Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nem birtokolhatja a...

Tényleg nem birtokolhatja a szülő a gyerekét?

Figyelt kérdés

A szülő nem birtokolja a gyerekét. Nem tehet vele azt amit akar. Segítheti, oltalmazhatja, de egy szabad léleknek adott életet. Nem a szüleinkért élünk, hanem a saját életünket éljük. A szüleinknek hálásak lehetünk, hogy megszülettünk A többi a miénk.

Azt érzem depressziós vagyok, állandó megfelelési kényszer a szüleimnek ebbe a helyzetbe hozott. Állandóan az ő kedvükben próbáltam járni, mert ha véletlenül nem úgy volt, akkor ment a veszekedés, kiabálás, én voltam a legrosszabb. Nagyon sokszor öngyilkosságon jár az eszem, vagy azon, hogy milyen jó lenne nekem ha már nem lennék, megkönnyebbülnék. Szeretnék elmenni pszichológushoz, hátha kitud hozni ebből a helyzetből.

2019. nov. 27. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Nem birtokolhatja de bizonyos helyzetekben elvárhat dolgokat. Pl. hogy a gyerek jól tanuljon, normálisan viselkedjen.
2019. nov. 27. 15:58
 2/9 A kérdező kommentje:
ha 25 évesen próbálják megmondani mit hogy csináljon? mikor találkozzon a párjával? ne aludjanak együtt? megkérdeznek olyat hogy mikor lesz vége a kapcsolatnak?
2019. nov. 27. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Mindenképp menj el pszichológushoz, ha ilyen szüleid voltak, velük pedig amint lehet minimalizáld a kapcsolattatást, ez segíteni fog. Nekem is segített a terápia kilábalni az elcseszett gyerekkoromból, ne hagyd, hogy a múltad meghatározza a jövőd, ne hagyd, hogy nyerjenek.
2019. nov. 27. 16:23
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Hogy a bánatba engeded, hogy beleszóljanak bármibe is? Ha velük élsz, akkor költözz el 3 megyével messzebb... Ha pár hónapig az ajtót se nyitod rájuk, majd észreveszik magukat. Ha meg nem, akkor továbbra se kell kinyitni azt az ajtót.
2019. nov. 27. 16:34
 5/9 IronYpetya ***** válasza:
84%

Ebből egyedül a lehető legkisebb eséllyel tudsz saját magad kijönni. Keress segítséget a neked tetsző módon. Lehet az jó pszichológus vagy jó kineziológus vagy gyakorlatilag bármi, amit a fejed képes befogadni. Sajnos mind idő, az idő pedig pénz, amiből meg 25 évesnek általában nem sok akad.

Szerintem is kénytelen leszel legalább egy időre hanyagolni őket, hogy ne mérgezzenek tovább. Később, erősebben majd akár ezt is (az ő hibájukat is) helyrehozhatod vagy megpróbálhatod. De most magadra koncentrálj és hogy legalább a gödörben ne arccal lefelé feküdj, hanem fordulj meg. Nagyobb az esélye hogy akkor jó felé fogsz kaparni. :D

2019. nov. 27. 16:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindig arra vágytam, hogy jó kapcsolatom legyen a szüleimmel, tudjak velük mindent megbeszélni. Sajnos, ez nem jött össze, még úgy sem, hogy 25 év alatt próbáltam a kedvükben járni, ami talán hiba volt. Csak annyira fájt ha veszekedtünk, és magamat hibáztattam mindig
2019. nov. 27. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
86%
Egyszerű a megoldás: a huszonöt éves "gyerek" lépjen le, kezdje saját életét élni. Ha nem él anyuékkal egy fedél alatt, akkor nem tudják korlátozni. Ha nem próbál önállósodni a "gyerek" akkor meg ne nyafogjon, mert nyilván megfelel neki ez a helyzet.
2019. nov. 27. 16:43
 8/9 anonim ***** válasza:
88%

25 évesen már nem a szüleid hibája, ha még mindig nem tudsz önállóan dönteni az életedről.

Ennyi idősen már csakis és kizárólag rajtad múlik, hogy mit kezdesz magaddal, és mit nem.

Könnyebb persze másokra kenni a felelősséget, de hidd el, jobban jársz, ha a szüleid hibáztatása meg a múlton való kesergés helyett összekapod magad és éled az életedet úgy, ahogy akarod.

2019. nov. 27. 17:01
 9/9 anonim ***** válasza:
61%

Hiába próbálsz a kedvükben járni, nem lehet!

tudom, hogy könnyen pofázok, nekem is van olyan dolog, amibe a szívem nem tud beletörődni, hiába tudom az eszemmel, hogy nem lehet változtatni.

De muszáj! Magadnak ártasz vele, ha nem lépsz túl ezen!

2019. nov. 27. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!