Tudom a fiamról, hogy meleg. Mit mondjak neki?
16éves a párja 22éves és 4hónapja kiment külföldre dolgozni.
A gyerekem azota sír.
Kb 1éve jöttem rá, de kitudja miota tart ez köztük.
Nem zavar de nem szivesen beszélnék erről vele, de ez, hogy sír minden este(képekez nézzve).
Ezt nem birom.
Persze kérdeztem mi a baj válasz anya menj már ki hagyj békén stb.
Mi legyen?
Amugy ki megy hozzá őszi szünetben, bizok benne, hogy haza is jön.
Ha a nem-meleg szerelme (egy csaj) fölött sírna, akkor mit mondanál? A szerelmi csalódás, szakítás, távollét fölötti bánat, a tinikori stressz ugyanaz, függetlenül attól hogy valaki melyik nemet szereti.
-tegyél meg érte olyanapróságokat, amiket szeret és ami segít neki lenyugodni
- beszélgess vele, mutass megértést
-ha van kapcsolódó élményed (mondjuk te és az apja között is voltak csalódások), esetleg elmondhatod. Ez tanács is és segít is magadat is ugyanolyan embernek mutatni és erősíteni a kapcsolatotokat. Semmiképp ne sugalld, hogy emiatt teljesen megértenéd a helyzetét, és nyugodtan hallgasd meg, hogy szerinte miben más, különleges az ő helyzete. Nyilván melegként szembe kell néznie egyes nehézségekkel, de ugyanazok a tanácsok érvényesek itt is: melegként is lehet új, törődőbb partnert találni például, azt is el lehet a barátokkal fogadtatni, stb. Igyekezz eloszlatni az olyan félelmeit, hogy mások mit gondolnak, hogy ő semmire se jó, hogy ő most már boldogtalan lesz, stb.
-javasolhatsz (nem erőltetve, csak finoman) dolgokat, amiket megtehetne, akár hogy elterelje a figyelmét, akár hogy javítson a dolgokon. Ez a probléma természetétől függ, hogy megoldható-e vagy jobb hagyni és nem őrlődni rajta. Nem derült ki teljesen, higy mi okozza a fájdalmát, ettől függően venném, hogy mit javasolnék.
A fiad tudja hogy te tudod hogy o meleg? Ha nem tudja akkor gondolom nem akar errol beszelni csak ugy.
Menj be hatarozottan es mond el neki hogy tudod mi a helyzet,de elmondhat barmit es tamogatod mindenben. Tudasd vele hogy benned megbizhat es szamithat rad.
Melegként azt mondom, hogy a legjobb lenne, ha elmondanád neki, hogy tudod, hogy meleg és hogy te őt ettől függetlenül is ugyanúgy szereted, és tudod azt is, hogy az a fiú a párja és emiatt sír rendszeresen. Nem zavar téged a dolog, mert te boldognak szeretnéd látni, ezért nagyon örülnél, ha végre megnyílna valamennyire, még ha nehezére is esik.
Egy biztos, nagy terhet vennél le a válláról (nekem is ez lett volna, ha anyukám anno nyíltan kimondja, hogy tudja vagy nagyon sejti), ami lehet egy megnyílás első lépése. Amennyiben nem sikerül vele személyesen elindítani akárcsak ennyit, mint amit fentebb írtam, akkor akár egy cetlire leírva (és ott hagyva az asztalán) vagy akár üzenetben elküldve is meg lehet próbálni. Én szurkolok, hogy sikerüljön a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!