Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni egy nárciszt...

Mit lehet kezdeni egy nárcisztikus apával?

Figyelt kérdés
Egész életemben próbáltam neki megfelelni, ő meg mindig csak magára figyelt. Csak a saját dolgairól képes beszélni, kb. semmi figyelmet nem szentelt rám soha, miközben nekem óriási szükségem lett volna rá. Ha megpróbálom a fejére olvasni, azzal is igazából csak az ő malmára hajtom a vizet, mert foglalkozom vele. Az én világomba nem tud belépni, nem tud rám hangolódni, nem képes apaként funkcionálni. Dühít és elkeserít. Rettentően egyedül voltam és vagyok fiatalként, mert valamiért mindig számítottam rá. Mit lehet csinálni egy nárcisztikus emberrel?
2019. nov. 7. 22:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ismeros a helyzet ne ved a szivedre
2019. nov. 7. 22:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Tudom, de qva nehéz. Nem tudom például igazából, hogy mit vár el tőlem az apám. Ő alkatilag képtelen az önreflexióra, nem tud magába nézni, ilyenformán nem tudja a saját szerepét vállalni és nekem se tud segíteni. És valahogy olyan, mintha ez hozzábilincselne, mintha nem tudnék a lelkiismeretemmel elszakadni. Mintha úgy érezném, hogy valahogy meg kell harcolnom az elismeréséért.
2019. nov. 7. 22:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Majd ra jossz idovel mindenre ne surgesd
2019. nov. 7. 23:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

No contact.

De ha nem az a hiperszuper nárcisz, akkor esélyes a gyógyulás, egy jó pszichoterapeutával.

2019. nov. 8. 02:22
 5/9 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Pszichoterápia a kérdezőnek is jót tenne a megfelelési kényszer és a lelkiismeretfurdalás elen. Egy rövid találkozósorozat.
2019. nov. 8. 03:45
 6/9 anonim válasza:
100%

Az anyukáddal milyen a viszonyod? Ő hogy viseli a nárcisztikus apukádat? Őszintén nagyon sajnálom a helyzeted. :(

Nehéz a szülő(k) által hozott sérelmeket elfelejteni, és kikeveredni a megfelelési kényszerből. Én is nagyon hasonló helyzetben voltam/vagyok mai napig, pedig felnőtt vagyok. Évek óta terápiára járok, nekem ez segít, de hosszú távon nem, és ez annak köszönhető hogy újból és újból kontaktba kerülök a szüleimmel. Valami dráma miatt mindig lelki roncs leszek, ami újból a mélybe lök, aztán a terápia után megint jól vagyok. Sokszor nézek videókat neten, olvasok. Relaxálni is csak ritkán tudok. Ha otthon vagyok náluk, az meg is látszik, akkor depresszióba esek, kedvetlen, nagyon szomorú leszek, fájdalommal teli jövök el tőlük. Próbálj meg te is egy pszichológust, vezess naplót az érzéseidről, csak rejtsd el, ne lássa senki. Sajnos valahol el kell fogadni, hogy nárcisztikus embernek megfelelni nem lehet, és ki kell lépni ebből a zónából, új életet kell kezdeni. Hosszú küzdelem, de ha egyszer ki tudsz lépni ebből, akkor jön a felszabadító érzés, a szabadság.

2019. nov. 10. 10:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Pszichoterápiával jól feldolgozható.

Nekem anyám nárcisztikus, talán egy fokkal még rosszabb is, hiszen az anya az elsődleges kötődési személy a gyermek életében. De feldolgoztam terápiával.

2019. nov. 10. 13:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Anyámmal talán még terheltebb, mert ő meg konkrétan valamiféle szeretethiánytól szenved és engem már gyerekként egy felnőtt (élettársi) szerepbe helyezett és érzelmi terheket tett rám... szóval hozzá se tudok segítségért fordulni.
2019. nov. 10. 19:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnos semmit nem tudsz kezdeni vele, mert Ő hibátlan, mintaapa. Sajnos mind a két szülőm nárcisztikus (talán apával tudok megbeszélni dolgokat). A nárcisztikus folyamatosan megsérthet téged, megalázhat akár nyílvánosság előtt is, DE ha te mersz cinikus, vicces lenni vele, akkor összedőlt a világ, világháború szintű viták erednek belőle, utána megnyugszik, mintha semmi sem történt volna. Ja és persze te vagy a hibás mindenért, hogy miért érzi magát rosszul. :/ A legjobb megoldás erre: amint van elég pénzed ELKÖLTÖZNI és menni pszichológushoz (én is ezt fogom csinálni, amint sikerült kiszabadulni a szülői “szovjet diktatúrából). Amúgy szeretem mind a két szülőmet, csak sajnálom, ahogy viselkednek velem. :/
2020. febr. 15. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!