják. Sokan tényleg csak karácsonykor tudnak kedveskedni a családnak, a jó minőségű, gyerekkort idéző ízek pedig igenis kifejezik a szeretetet. Többet jelentenek minden pénzél, vagy ajándéknál. A kérdező sem rossz szándékkal írta, amit írt.
Szerintem az a sötét, aki ezt nem fogta fel.
Nem azért szidtuk a Kérdezőt, mert anyós, hanem mert még a szeretet ünnepen sem képes figyelembe venni a lánya kívánságát.
Vajon mi a fontosabb neki?
Az hogy kismillio kaját főzzön/süssön, vagy az hogy a lánya kívánságát teljesítse?
Gondolj már bele kicsit! Valakit meghívok karácsonyi vacsorára, aki közli, hogy párolt halat akar enni zöldséggel, erre mit reagál a kérdező? Hát mit érdekel már engem, hogy a lányom, a vendég mit akar, én akkor is megfőzök kismillio kaját, csinálok ötféle süteményt, és ha a lány ebből nem akar enni (ahogy előre is közölte), akkor pedig jön az érzelmi zsarolás és a sértődés, hogy dehát miért nem eszel, hisz direkt a kedvenceit csináltam? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!