Mit csinaljak ha anyukam megigert valamit es nem tartja be?
Megbeszeltem vele hogy eladja a regi ruhaimat amik jo allapotuak (hogy legyen dgy kis penzem) , de turkaloban lettek vasarolva par 100ft-ert. Jofogason nem tudtam eladni. Ezert meg kertem anyukamat hogy adja el valakinek a ruhakat.
Mivel rengeteg olyan embert ismer akinek velem egyidos a lanya vagy fiatalabb ezert oda is tudta adni egy anyukanak, es mondta hogy a kislany nagyon orult nekik.
2 Nagy Bevasarlo szatyornyi (nem az a nylon anyag, hanem az a környezet védelmes vagy hogy hivjak:D)
Es tenyleg rengeteg ruha volt benne :farmerek, pulcsik, polok, sortok minden. Ezt adtuk nekik 5ezerert ami az anyukanak meg is felelt. Es hat arrol volt szo, hogy ez a penz az enyem lesz, hogy eltudjak menni a baratnoimmel venni egy ket dolgot, vagy enni - inni valamit valami helyen. Es ebbe apukam is beleegyezett mert latta hogy mennyire szeretnek menni es hogy mennyire szenvedtem meg a hirdeteseimmel is.
Erre anyukamnak az a nagyszerű otlete tamadt hogy ebbol a penzbol 2000ft-ot ad,de aztan mar lement 1000ft-ra mert nekem minek tobb. 🙄
Szerettem volna venni egy nagyon jol kinezo tolltartot, meg egy kozos polot a legjobb baratnommel. Na hat ugy latszik hogy errol lemondhatok.
Ilyenkor mit lehet tenni? :( amugy meg kamasz vagyok, szoval sajnos diakmunkat meg nem vallalhatok.
Facebook Marketplace-re tedd fel, nekem is csak ott ment el eddig minden.
Apukád mit mond erre?
Szerintem elég gáz anyud viselkedése. Elég aljas dolog, megígérni valamit, aztán utólag a másik kárára önkényesen megváltoztatni a dolgokat.
Van zsebpénzed egyébként?
Legközelebb próbáld meg magad eladni a dolgaidat, intézd egyedül és akkor biztosan tied lesz a pénz.
5000 Ft egyébként sem egy nagy összeg, na meg mi az, hogy zsebpénzből vegyél magadnak buszjegyet, jó ég...
Hat apukam meg nem tudja hogy nem akarja oda adni mert dolgozik. De ahogy ismerem apumat, (o sokkal jofejebb) amikor anyukam nem lesz ott akkor "titokban" oda adja nekem a penzt, en kinezem belole, de sajnos azt is hogy anyukam rabeszeli hogy ne adja o se oda. Havi 2 ezer forintot kapunk (azt is aputol) De azt napra pontosan szeptember 1.-jen adja oda. Az augusztusi penzembol pedig egy normalisan kinezo furdoruhat vettem.
Meg anyukamnak az a baja, hogy pl nyar elejen volt a nevnapom es arra a nagymamamtol (apukam anyukaja) meg apukamtol kaptam egy kis penzt es elmentem az egyik baratnommel venni nehany uj dolgot.
De tudni kell rolam hogy en nem az a fajta vagyok hogy mindenbol a legdragabbat veszem meg, hanem odafigyelek hogy menniyt koltok es hogy megeri-e. Es amikor elmentem a baratnommel akkor bementunk a Sinsay-be es ott 2 nagyon jol kinezo felsot talaltam 700(!!!) forintert es arra is azt mondja hogy minek vettem mar megint ruhat? Mert regebben mindig a turkalobol hozott nekem ruhakat de mivel mar kicsit en is elkezdtem divatozni ezert szeretnek a mai ruhakba nem pedig 100 evesekbe jarni.
Es ez zavarja hogy a penzem ruhakra koltom..
Elmondtad anyukádnak, hogy mit szeretnél venni a pénzből? Főként a tolltartóra gondolok, ami a sulihoz kell.
Másrészt: mennyire vagy kamasz, hogy nem diákmunkázhatsz? (de ez csak mellékes szál, nyilván nem kötelező, csak egy lehetőség).
Tudom, nem sok a zsebpénz amit kapsz, de próbálj belőle spórolni. Ne költsd el minden hónapban vagy ne az egészet és akkor apránként összegyűjthetsz egy-egy picit komolyabb dologra, amit szeretnél. A jövőben pedig próbálj magad vevőt találni a kiselejtezett ruháidra, így rögtön hozzád kerülhet a pénz.
Esetleg apukádat kérd meg, hogy nyisson neked egy junior bankszámlát, azon gyűjtheted a zsebpénzt is, meg ja kapsz névnapra, szülinapra, azt is hozzárakhatod. Könnyebb úgy gyűjteni, ha nincs nálad pénz, jobban átgondolod a vásárlást, limitálva is van, hogy egyszerre mennyiért tudsz a bankkártyával vásárolni.
Anyukád elég szarrágó, már ne is haragudj!
Mindegy, ez a hajó már elment, legalább látod mennyire lehet megbízni benne.
Én most várok gyereket. El sem tudom képzelni, hogy hogy képes valaki ilyesmire. Inkább nem ennék, csak a gyerekemnek adjak meg mindent. :( Úgy sajnálom.
Szólj apukádnak, meg a nagyszüleidnek is. Szégyellje már azért magát, hogy a lányának alapfelszerelést kell vennie a zsebpénzéből, nem pedig elfagyizza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!