Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen szigorúak édesanyá...

Miért ilyen szigorúak édesanyámék?

Figyelt kérdés
A szüleim szó szerint nem engednek el sehova. Nem bulizni akarok, nem inni meg cigizni, nem drogozni, nem szexelni. Csak a barátaimmal vagy a barátnőmmel szeretnék együtt lenni (akiről nem is tudnak, mert balhé lenne belőle, hogy minek nekem ebben a korban). Nem éjszakába nyúlóan, csak egy két órára délután. Nem értem miért ilyen bizalmatlanok velem. Nem adtam rá okot sosem. Nem ittam, nem cigiztem, nem drogoztam, és nem szexeltem sosem. Megbeszélni nem lehet velük, próbáltam már, - örülök, hogy nem csupálták le a fejem, akkora parádé született a megbeszélésből - a tanulmányi eredményeimre nem hivatkozhatnak, mivel a környék legerősebb gimnáziumába járok, és az átlagom 4,8. Ösztöndíjat is igényelhettem volna, persze nem engedték, mert minek az egy tizenhat éves fiúnak? A nyári szünetben magányos vagyok, mert természetesen nem engednek el a barátaimmal. Ez miatt egész szünet alatt a számítógép előtt döglök, ilyenkor viszont az a probléma, hogy szerintük én függő vagyok. Volt már, hogy amikor nem voltak itthon elmentem itthonról, és semmi bajom nem lett. Nem értem miért nem engednek el. Megfordult két dolog is a fejemben, az egyik, a finomabb, hogy megmondom, hogy elmegyek, sziasztok, ekkor és ekkor jövök stb. A másik, hogy egy árva szót nem szólva meglépek. Sajnos nincs bennem elég vér, rettegek, hogy megbüntetnek. Hogy elveszik az utolsó szórakozási lehetőségeimet, az íjamat, és a számítógépemet. Sakkban tartanak, kérlek, segítsetek!

2019. nov. 1. 19:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

Fenyegesd meg őket, hogy a gyermekvédelemhez fordulsz.

:DDDD

De komolyan!

A normális testi fejlődésedhez hozzátartozik a sportolás is, és ők ebben akadályoznak. Tehát veszélyeztetik a testi fejlődésedet. Ja, és a szociális fejlődésedet is azzal, hogy nem lehetnek barátaid.

Totál beteges, amit művelnek veled!

És - ha nem kamu - döbbenetes, hogy a gyermekvédelemben ilyen emberek vannak. Hátborzongató arra gondolni, hogy ilyen emberekre vannak bízva azok a gyerekek, akik pont a legrosszabb családokból jönnek, akiknek a legnagyobb szükségük lenne arra, hogy méltányosan döntsenek róluk, és emberséges környezetben lehessenek.

Tudom, nem vagyunk egyformák, de én fellázadnék. Engem nem lehetne bezárni: ha kell fizikai erővel is kikényszeríteném, hogy elmehessek otthonról. Tanárnak szólnék, hogy nálunk otthon mi folyik. Totális háborút indítanék.

2019. nov. 1. 21:37
 12/23 A kérdező kommentje:
Igen... :(
2019. nov. 1. 21:43
 13/23 A kérdező kommentje:
Fizikai erővel nem fogok fellépni ellenük, nem fogom bántani őket. Tanárnak nem szólok mert a végén kiemelnek a családból és cigányokhoz kerülök.
2019. nov. 1. 21:51
 14/23 anonim ***** válasza:
82%
Most ez vagy kamukérdés (bizarr 8-as válaszod erre utal), vagy totálisan elmebetegek a szüleid (ami azért egyszerre két szülőnél nem túl valószínű). Az "odaadnak a cigányoknak" kommented pont annyi értelemre vall, mint a szüleid idézett szövege.
2019. nov. 1. 21:54
 15/23 A kérdező kommentje:
Nem odaadnak a cigányoknak, hanem nevelőszülőkhöz kerülhetek, akik ált. cigányok. Bárcsak kamu lenne a kérdés... apum normálisabb, de anyum hat rá erősen.
2019. nov. 1. 22:02
 16/23 anonim ***** válasza:
36%
Én akkor is megfenyegetném őket a gyermekvédelemmel. Akármilyen torz a gondolkodásuk, szinte biztos, hogy nem akarnák, hogy nevelőszülőkhöz kerülj. Akkor pedig van esély kimozdítani őket a holtpontról. És újra mondom: tanáromnak is jelezném az otthoni problémákat. Tanácsot kérnék tőle, mit tegyek. Ezzel semmit nem veszíthetsz.
2019. nov. 1. 22:18
 17/23 A kérdező kommentje:
Értsd meg, nincs bennem annyi, hogy a szemükbe mondjam :'(
2019. nov. 1. 22:25
 18/23 anonim ***** válasza:
96%

Persze, ehhez erőt is kell gyűjteni, ezt nem is vitatom.

Olvasgasd rendszeresen újra a válaszokat, képzeld el a helyzetet, gondold végig, mi fog történni.

Tartsd szem előtt, hogy akárhogy ordítanak veled, attól neked semmi bajod nem lesz. Attól sem, ha fagyos lesz a hangulat otthon hosszú távon. Ez csak akkor visel meg, ha engeded, hogy megviseljen.

Viszont tanárral mihamarabb beszélned kéne. Hogy legyen egy jelzés, hogy te itt és most ilyen helyzetben vagy. Akármikor lépsz fel a szüleid ellen, jó, ha már volt korábbi jelzés más felé.

Még az iskolapszichológus jutott eszembe. Ha őhozzá lehetne fordulni, az is hasznos lehet. Már önmagában az, hogy kibeszélheted a problémádat, jót tenne.

2019. nov. 1. 22:37
 19/23 anonim ***** válasza:
83%

A nevelőszülők általában cigányok?

Ahhoz hogy valaki nevelőszülő lehessen rengeteg feltételnek meg kell felelnie, tanfolyamot végezni, környezettanulmányt csinálnak, stb. Nem úgy van, hogy bemegyek egy gyermekotthonba, aztán azt mondom, hogy "ott azt a sarokban lévőt elviszem" és már ballagunk is haza kézenfogva. De ha a szüleid tényleg a gyermekvédelemben dolgoznak, akkor ezt tudnod kellene...

2019. nov. 1. 23:20
 20/23 anonim ***** válasza:
86%

Ott a pont utolsó válaszoló.

Ez tuti kamu kérdés.

2019. nov. 1. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!