Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális hogy így korlátoznak?

Az normális hogy így korlátoznak?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok

Teljesen normális életet élnék, de a szüleim lekorlátoznak

Jó jegyeim vannak, aktív vagyok órákon. Barátom is van és még szűz vagyok (ez fontos lesz később)

Ha hazaérek és elmennék valahova akkor nem engednek sehova, de nem is az hogy tanuljak meg ilyenek, csak hogy úgy otthon legyek és hallgassam a kiabálásukat nap mint nap. Tudok mindent, tényleg 4-es 5-ös tanuló vagyok úgy hogy a legnehezebb szakmában tanulok plusz éretségire is készülünk a szakma mellett (ebben a suliban ez a legnehezebb..)

Házik is kész vannak stb. Tehát megcsinálok mindent.

Ezért úgy szoktam megoldani hogy nem megyek haza egyből hanem haveromhoz megyek. De már ilyenkor csörög is a telefon hogy hol vagyok, mit csinálok, takarodjak haza..

Tegnap is ez volt, egyből már rendőrséggel fenyegetett meg gyámüggyel (védelemben vagyok) és már teljesen ki vagyok hogy egy csepp társasági életem nem lehet. Plusz magánéletem sincs.. Ha a telefonom nem lenne zárolva akkor még abba is belenézne.

Ha meg már elmennék valahova biztos hogy b**ni járok... Meg ribiskedni....

Ez normális hogy ennyire korlátozva vagyok.?

2019. szept. 26. 08:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
97%

Védelembevételt nem indítanak azért, mert igazoltan hiányzol, nyilván volt ott néhány igazolatlan is. Mondjuk úgy 30-50 felett...

És ez esetben máris jócskán szépítés az, hogy te normális életet élsz és jól tanulsz. Tök érthető, hogy ilyen szigorúan fognak a szüleid, a VV ugyanis azt jelenti, hogy igencsak szoros együttműködésben kell álljanak a családgondozójukkal meg az esetmenedzserrel, és igen, a gyámhivatallal is. És nekik kell megmagyarázniuk, hogy miért is nem jártál iskolába, és megelőzni, hogy ez újra bekövetkezzen.

2019. szept. 26. 09:52
 12/16 anonim ***** válasza:
96%
Igen normális hogy korlátoznak.
2019. szept. 26. 12:13
 13/16 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen normális, igen.
2019. szept. 26. 12:29
 14/16 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk ha random rosszul lehetsz a szíved miatt, persze, hogy féltenek, ráadásul a gyámügy is a nyakatokon van. A barátaid, pasid nem mehetnek hozzád?
2019. szept. 26. 16:04
 15/16 anonim ***** válasza:
76%
Rossz kamu, vagy tényleg egy kis ribi vagy.
2019. szept. 26. 22:57
 16/16 anonim ***** válasza:
86%

Helóka akkor miért is kamuzod hogy hogy nincs is veled semmi peobléma amikor nagyon is volt?? Azért ezek baromira fontos infók a kérdés szempontjából.

Tanulj, járj haza, jarj suliba, beszélgess a szüleiddel, avasd be őket a mindennapjaidba, a jegyeid legyenek iyen jók több éven keresztül, ne egy hónap után.

Ennyi idősen (nem vagyok olyan nagyon sokkal idősebb) RENDESEN bejártam a suliba, jó tanuló voltam 4-es, 5-ös de hűha pár 3-as is a nem túl lényeges tárgyakból. Sportoltam. De suli után oda mentem ahova akartam, nem kellett beszámolnom mikor pontosan hova megyek, magamtól normál időbe mentem haza és magamtől álltam neki tanulni. Ezért hétvégen kb azt csináltam amit akartam. Magától értetődő volt hogy otthon segítek a házimunkában, vasárnap tanulok, de ezen felül azt csináltam amit akartam, oda mentem ahova akartam ,hozzáteszem sose hülyeségeket csináltam. Sőt néha-néha egy sörözésre is elengedtek már idősebb koromban.

Aztán na bumm normális lettem és egyetemre mentem. De bíztak bennem! És ez fontos.

Benned még nem bíznak meg. Majd eljön annak is az ideje.

2019. szept. 28. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!