Miért nem hisznek bennem anyámék, mit tudok tenni?
Sajnos az érettségik nem úgy sikerült ahogy szerették volna, 15-6 ponttal lemaradtam az egyetemről.
1 évet dolgoznék és próbálkoznék megint, közben lenyelvizsgàztam és még kellene emelt érettségi is.
Mindig megkapom hogy úgysem lesz belőlem senki, maradok segédmunkás, és úgysem vesznek fel sehova már ezt mindenki tudja. Ha fel is vesznek majd fizetek mindent magamnak.. mert nem kötelesek eltartani.
Oké, mert jelenleg is dolgozom hogy legyen pénzem, ezzel nincs baj. De minek csináltak meg ha ilyen hamar lemondanak rólam, és még az an agi helyzetünk is jó szerintem.
Nemk bennem és csak leszólnak.
Nagyon zavar és csak visszahúznak. Mit tudok tenni? Elég demotiváló és lelonbozó a visekedésük
Sok szülő van, aki kb. már születésekor elképezeli, milyen lesz a gyereke, és ebből jottányit sem enged. Gondolom, a szüleid most kiábrándultak, mert azt tervezték, hogy kihagyás nélkül tolod végig a tanulást a felsőoktatás végéig. Talán ők alapvetően rugalmatlan emberek.
Ez az egyik oldal. De érdemes átgondolnod, nem adtál-e okot a bizalmatlanságra… pl. az írásod alapján úgy hangzik, mintha még csak terveznéd, hogy dolgozol (bár írod, hogy most is dolgozol, de előtte pedig „dolgoznék” formában írsz róla) és tanulsz az emeltre, holott az idei érettségik már réges-rég lezajlottak.
Szülőként azt gondolom, ha a gyerekem ilyen szituba kerülne, és elmondaná, hogy ez az egy év tanulás + munka lesz a megoldás, nekem ez totál rendben lenne… feltéve, hogy látnám, hogy valóban hozzá is fog mindkettőhöz rögvest.
6-os válaszoló, ez marhaság. Csak azért, mert az érettségije nem úgy sikerült, szerinted már esélytelen továbbtanulni? Meg kell előlegezni egy ilyen helyzetben a bizalmat. Oké, ha otthon punnyad, és nem teszi a dolgát, az más.
Hozzáteszem, nemrég két unokaöcsém is ugyanígy járt, és egy év múlva annyira jó lett az emelt szintű érettségijük, hogy nem győztek válogatni, hová menjenek. Ja, és ha magamból indulok ki, én sem mentem tovább rögtön érettségi után, hanem csak két év múlva, és munka mellett végeztem el a sulit. Azért huszonévesen ez nem egy nagy kunszt, sokat bír az ember, ha akar.
Te tanulj és mutasd meg nekik,hogy igenis el fogod végezni az egyetemet,és nem csak segédmunkás leszel.
Ne hagyd,hogy elvegyék az önbizalmadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!