Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apám elriasztit...

Mit tegyek, ha apám elriasztitta a barátomat, mert a világnézete?

Figyelt kérdés

A szüleim (különösen apám) szélsőjobboldaliak, értsd: rasszisták, xenofóbok, mindenkit lenéznek aki nem magyar, úgy gondolják, hogy a magyarság minden nemzet felett áll. Apám vert is meg fiatalon romákat, és külföldieket.

A barátom viszont liberális, és szocdem nézeteket vall, amit persze nem tudtak apámék. Mondtam is neki, hogy játssza el, hogy ő is jobboldali, és rasszista, én is azt teszem (régen az is voltam, 11. osztályban változtam meg). Jól is ment egy darabig, de aztán apám elkezdte nyomni a durvára rasszista szöveget vacsora után, és a barátom nem bírta tovább, és kiiktatta. Erre apám majdnem megütötte, de erőt vett magán, így csak elzavarta és megtiltotta, hogy találkozzak vele. Azt monda, ha mégegyszer meglát nem támogat tovább és fedezhetem magamnak az egyetemi költségeimet, és mehetek lakást keresni.

Az egyetemből még egy évem van hátra, a barátom is a szüleivel lakik, nem tudok odamenni, és nincs rokon sem akinél meghúzhatom magam addig. Koliba sem mehetek.

2019. szept. 13. 18:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mondd azt Apudnak, hogy elmégy dolgozni, és finanszírozod Te a tanulmányaidat.

Nekem volt balhém cigányokkal, mégsem viselkednék így azokkal, akik azt mondják, hogy ők szeretik őket. Sőt, vannak olyan romák, akiket én is szeretek.

Én is azt tapasztalom, hogy sok emberrel össze lehet veszni a politika miatt. Amikor mondom, hogy semmi szín alatt nem szavaznék a kormánypártra, jön a veszekedés, a köpködés, a fröcsögés, hogy márpedig Orbán Viktor nem engedi be a migránsokat. De gondoljunk már bele: pár évvel ezelőtt, amikor a Jobbik úgy megerősödött a zsidókról írták azt sok "hírportálon", amit most az arabokról. Én erről jöttem rá, hogy nyilvánvalóan egyik sem igaz. Hogy sokan elhiszik, csupán annak a jele, hogy mennyi csúf lelkű ember él Magyarországon.

(Mondjuk hozzáteszem: Én részben szlovák vagyok.)

2019. szept. 14. 15:58
 12/18 anonim ***** válasza:
81%

én akkor is azt állítom, hogy hülyeség volt eleve áltatni apukát azzal, hogy a fiú is ezt gondolja. Apuka beengedte ezt a fiút az otthonába, azt hitte ismeri, mivel azt hitte egy oldalon állnak megosztotta a gondolatait, mire a srác kioktatja az apukát holott ő volt az aki végig hazudott !! vagy tartson ki a hazugsága mellett vagy eleve nyílt kártyákkal játsszon.

Nem a politikai nézetet kell nézni, hanem azt hogy egy ember megbízott valakiben és a hazugság ellenében még volt pofája a házigazdát kioktatni a saját házában-.- "

2019. szept. 14. 16:32
 13/18 anonim ***** válasza:
69%

Egyetem. Tehát felnőtt vagy.

Ha koliba nem nyertél helyet, akkor vehetsz ki albérletet. Azt szépen fenntartod diákmunkából.

Ennyi. Apu nélkül jobban jársz. Majd lehet visszasír téged, és megbánja, hogy elüldözött.

2019. szept. 14. 16:39
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

Jaaa,,és azon a részen én is néztem, hogy a pasid csak úgy feladta a nézeteit??

Aztán meg azon is, hogy kioktatta??

Ha tudjuk, hogy ilyen a helyzet, akkor kerüljük, nem csak a témát, hanem a kommunikációt, teljes mértékben. És simán lehet mondani, hogy a nehéz témákat kerüljök, (pénz, vallás, származás, politika)

Szóval ezek jó tippek lehetnek a következőekben. Lehet másról is beszélni. Nem.is értem miért engedtél felhozni olyan témát, ami ellentétet szül, egy olyan eseményen, ahol pont a megismerkedésé, és a jó első benyomásé lett volna a szerep.

2019. szept. 14. 16:44
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem első, hanem csak jó benyomáskeltés, általánosságban.
2019. szept. 14. 16:45
 16/18 anonim ***** válasza:
31%

Akit egy liberális "kiiktat" és ezen felháborodik az nem szélsőjobber, engem soha nem tudtak felhúzni a liberálisok. Szóval apukád kamu jobber és ezzel megalázta az ideológiáját ha tiltással reagált.

Most mondanám, hogy nézzetek körül pár faluba, beszélgessetek idős falusni nénikkel bácsikkal, de úgy sem teszitek így kizárjátok magatokat maradtok egy szép lila ködbe...

2019. szept. 14. 22:28
 17/18 yzf ***** válasza:
47%
Mennyi libsi🙈🙉🙊
2019. szept. 15. 17:49
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
istenem, a fiú álszent. Teszi magát hogy ő nem libsi aztán meg hirtelen rájön hogy inkább beszól. És miután apa rájött, hogy becsapták, még a fiú és a hülye kislány van besértődve. Igazi felnőttek vagytok-.-"
2019. szept. 16. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!