Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudom szeretni a...

Miért nem tudom szeretni a szüleim?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, a szüleim együtt élnek, van egy öcsém. Kívülről mindenki azt látja, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen családom van, de én bárki másra elcserélném őket.

Pedig nincs semmi indokom erre, átlagos körülmények közt élünk, mindkét szülőm dolgozik.

De nem tudom szeretni őket. Sosem tudtam, már kiskoromban sem. Alig várom, hogy elköltözhessek tőlük és ne kelljen ezután látni őket.

Mi a baj velem?

2019. okt. 17. 11:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

Uhm, valaki 2 órája rámírt privátba annyival, hogy “Szia :)”, de már letiltották a fiókját valami miatt :D

Ha látod ezt, akkor üzenem, hogy szia :D

2019. okt. 17. 17:22
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
(Mármint az itteni válaszomra reagálva írta, azért írtam ide)
2019. okt. 17. 17:23
 23/30 anonim ***** válasza:
87%

"Pedig a kérdező felnőttkorában el fog jönni az idő, amikor nem fog neheztelni a szüleire azért, mert nem tökéletesek." - vagy igen, vagy nem, tök felesleges jóslásokba bocsátkozni, azt gondolom.

Egyébként én nem látom úgy, hogy különösebben neheztelne, és amíg a gyűlölet-szeretet valóban meg tud fordulni, a közönyből ritkán lesz bármelyik is, az többnyire megmarad közönynek, kötelességtudat-indukált havi 1 telefonhívásnak meg évi 1 látogatásnak...

2019. okt. 17. 17:29
 24/30 anonim ***** válasza:
2019. okt. 17. 17:30
 25/30 anonim ***** válasza:
63%
Jaja, idôközben én is rátaláltam
2019. okt. 17. 18:13
 26/30 anonim válasza:
10%
Vagy full pszichopata vagy, vagy van valami elfojtott traumád. Mivel a szülöi kapcsolat nagy erös, és mélyen a tudat alatt lehetnek elraktarozva dolgok, nem letezik hogy csak ugy nem szereted öket. Vagy a te fejedben van valami gond :D
2019. okt. 20. 07:43
 27/30 anonim ***** válasza:
2%
Ha intézetben nőttél volna fel még ilyen szülőknek is örűltél volna!!! Van akinek ennyi sem adatik meg!!! Fogadd el őket olyannak amilyennek és a barátaiddal éld a szellemi fejlődésed! Anya apa szeretet odaadás segítség! Ez a szülő! Te a gyerek akit felnevelnek és általuk emberré válik! Talán magadban is kéne kutatni keresgélni és felébredni hogy elfogadás nélkűl szeretni sem lehet!
2019. okt. 22. 15:18
 28/30 anonim ***** válasza:
57%
#27, "Ha intézetben nőttél volna fel még ilyen szülőknek is örűltél volna!!! Van akinek ennyi sem adatik meg!!!" - lásd még "hogy képzeled, hogy te nem eszed meg a tegnapi finomfőzeléket, amikor Etiópiában éheznek és a világháború idején idején öltek volna érte"...
2019. okt. 22. 16:09
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj veled, hogy túl kellene látnod magadon, nem csak te meg a te intelligenciád van a világon, vannak emberek akiket más érdekel, esetleg kevésbé műveltek, de ez nem jelenti azt, hogy bennük nincs semmi becsülendő, értékes tulajdonság. Szállj le a magas lóról, és tanulj egy kis alázatot!
2019. nov. 3. 11:15
 30/30 anonim ***** válasza:
57%

nem biztos hogy van éles határ a közöny és gyűlölet-szeretet

között mint reakció.

de a szülők viselkedésében

ez inkább szellemi és fizikai igénytelenség.

én ezt úgy fogalmaztam meg mint a szocializmus szellemi áldozatai

/ nyilván az erősebb jellemek ezt áthidalták,de sokan így éltek. /

napról napra gondolkodás nélkül

ha te mégis valamit el akarsz érni te vagy a hülye

,persze most is sok ilyen ember van.

sajnos nálam is ez a helyzet.

ostoba komplett idióták.

egész életen át tartó állandó veszekedés,ordibálás

amit lehet tönkretenni,minden pénzt elbszni bármire

anyámmal konkrétan 2 mondatot nem tudok váltani.

mert azonnal elkezd idegeskedni vagy le se szarja amit mondok.

sajnos miattuk kellett nyomorba betegségbe leélnem az életem.

máig nem tudtam helyrehozni.

38/f

2019. nov. 3. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!