El szeretnék költözni innen külföldre, SOS?
13 évvel ezelőtt jöttem ki Angliába úgy, hogy egy szót sem tudtam angolul. Én a párom után jöttem aki már 1 éve kint dolgozott, és ő elég jól beszélte az angol nyelvet. Így nekem nagy előny volt, hogy már a kész albérletbe jöttem ki, és a párom volt a tolmácsom ügyintézésekben is. Hiába akartam dolgozni, sehová nem vettek fel, mert nem tudtam angolul. 1 fizetésből éltünk majdnem 1 évig, és bizony hónapról hónapra. Már a hazaköltözésen agyaltunk amikor a párom angol barártja intézett nekem takarítói állást. Szép lassan kezdtünk helyrejönni. Olyan 5-6 év kellett mire azt mondhattuk, hogy "ok, szép az élet". De ma már tudjuk. Semmivel sem jobb mint otthon. Ma már, hogy adófizetők vagyunk, benne vagyunk a rendszerben észrevesszük mi is azokat a hibákat ami miatt az angolok morognak. Pl: rossz egészségügy. Magyarországon sokkal jobb, még akkor is ha sokan panaszkodnak. Azok akik szerint otthon szar az egészségügy az sírna az angliain. (mesélhetnék olyan esetről amitől égnek áll a hajad) Korrupció. Annyira kézenfekvő, hogy nem is titkolják. Fizetésemelés nincs, de minden más emelkedik évről évre. Mi lakást bérlünk, mert nem akarunk idegenekkel élni 1 fedél alatt.(sokan nyolcadmagukkal nyomorognak egy 3 szobás lakásban) A lakás bérleti díja, a számlákkal együtt a fizetésemet majdnem benyeli. Sok magyar barátunk volt a 13 év alatt. Ma már csak mi vagyunk kint. Mindenki hazament.
Szóval amíg nem éltél kint addig ne mond, hogy külföldön jobb. mert nem az. Az akimeg azzal jön, hogy 1-2 év alatt hú de gazdag lett, az hazudik.
ma 23:21 vagyok
Az lemaradt, hogy lassan tervezzük a végleges hazaköltözést mi is.
AMire nem gondolsz: anyukád ezek szerint egyedül nevel és tart el téged - szóval igencsak tesz érted valamit!
Ha elkeörülnél másik országban, ott még iskolába sem tudnál járni, mert a tanítás nem magyarul megy.
Emellett anyukádnak sem lenne ott hirtelen munkája, lakása, szóval nem tudom, hogy gondolod, miböl élnétek meg és hol laknátok?
MEg nem írtad, mit dolgozik M-on, de igen kevés olyan pálya van, amivel máshol is le tud helyezkedni.
"amióta apa meghalt anyával egy szót se beszélünk, nagyon rossz a kapcsolatunk, de reméltem hogy egyszer az életbe tenne értem valamit"
- Ember! Nézz magadba! Mert ha kimennél "külföldre" oda is viszed ezt a szánalmas, torz önmagad. Ott is az a fő feladatod:
Ismerd meg önmagad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!