Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudom szeretni a...

Miért nem tudom szeretni a szüleim?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, a szüleim együtt élnek, van egy öcsém. Kívülről mindenki azt látja, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen családom van, de én bárki másra elcserélném őket.

Pedig nincs semmi indokom erre, átlagos körülmények közt élünk, mindkét szülőm dolgozik.

De nem tudom szeretni őket. Sosem tudtam, már kiskoromban sem. Alig várom, hogy elköltözhessek tőlük és ne kelljen ezután látni őket.

Mi a baj velem?

2019. okt. 17. 11:54
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%
Nem írtad ide, miben rosszak a szüleid, amiért nem tudod őket szeretni. Van ember az életedben, akit szeretsz, vagy a szeretetre mint olyanra vagy képtelen?
2019. okt. 17. 11:58
 2/30 A kérdező kommentje:

Másokat tudok szeretni.

Nem tudom megfogalmazni, hogy mi a bajom velük. Idegenek. Pedig velük vagyok állandóan összezárva.

2019. okt. 17. 12:03
 3/30 anonim válasza:
80%
Lehet nem ismered őket eléggé.Szoktál beszélgetni velük bensőségesen?Számíthatsz rájuk?Próbálj leülni velük beszélgetni bármiről.Hidd el nagyon fognak örülni neki ha pl.hazaérnek a munkából és egy finom vacsorával várod őket,vagy megkérdezed milyen napotok volt?Nem nagy dolgok de hidd el nagyon jolesik nekik!Lehet nem nyitnak ők sem feléd mert nem engeded.Persze ezt nem tudom.És hidd el lesz majd az az időszak amikor te idős leszel és őkmár nem lesznek,akkor fogod nagyon sajnálni hogy nem szeretted őket!
2019. okt. 17. 12:06
 4/30 anonim ***** válasza:
22%
Ez, hogy nem tudod megfogalmazni, mi a baj velük, ez az igazi gond, mert ezek szerint a fejedben van vmi probléma. VAGY: olyasmit tettek veled vagy tesznek folyamatosan, amit elnyomsz magadban, megtiltod magadnak, hogy rá is gondolj.
2019. okt. 17. 12:12
 5/30 anonim ***** válasza:
87%
#4, vagy simán csak nem kompatibilisek egymással... van ilyen...
2019. okt. 17. 12:14
 6/30 anonim ***** válasza:
70%
Milyen a szüleid viselkedés, kiskorodban kedvesek voltak, ölelgettek, aranyosan beszéltek veled? Sokszor lehajoltak hozzád, felvettek, sokat voltál ölben? Most hogy viselkednek veled, mosolyognak, amikor hozzád szólnak?
2019. okt. 17. 12:17
 7/30 anonim ***** válasza:
78%
#5-ösnek igaza van.
2019. okt. 17. 12:17
 8/30 anonim ***** válasza:
60%
Valami oka mégis csak van,hogy nem szereted,vagy csak úgy érzed.Ha elveszitenéd őket,biztos fájna.
2019. okt. 17. 12:58
 9/30 anonim ***** válasza:
68%
Én is így érzek csak fiúként, nem hiányoznának ha meghalnának
2019. okt. 17. 13:18
 10/30 anonim ***** válasza:
92%
Ha így nem tudjátok őket szeretni (a kérdező és az utolsó hozzászóló), ha választhatnátok, hogy milyen szüleitek legyenek, milyen tulajdonságúakat választanátok? Ha egy boltban vehetnétek tetszés szerint összeállított új szülőt, milyen viselkedést, milyen stílust, milyen hozzátok való visznyulást írnátok be a tulajdonságlistába, amikből összeraknák őket?
2019. okt. 17. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!