Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesapám és édesanyám nem...

Édesapám és édesanyám nem adják a pénzemet, amit megkerestem, nem lehúzás, hanem "mertmegtehetik" alapon. Szerezzek új munkát vagy szerezzem vissza a pénzemet?

Figyelt kérdés
Otthagytam egy büfészakos egyetemet, ezért jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem alapszakos közgé szakára fizetősön. A szüleim nagyon berágtak rám ezért. Egész nyáron dolgoztam, több mint 500.000. forintot kerestem, abból majdnem két fizetős félév is telne. A szüleim nem akarnak fizetősre engedni, ezért azt mondják, hogy nem fogják hagyni, hogy erre az egyetemre menjek, és azzal fenyegetőznek, hogy nem adják oda a pénzemet. Annak idején közös megegyezéssel közös bankszámlánk volt, mondván sosem tart ki a fizetésem sokáig (pl. 3 hónap alatt felélem a 3 hónapii munkám pénzét), és ezért nincs sok értelme külön bankszámlát nyitni, ha úgyis elköltöm a pénzemet (nem elverem!). Arra hivatkoznak, hogy felneveltek és náluk laktam egész nyáron, tehát joguk van a pénzemhez és gondolkodtam volna mielőtt hagytam volna, hogy valaki más kezelje a pénzemet. Teljes sokkban vagyok, felkelni és enni is alig bírok.
2019. nov. 4. 12:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
79%
hát ember, ha ilyen hlye meg naiv vagy, hogy valaki más számlájára utaltatod a saját fizetésed, akkor meg is érdemled, hogy ellopják a pénzed...
2019. nov. 4. 21:02
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
11-es, bocsi, de nem "valaki" más számlájra ment a fizetése, hanem a kérdező édesanyjáéra... Érted. ÉDESANYJA. Nem egy haver, vagy nem a szomszédéra... Egy olyan emberre bízta a pénzét, amiben maximálisan megbízott, mint szerintem itt legtöbbünk feltétel nélkül bízik a szüleiben.
2019. nov. 5. 00:27
 13/14 Savlekotő ***** válasza:
81%
Előző neked is anyukád kezeli a fizudat? Idegen,hiába az anyja,azé a pénz aki dolgozik érte... Azon se kell csodálkozni h lopkodnak családon belül h házasok dugi számlát csinálnak..
2019. nov. 5. 01:01
 14/14 anonim ***** válasza:
93%

ja, igen, nekem is van anyám, amúgy szeretjük is egymást, de mivel ÉN egy külön, önálló teremtmény vagyok, nem az anyám létezésének a meghosszabbítása, ezért nem igazán értem, hogy mit keresne az Ő számláján az a pénz, amit ÉN kerestem...

egyetmistaként, alkalmi munkákkal, annyi pénzt se keresek egy hónapban, hogy eltartsam magam, de ez nálunk soha nem jelentette azt, hogy még azt a keveset is lenyúlják anyáék, és majd visszakapom ha jól viselkedek... amit én keresek, az az én számlámra megy, ami eredetileg egy ilyen gyerekcsomag volt, és amikor ott ült velem anya 16 évesen a bankban, és az ügyintéző megkérdezte, hogy melyik szülőnek adjon felügyeleti jogot a számlámhoz, azt mondta, egyiknek se, nem az övé a számla hanem a gyereké.

kérdező egyszerűen csak egy mamapicifia lúzer, fogadok, hogy közös családi emailről leveleznek, és anyunak bejárása van a telefonjába is... tanulópénznek jó lesz, talán rájössz, hogy működnek az önálló emberek.

2019. nov. 5. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!