Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak számomra furcsa, hogy...

Csak számomra furcsa, hogy haverom még most is pénzzel támogatja a szüleit?

Figyelt kérdés

Már rég elköltözött otthonról, de a mai napig képes még pénzelni a szüleit. Legutóbb is egy pár számlát kiegyenlített nekik mert lemaradásban voltak. Pedig akkor tervezett éppen valamit telefont venni magának amire már régóta vágyott.

Mikor kérdeztem tőle, hogy ha már van 3 másik testvére akik sokkal jobban állnak anyagilag ők miért nem szállnak néha be. Erre annyit mondott, hogy hiába gazdag egy ember néha még jobban félti az összes pénzét mint ő szegény emberként.

Ebben tényleg van igazság?

2019. aug. 19. 19:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A szülő támogassa a gyerekét, ne fordítva. De a felnőtt gyerekét anyagilag csak akkor, ha képes arra, hogy nem vár érte viszonzást. (Pl. Hétvégén le kéne festeni a kerítést.)

A gyerek anyagilag minek támogassa a szüleit? Gondoskodjon róluk, amikor már magatehetetlenek, és fürdetni kell őket.

De mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.

Én külföldön élek, itt a románoknál szokás - meg a lecsúszott alkoholista magyaroknál - hogy küldik haza a pénzt a szülőknek. Én nem abba a rétegbe tartozom.

Szerintem meg az a szánalmas ha felnőtt embert kell támogatni anyagilag a szüleinek, mert elvárja.

2019. aug. 20. 15:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Attól függ hány évesek, dolgoznak e és mennyit kérnek.

Ha minimális nyugdíjuk van lehet hogy rendszeresen kell kiegészítés még akkor is ha spórolnak , ezzel nem lehet csinálni. Ha dolgoznak akkor csak extrém esetekben pl. betegség, elromlik valami stb. jogos küldeni. Ha pedig nem dolgoznak akkor egy forintot se! Mert sajnos az már nem segítség hanem eltartas és pont a rendszeres pénz miatt nem gondoskodnak magukról.

Tehát a lényeg az hogy tényleg kell e a pénz vagy csak hozzaszoktak hogy van és már azzal gazdálkodnak.

Egyébként volt amikor segíteni kellet nagyszüleimet mert már nem tudott dolgozni de volt még pár éve nyugdíjig, de utána minden rendbe jött. Viszont olyat is halottam aki konkrétan eltrartja szüleit.

Testvérek megítélése is ettől függ, ha bajban vannak szülők és nem segítenek akkor én nem tartanám velük kapcsolatot, de ha valójában csak lustaságból keregetnek szülők akkor sajnos ők az okosabbak.

2019. aug. 27. 21:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha a szülő jól bánt a gyerekkel, szépen, szeretetben nevelte, odaadóan, akkor mindent megérdemel öregkorában is, ha rászorul. Amelyik meg zsarolja a gyerekét, az korábban sem volt mintaszülő, az biztos.
2019. nov. 17. 12:13
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Életképes felnőtt ember nem szorul támogatásra (se a gyereke, se a szülei, se más részéről). Aki elvárja, hogy támogassák, az egyszerűen élősködik másokon.
2019. nov. 17. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!