Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azt olvastam hogy a gyerekváll...

Azt olvastam hogy a gyerekvállalás nem pénz kérdés. Biztos igy van ez?

Figyelt kérdés
Másrészt sok anyuka miért rongyolódik le a gyerek miatt ha nem pénz kérdés?
2019. szept. 7. 17:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
13%

1. Mi csaladunkban arra mondjak es azert, hogy nem penzkerdes a gyerekvallalas, mert ha valaki(k) igazan szeretnenek gyereket, akkor megoldjak es el tudjak tartani. Persze nem arra az extrem esetre kell gondolni, hogy munkanelkuli a hazaspar es egy berelt szobaban lakik es hopp nagyon akar mar gyereket es ez nem penzkerdes...mert azert a "csupasz s.ggemre nem szulok" is egy jo mondas (humor akar lenni). Szoval persze penz kerdes, de a penz nem lehet kifogas. Ha egy par mindket tagja dolgozott es anya szul, apa tovabb dolgozik. Nagyszulok is akar besegitenek ha muszaj akkor alberletben is lehet gyerek. Lehet hasznalt ruhat venni, orokolni ruhacskakat munkatarsaktol, ismerostol kolcosnkapni interneten mar 5-10.000-ert babakocsit venni stb. Persze sok lemondassal jar, mert megiscsak penzbe kerulnek es ha elotte a par tajfoldre jart nyaralni akkor plusz ket gyerekkel mar nem biztos hogy anya kieso fizetese mellett ez menni fog.

Egyszer egy dohanyos nonek kiszamoltuk, hogy ha lemondana a cigirol akkor ahelyett mennyi pelenkat tudna venni stb. es ha meg a kaverol is lemondana vagy a heti ketto ettermezesrol akkor nem is biztos hogy el kellene vetetni a gyermeket azzal az indokkal, hogy de nincs ra penzem most.

2. Anyuka leromgyolodasa: hat elmondanam ket gyerek utan melyiknel miert rongyolodtam le: 1. a ferjem a gyerek szuletesevel egy idoben kozolte nem akar tobbet dolgozni hat igy nehez volt tartani a korabbi szinvonalat. Masreszt az elso par honap a szoptatasrol es pelenkazasrol szolt es maximum setalni mentem az utcara...na olyankor jo volt az melegitoben is. Orultem hogy elek.

2. gyerek utan: sajnos beteg lett es honapokat volt korhazban...semmi kedvem es idom se volt a sajat kulsommel foglalkozni. Igen lenott a hajam, de ugy ereztem ha fodraszhoz megyek amig elet halal kozott lebeg a gyerekem, akkor en egy sz.r anya vagyok. Miutan vege lett a korhazas idoszaknak, akkor meg annyi de annyi idot kellett a gyerekre forditani, hogy amelle meg egy 15 perces sminkre is sajnalnam az idot. Inkabb jatszok vele az alatt az ido alatt. Es a lerongyolodas nekem az, hogy amikor dolgoztam akkor igen mindig szep ruha, szep frizura, smink tiptop cipo. Most tiszta ruha, kenyelmes ruha kenyelmes cipo, osszekotott haj, nulla smink. Ja hogy nem praktikus magassarkuban babakocsit tolni...ez hogy nem jut senkinek eszebe.

Es a zsiros haju anyukakat is megertem meg azokat is akik lebufizett poloban allnak a boltban sorban mikozben a kicsijuk alszik a babakocsiban, es a hormonzavarosokat is vagy akik nem birjak a gyerek melletti aggodast es zabalnak es elhiznak. Ez nem leromgyolodas csak jelzes kifele, hogy anyukanak vagy nagyon nehez helyzete van a sajat csaladjaban vagy elso minden esetben a gyermeke.

2019. szept. 7. 23:04
 12/15 anonim ***** válasza:
86%

Egy adott mennyiségű pénz kell hozzá. Ez függ az adott szülők karakterétől, véleményétől, igényeitől is. Azon felül nem lesz 2x olyan klassz családi életed, ha 2x annyi pénzed van.

Az anyukák lerongyolódása. Az én babám 8 hónapos, születése óta 3 óránként ébred. Nagy foglalkozás igényű többemberes baba. Ennek megfelelően vagyok lerongyolódva. Ezen semennyi pénz se segítene.

2019. szept. 8. 05:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig van pénz, addig valóban nem. Amúgy a gyerekkel kapcsolatos költségek nagyságrendje először a suliban mutatkozik meg, de leginkább akkor, amikor elindul az életben. A havi pár csomag pelenka - oké, az is kiadás - eltörpül egy fizikálisan felnőttnek számító gimnazista vagy egyetemista eltartásához, elindításához képest.
2019. szept. 8. 05:42
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Mert nem az. Minimálbérből is lehet etetni, lehet mosni a pelust stb... Persze sokaknál a cigi meg a pia fontosabb 🙁

Nyilván az ilyen spórolósra vett körülmények nem a legjobbak, de tisztességesen fel lehet nevelni egy gyereket szerény körülmények között is 🙂 sőt, többet is 🙂

De persze ritka az ilyen, hiszen az ennyire alacsony jövedelemszint az értelmileg hátramaradottabbak jellemzője. Ők pedig nem tudnak.spórolni, nem tudnak leszokni a güggőségeiről gyermekük miatt.

2019. szept. 8. 23:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el az előző válaszokat. 6 éves a lányom. Most lett elsős. Pont suli előtt költöztünk el egy nagyobb lakásba, 1 nagy szobánk és 3 kis szobánk van. Igazából 5 éve bármikor lehetett volna tesó, de pont most a költözés előtt esett teherbe a feleségem. Mindenképp megtartjuk, de akkor is meg tartottuk volna, ha még a régi lakásban laknánk (garzon), és nem lenne semmi megtakarításunk, viszont szerencsére azért sokat teszünk félre, így annyira a feleségem kieső jövedelme miatt nem aggódok. Amikor az első gyermekem született, rosszul kerestem, csak a gyest kapta a feleségem (25500 +12200 Ft), és rengeteget kellett dolgoznom másod állásban, hogy a garzonnak a törlesztőjét fizessem. De mindig meg oldottuk, szűkösen kicsit, de ki jöttünk, és nem volt sosem befizetetlen számla illetve hiányunk semmiből.
2019. szept. 14. 02:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!