Szülő gyermek viszály felnőttkorban?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Családi viszályokkal kapcsolatban érdekelne a véleményetek. 30 éves vagyok, két éve költöztem el a páromhoz 120 km-re, azóta vagyunk házasok. Ez a két év alatt nem telt el olyan hétvége hogy ne mentünk volna haza és szinte mindig egy vagy két napot ott is alszunk. Minden nap beszélünk telefonon, olyan nap nincs hogy nem, muszaj. Amit csak tudok megteszek, az összes szabadidőnket ott töltjük, úgy érzem mégsem elég, nagyon sok a vita mostanában. Apró hülyeségekből indul ki. Akármit mondok, semmibe van véve, mintha még gyerek lennék. Utoljára a férjemet állították be bűnbaknak, mert becsótányirtóztam a házat, mivel van egy pár, mi meg rettegünk tőle férjemmel, így mondtam hogy ha azt akarják hogy itt aludjunk, ki kell irtani, erre azzal jöttek hogy hazudok mert nincs is csótány, közben láttam, és ők is látták, meg hogy a férjem buzdít engem ezekre a vitákra, meg hogy az ő szüleinél ilyet biztos nem csinálhatnánk meg stb. Mintha valami ördögi terv lenne az hogy irtsuk ki a csótányokat. Akkor már nagyon kikészültem és sírtam, zokogtam, férjem meg ordított egyet hogy mostmár elég legyen. Szüleim kiakadtak hogy velük így nem ordíthat, és őt kezdték el osztani. Amikor hazaértünk bocsánatot kért tőlük hogy nem akart ordítani, de már elege van a minden heti vitából, választ persze nem kapott. Nem is értem a reakciójukat. Ez normális? Nincs is kedvem oda menni.2019. aug. 26. 09:42
11/19 A kérdező kommentje:
Áh, lehetetlen velük beszélni. Ma elmondtam hogy nem volt szép ahogy viselkedtek, és hogy válaszra sem méltatták a férjemet, valamint hogy nekik is elnézést kellett volna kérniük, és hogy nem jó viszonyt alapoztak meg ezzel. Természetesen még anyámnak állt feljebb, hogy mit képzelek én így beszélni vele, persze a nagymamám hangját is hallottam a háttérből ahogy mondja, de azt nem értettem hogy mit, de gondolom ezzel kapcsolatban. Meg aztán jött az h a férjem el akar szakítani tőlük, ez tette be a kaput, itt már üvöltöttem.
2019. aug. 26. 13:23
12/19 anonim válasza:
Pont olyan mérgező anyukád, mint az én anyám. Vagy most állítod le, vagy nem, de késő lesz lassan. Azon kapod majd magad, hogy a gyermeketek nevét is ő akarja kiválasztani...
13/19 A kérdező kommentje:
A te anyukád miket csinál kedves utolsó?
2019. aug. 26. 18:57
14/19 anonim válasza:
Az enyém a tipikus mérgező, a rátelepedős fajtából. 34 éves vagyok, de mindent helyettem akar, majd ő tudja, nárcisztikus személyiségzavaros... neki durvább dolgai vannak. Nálad dől el, folytatod-e így tovább. Az enyém a mai napig nem fogadja el, hogy felnőttem, minimalizáltam a kapcsolattartást. Elsőre lelkiismeret furdalás jött, de a saját életemet élem, javaslom neked is :)
15/19 anonim válasza:
Ha már nem függsz tőlük, nagyon egyszerű: megszüntetsz velük minden kapcsolatot. Nem veszed fel a telefont, letiltatod a számukat,stb.
16/19 anonim válasza:
120 km ről a 18 éves kolis fiunk egyszer telefonált hetente. Ha valami konkrét családi ( nem az én nyafim, hanem, tesók, nagyszülők, stb közös) ügyet kellett megbeszélni, esetleg hívtam. Haza hetente nem jött mindig: zh, saját program esetén, akár két hétvége is kimaradt.
Nem, nagyon nem normális amit tőled várnak, eddig se lett volna szabad belemenned.
De leállítanod is neked kell,magától nem megy. És nem magyarázattal,magyarázkodással, hanem kőkeményen változtatni, ahogy írták . PL. heti egy telefon, havi egy hazaút. Az szerintem bőven normális egy felnőtt pártól.
17/19 A kérdező kommentje:
Igen, változtatnom kell. Már látom előre hogy az lesz hogy a férjem elérte a célját, mert hogy nem megyünk haza. Szörnyű.
2019. aug. 28. 23:06
18/19 anonim válasza:
Az élet normális menete az, hogy a gyerekek felnőnek, és elhagyjàk a szüleiket, és önálló életet kezdenek. Teljesen normális hogy leválsz róluk, de ebbe bele fognak nyomorodni a rokonaid. Ez az ő gondjuk kell hogy legyen. Ne nagyon kattogj rajta, betegek lelkileg.
19/19 kovpet válasza:
"hogy nem megyünk haza"
Nem "haza", ti nem ott laktok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!