Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinaljak ha anyukam...

Mit csinaljak ha anyukam megigert valamit es nem tartja be?

Figyelt kérdés

Megbeszeltem vele hogy eladja a regi ruhaimat amik jo allapotuak (hogy legyen dgy kis penzem) , de turkaloban lettek vasarolva par 100ft-ert. Jofogason nem tudtam eladni. Ezert meg kertem anyukamat hogy adja el valakinek a ruhakat.

Mivel rengeteg olyan embert ismer akinek velem egyidos a lanya vagy fiatalabb ezert oda is tudta adni egy anyukanak, es mondta hogy a kislany nagyon orult nekik.

2 Nagy Bevasarlo szatyornyi (nem az a nylon anyag, hanem az a környezet védelmes vagy hogy hivjak:D)

Es tenyleg rengeteg ruha volt benne :farmerek, pulcsik, polok, sortok minden. Ezt adtuk nekik 5ezerert ami az anyukanak meg is felelt. Es hat arrol volt szo, hogy ez a penz az enyem lesz, hogy eltudjak menni a baratnoimmel venni egy ket dolgot, vagy enni - inni valamit valami helyen. Es ebbe apukam is beleegyezett mert latta hogy mennyire szeretnek menni es hogy mennyire szenvedtem meg a hirdeteseimmel is.

Erre anyukamnak az a nagyszerű otlete tamadt hogy ebbol a penzbol 2000ft-ot ad,de aztan mar lement 1000ft-ra mert nekem minek tobb. 🙄

Szerettem volna venni egy nagyon jol kinezo tolltartot, meg egy kozos polot a legjobb baratnommel. Na hat ugy latszik hogy errol lemondhatok.

Ilyenkor mit lehet tenni? :( amugy meg kamasz vagyok, szoval sajnos diakmunkat meg nem vallalhatok.

2019. aug. 30. 10:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
81%

Facebook Marketplace-re tedd fel, nekem is csak ott ment el eddig minden.

Apukád mit mond erre?

2019. aug. 30. 10:54
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem elég gáz anyud viselkedése. Elég aljas dolog, megígérni valamit, aztán utólag a másik kárára önkényesen megváltoztatni a dolgokat.

Van zsebpénzed egyébként?

Legközelebb próbáld meg magad eladni a dolgaidat, intézd egyedül és akkor biztosan tied lesz a pénz.

5000 Ft egyébként sem egy nagy összeg, na meg mi az, hogy zsebpénzből vegyél magadnak buszjegyet, jó ég...

2019. aug. 30. 10:56
 13/31 A kérdező kommentje:

Hat apukam meg nem tudja hogy nem akarja oda adni mert dolgozik. De ahogy ismerem apumat, (o sokkal jofejebb) amikor anyukam nem lesz ott akkor "titokban" oda adja nekem a penzt, en kinezem belole, de sajnos azt is hogy anyukam rabeszeli hogy ne adja o se oda. Havi 2 ezer forintot kapunk (azt is aputol) De azt napra pontosan szeptember 1.-jen adja oda. Az augusztusi penzembol pedig egy normalisan kinezo furdoruhat vettem.

Meg anyukamnak az a baja, hogy pl nyar elejen volt a nevnapom es arra a nagymamamtol (apukam anyukaja) meg apukamtol kaptam egy kis penzt es elmentem az egyik baratnommel venni nehany uj dolgot.

De tudni kell rolam hogy en nem az a fajta vagyok hogy mindenbol a legdragabbat veszem meg, hanem odafigyelek hogy menniyt koltok es hogy megeri-e. Es amikor elmentem a baratnommel akkor bementunk a Sinsay-be es ott 2 nagyon jol kinezo felsot talaltam 700(!!!) forintert es arra is azt mondja hogy minek vettem mar megint ruhat? Mert regebben mindig a turkalobol hozott nekem ruhakat de mivel mar kicsit en is elkezdtem divatozni ezert szeretnek a mai ruhakba nem pedig 100 evesekbe jarni.

Es ez zavarja hogy a penzem ruhakra koltom..

2019. aug. 30. 11:08
 14/31 anonim ***** válasza:
81%

Elmondtad anyukádnak, hogy mit szeretnél venni a pénzből? Főként a tolltartóra gondolok, ami a sulihoz kell.

Másrészt: mennyire vagy kamasz, hogy nem diákmunkázhatsz? (de ez csak mellékes szál, nyilván nem kötelező, csak egy lehetőség).

Tudom, nem sok a zsebpénz amit kapsz, de próbálj belőle spórolni. Ne költsd el minden hónapban vagy ne az egészet és akkor apránként összegyűjthetsz egy-egy picit komolyabb dologra, amit szeretnél. A jövőben pedig próbálj magad vevőt találni a kiselejtezett ruháidra, így rögtön hozzád kerülhet a pénz.

Esetleg apukádat kérd meg, hogy nyisson neked egy junior bankszámlát, azon gyűjtheted a zsebpénzt is, meg ja kapsz névnapra, szülinapra, azt is hozzárakhatod. Könnyebb úgy gyűjteni, ha nincs nálad pénz, jobban átgondolod a vásárlást, limitálva is van, hogy egyszerre mennyiért tudsz a bankkártyával vásárolni.

2019. aug. 30. 11:24
 15/31 A kérdező kommentje:
Mondtam neki a tolltartot es pontosan ezert mondja hogy akkor csak egy ezrest ad az 5-ből
2019. aug. 30. 11:27
 16/31 anonim ***** válasza:
18%
Mennyit keresnek a szüleid? Tudnod kellene, hogy mennyiből gazdálkodhattok, és milyen kiadásaitok vannak, pl hiteltörlesztés. Nyugodtan rá lehet kérdezni az anyagi helyzetre, te is a család része vagy.
2019. aug. 30. 11:50
 17/31 anonim ***** válasza:
79%

Anyukád elég szarrágó, már ne is haragudj!

Mindegy, ez a hajó már elment, legalább látod mennyire lehet megbízni benne.

2019. aug. 30. 12:08
 18/31 anonim ***** válasza:
96%

Én most várok gyereket. El sem tudom képzelni, hogy hogy képes valaki ilyesmire. Inkább nem ennék, csak a gyerekemnek adjak meg mindent. :( Úgy sajnálom.

Szólj apukádnak, meg a nagyszüleidnek is. Szégyellje már azért magát, hogy a lányának alapfelszerelést kell vennie a zsebpénzéből, nem pedig elfagyizza.

2019. aug. 30. 12:13
 19/31 A kérdező kommentje:
Teljesen jol keresnek, jol élünk
2019. aug. 30. 13:07
 20/31 anonim ***** válasza:
89%
Micsoda egy zsarolós anyád vazn!
2019. aug. 30. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!