Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnék segíteni a 25...

Hogy tudnék segíteni a 25 éves lányomnak, akinek nincsen párja, nincsenek barátai, és külföldi idénymunkákból él?

Figyelt kérdés
Az egyetemet szünetelteti, itthon rajtunk kívül nincs senkije, a rokonsággal sem tartja a kapcsolatot. Egyetemen tanulni ment ki, ott vérszemet kapott, és azóta nem lehet itthon megtartani, vagy akár egy helyben egy diploma erejéig sem. Kb. fél évig dolgozik egy helyen, még csak nem is egy országban. Aztán hazajön, velünk él 1-2 hónapi itt elmegy dolgozni eladónak például. Árnyalt a kérdésem, mert nem szórja el a pénzét, többezer eurója van, van egy kocsija, vettünk neki egy lakást a régi egyetemvárosban, amit kiadott. Próbáltam vele beszélni, hogy vagy jöjjön haza, vagy maradjon kint, mert az emberi kapcsolataira nagyon rányomta a bélyeget, ez a mobil élete.
2019. szept. 22. 12:20
1 2
 11/19 Savlekotő ***** válasza:
Választanék*
2019. szept. 22. 12:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van ilyen ismerősöm. Szállodákban dolgozott külföldön, más városokban, akár országokban 1-1 szezonokra szerződött. Most egy Észak-Olasz városban él boldog párkapcsolatban 1 kisfiú anyukájaként.

Szerette csinálni, boldog volt így!

2019. szept. 22. 12:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ő választotta ezt vaz életformát.biztosan neki így a jó.

25 évesen el tudja dönteni mit akar.Nem is lehet olyan rossz ez a mobil élet.

2019. szept. 22. 12:54
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Aztán honnan tudod, hogy egyedül vándorol? Lehet, hogy van kapcsolata, csak esze ágában sincs megosztani veletek, mert nyilván abba is beleszólnátok.

Hagyd békén! Bár nekem lett volna lehetőségem erre annak idején. A gyerekeimet meg támogatnám benne, örülök, ha mennek.

2019. szept. 22. 12:58
 15/19 anonim ***** válasza:
83%

Van egy nagyon bölcs ősi mondás:

"Segíteni csak annak kell/annak lehet, aki kéri."

Kérte a segítséged?

Szerintem nem, szóval...

2019. szept. 22. 13:09
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, ha kutatói karriert tervezett és ez meghiúsult, amit ráadásul bán is, az törést jelentett számára. Ha egyébként okos, de alkalmi munkákból él, adott esetben eladóként dolgozik, akkor a maga szintje alatt van. Úgy gondolom, valami értelmes célt, feladatot kellene találnia. Az akadémiai szférán kívül is lehet kutatással vagy írással foglalkozni.
2019. szept. 22. 13:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy ő most jól él így. van elég pénze gondolom elég jól beszél egy vagy 2 nyelven .majd le telepszik ha elege lesz ebből mobil életböl.
2019. szept. 23. 05:56
 18/19 anonim ***** válasza:

Megértem, mint szülő, hogy miért aggódsz.

Csak annyit tehetsz, hogy biztos pont leszel/lesztek az életében, amíg ezt a fajta életét éli....és majd eljön az idő, amikor ezt a szerepet már más fogja betölteni.

2019. szept. 23. 20:08
 19/19 anonim ***** válasza:
79%

"többezer eurója van, van egy kocsija, vettünk neki egy lakást "

Ez nem egyedi, nekem van 3 ismerosom is, aki hasonlo korulmenyek kozott ilyesmi eletmodot folytatott. A kozos bennuk meg, hogy egyszer csak hazamentek terhesen, azota otthon elnek a szulokkel, nevelik a gyereket, apuka meg evente 1-szer elokerul.

Valoszinu addig akartak igy elni, amig nem jott fel bennuk, hogy gyereket szeretnenek, es mivel az anyagi hatter adott volt, belevagtak stabil parkapcsolat nelkul, kulfoldi pasival.

Nagyjabol erre lehet szamitani. Ebbe beleszolni nem lehet, mindenki ugy el, ahogy neki megfelel.

2019. szept. 24. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!