Mit lehet kezdeni egy nárcisztikus apával?
No contact.
De ha nem az a hiperszuper nárcisz, akkor esélyes a gyógyulás, egy jó pszichoterapeutával.
Az anyukáddal milyen a viszonyod? Ő hogy viseli a nárcisztikus apukádat? Őszintén nagyon sajnálom a helyzeted. :(
Nehéz a szülő(k) által hozott sérelmeket elfelejteni, és kikeveredni a megfelelési kényszerből. Én is nagyon hasonló helyzetben voltam/vagyok mai napig, pedig felnőtt vagyok. Évek óta terápiára járok, nekem ez segít, de hosszú távon nem, és ez annak köszönhető hogy újból és újból kontaktba kerülök a szüleimmel. Valami dráma miatt mindig lelki roncs leszek, ami újból a mélybe lök, aztán a terápia után megint jól vagyok. Sokszor nézek videókat neten, olvasok. Relaxálni is csak ritkán tudok. Ha otthon vagyok náluk, az meg is látszik, akkor depresszióba esek, kedvetlen, nagyon szomorú leszek, fájdalommal teli jövök el tőlük. Próbálj meg te is egy pszichológust, vezess naplót az érzéseidről, csak rejtsd el, ne lássa senki. Sajnos valahol el kell fogadni, hogy nárcisztikus embernek megfelelni nem lehet, és ki kell lépni ebből a zónából, új életet kell kezdeni. Hosszú küzdelem, de ha egyszer ki tudsz lépni ebből, akkor jön a felszabadító érzés, a szabadság.
Pszichoterápiával jól feldolgozható.
Nekem anyám nárcisztikus, talán egy fokkal még rosszabb is, hiszen az anya az elsődleges kötődési személy a gyermek életében. De feldolgoztam terápiával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!