Sittesnek megengedi a bíróság hogy elvigye a gyereket?
Nem unod még?
Igen, megengedi. A láthatási jog nincs büntetlen előélethez kötve.
Nyilván úgy érted, hogy olyan ember, aki nemrég szabadult büntetés-végrehajtási intézményből.
Ez már többször volt kérdés.
Igen, alapesetben elviheti. Az a mérvadó, amit ilyen esetben a gyermekkel való kapcsolattartásról a bíróság mond.
Akkor szokták megtiltani a gyerekkel való kapcsolattartást, ha az illető korábban molesztálta, megerőszakolta a gyerekét, vagy súlyosan bántalmazta. Tehát ha a gyerek veszélyben lenne, ha vele lenne.
Előtte miért nem írtál ki kérdést, hogy
"Bűnözővel csináltassak e gyereket?"
mert most erről ez a 5-ik, vagy 6-ik kérdésed!
És igen, elviheti, kivéve amiket Goldmund leírt!
Goldmund!
Nem, akkor se tiltják meg a kapcsolattartást, csak ez esetben feluygelt láthatás lesz, tehát nem viheti el.
5.! Ha ez valóban igaz, hogy ha valaki akkor is láthatja a gyerekét, aki molesztálja, megerőszakolja a saját gyerekét (igaz, felügyelet mellett), akkor ezt a törvényt nagyon nem pártolom.
Minden más esetben joga van látnia, esetleg elvinnie. Gondolom függ attól, hogy a "sittes" mit követett el. Egy adócsalásért ült ember miért ne vihetné? Látom, sokan írjátok, hogy már volt többször is ez a kérdés, én pont kimaradtam belőle, nem láttam, de a véleményem attól függetlenül még ugyanaz. Fogjuk fel elméleti kérdésnek.
Én is sittes vagyok, mégis van láthatásra jogom. Még csak nem is felügyelt. Annyi a különbség közted és az én exem közt, hogy az exem nem használta fel a múltam elidegenítésre, mint te. Undorító vagy.
(Igen, tudom én is, mert elítélt vagyok/voltam.)
6!
A törvény szerint a rossz szulo is jobb, mint a nem létező szülő. De a gyermek védelmében ilyenkor felügyelt láthatás van hivatalos helyen, hivatalos személy jelenlétében. Természetesen az is előfordul, hogy megvonjak a kapcsolattartasi jogot teljesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!