Anyám mindenhol mindig leéget. Már nem merek vele sehol mutatkozni. Mit tegyek?
Állandóan mindenkinek beszólogat.
Tegnap is meglátott egy c.gány nőt, aki kapott szeretet csomagot. (Tészta, só, liszt, stb volt benne) Erre anyám elkezdte hangosan mondani, hogy az ilyennek, mint pl nekünk nem jut szeretet csomag. Pedig mi nem is vagyunk rászorulva.
Amikor elmegyünk egy boltba, és mondjuk sokat kell várni, akkor is elkezd kiabálni, hogy lehetne egy kicsit gyorsabban dolgozni.
Hiába szólok rá, nem ér semmit. Nsgyon szégyellem. Főleg ha az osztálytársaim előtt csinálja ezt. Olyan égő.
Szerintem, egyáltalán nem égő..
Sőt én büszke lennék rá, mert itt Magyarországon sokan elnyomjak magukba amit gondolnak, jó pofizunk egymás szemében stb. Anyukád csak ki mondta hangosan amit gondol. Es teljesen igaza van.
Nekem mondaná valaki, hogy "lehetne gyorsabban is dolgozni"
Oda mondanám neki, hogy "Akkor tessék, mutassa meg, ha annyira tudja"
Múltkor a postán egy betanuló lány szolgált ki (nekem levelem volt, előttem egy idős nőnek két csekkje)
A lány izgult, kicsit lassabban haladt a szokásosnál, de látszott az igyekezete.
Az öregasszony végig b...ogatta, hogy hogy lehet ilyen tetű lassan csinálni, nem való ilyen ember ide, még le is ku..azta, szerencsétlen csaj már közel volt a síráshoz, mire én már nem bírtam szó nélkül, és megkérdeztem a nőt, hogy hova siet?
Neki állt feljebb, jött a szokásos "mai fiatalok" szöveg, majd miután sikerült a csekkbefizetés (legalább két percig szarakodott a pénzzel az idős asszony, persze az nem probléma) még egy percig morgott a "pultnál" (pedig már végzett)
Szóltam neki, hogy "Elnézést de szeretném elérni a vonatot, és mögöttem is várnak még"
Rám morgott, majd elment.
A levelemet hamar megtalálta a leányzó, közben elmondta, hogy éppen az első napján van élesben (reggel 10 óra volt, tehát érthető, hogy még nagyon izgult és nem vette fel a régi dolgozók tempóját)
...
De máskor is rengetegszer van az, hogy megszóljak a másikat, de utána ő maga még rosszabbul, lassabban csinálja a dolgát. (Boltban is a pénztárost szólják meg, de amikor ő kerül sorra, fél órát szarakodik az áruval, pakolászik, aztán mire kifizeti, lemegy a nap)
Ha ilyet tapasztalsz anyukád mellett is, akkor figyelmeztesd, találj egy okot, amit ő megszólna, és mondd meg neki, hogy "Látod anya, múltkor emiatt szóltál le egy embert, most meg te is ezt csinálod"
Ne menj el vele sehova,sajnos más lehetőség nem nagyon van.Az én anyukám is ilyen.Jó hangosan megszól másokat,hogy milyen a haja(pl.kék)biztos bolond,undorító tetovált stb.Veszekszik mindenkivel,ordítozik.És a legdurvább,hogy ő erre büszke.Szóval megtudom érteni.Ezzel nem téged éget le,hanem magát.Tudom,hogy ciki ott lenni ilyenkor,meg ég a fejed miatta,de tényleg csak magát égeti.
Osztálytársak előtt a leghosszabb szerintem.Engem megbélyegeztek miatta,a tanárok is utáltak,mert szülőin állandóan ordítozott meg lehülyézett,barmozott mindenkit.Erre nem tudok rendes tanácsot adni.Próbáld meg elpoénkodni vagy mondd el a barátnődnek,ők majd megnyugtatnak, hogy ez tényleg nem rád nézve gáz.
"Sőt én büszke lennék rá, mert itt Magyarországon sokan elnyomjak magukba amit gondolnak"
Ez nem elnyomás kérdése, egyszerűen normális ember képes viselkedni és megtartani a gondolatait, nem pedig óbégatni proli módjára.ú
Számomra végletekig idegesítő, mikor nem elég, hogy benne vagyunnk egy senki által nem kedvelt helyzetben (sorban állás, buszra várás) és akkor még valaki elkezd őrjöngeni meg óbégatni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!