Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az normális, hogy...

Szerintetek az normális, hogy apám kiakad ezen? 20/L

Figyelt kérdés
elmentünk a barátnőimmel iszogatni. Azt mondtam, hogy éjfélre hazaérek, de végül kedvünk volt kicsit táncolni és tovább maradtam ( éjfélig és 1 re értem haza). Ezt megírtam apáméknak is. Felhív kiabálva, hogy mit képzelek, elege van belőlem. Hazaérek, köszönök és azt mondja, hogy : nem érdekeli amit mondok, hagyjam békén..
2019. aug. 14. 00:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
23%

"csak egész nyáron bulizok és ha otthon vagyok is csak a gép előtt ülök"

Szóval egész nyáron amúgy akkor semmi hasznosat nem csinálsz vagy szokásosan lemarad mindig a sztori fele? Azért nagyon más az, ha 20 évesen egész nyáron csak mereszted a valagad meg szórakozgatsz vagy azért a rád eső házimunkát megcsinálod becsülettel és még könyörögni sem kell érte.

2019. aug. 14. 10:49
 12/19 anonim ***** válasza:
59%
Na, megint egy sz@rd le apádat, költözz el tanács. Mivel hétköznap hajnalig bulizik a kisasszony, valószínűleg nem dolgozik és az apja tartja el, a "sosem vagyok otthon" meg az "egész nap a gép előtt ülök" komment meg arra utal, hogy nem sok pusztítást végez otthon a házimunkában. De persze az apja nem érdemli meg, hogy a lusta bulizós kishölgy vele lakjon.
2019. aug. 14. 11:07
 13/19 anonim ***** válasza:
50%

"Szóval egész nyáron amúgy akkor semmi hasznosat nem csinálsz vagy szokásosan lemarad mindig a sztori fele? Azért nagyon más az, ha 20 évesen egész nyáron csak mereszted a valagad meg szórakozgatsz vagy azért a rád eső házimunkát megcsinálod becsülettel és még könyörögni sem kell érte."

Okoska! Értelmezd már a szöveget. A lány azért írta ezt le, mert az apja ezt hajtogatja neki állandóan, pedig nincs is így.

2019. aug. 14. 16:02
 14/19 anonim ***** válasza:
76%
Sehol nem írta, hogy nincs így, csak vinnyog egyelőre, a többit te költötted hozzá fejben, okoska...
2019. aug. 14. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:
10%

Egyszerű! Legközelebb mond azt, hogy reggel 4-re érsz haza. Így ha 1-re otthon vagy nincs gond.

Én sem tolerálom a késést. Semennyire senkinek. Aki 12-re megígéri, hogy ott lesz az legyen ott. 12:01 kor már késő. Tehát megbízhatatlan senki a szememben. Akkor mondjon 13-at...Ennyi.

2019. aug. 14. 20:22
 16/19 anonim válasza:
0%
Sajnos nem sokan vannak akik szerencsesek es jo szülőket kaptak. Nem kell foglalkozni velük el kell menni otthonrol es azt csinalsz amit akarsz. En se szeretek itthon lenni meg levegőt venni is rossz sporolok egy kis penzt aztan isten veletek megmondom nekik. Kösz hogy dolgoztattak jo sokat nekik mert nekik jar meg kösz hogy egy polot se kaptam joforman tőlük meg kössz hogy tönkre tettek az önbizalmam egy időre az alando cseszegetessel es az elegedettlenseggel meg persze a feszültseget is rajtam vezettek le majd ha idősek lesznek es segittseg kell rohadjanakbele.
2019. aug. 14. 21:06
 17/19 anonim ***** válasza:
52%

15-osnel a pont.

Apad azon akadhatott ki hogy megigerted ejfelre otthon vagy es gondolom mint nalunk is a kamasz kisasszonykank megirja 0 ora 1 perckor, hogy majd 1-re jon es akkor azt hiszi az olyan kafa dolog. Kozben igen apuka meg eleve azt hitte midjart betoppan, de erre kiderul lofuttyot meg egy ora izgalom vagy tobb var ra. Nem.irod mindez hol jatszodik, de ha a fovaros akkor mindegy hany eves vagy lehet izgulni epsegben atrocitas nelkul haaersz-e.

Tanacs igen mond azt hajnali 4-re ersz haza es akkor boven hazamehetsz 1-re is. A masik opcio miert nem valamelyik.baratnonel alszol es reggel mesz csak haza. Egyreszt biztonsagosabb ket lanynak hazamennie szorakozas utan, masreszt hatha valamelyik baratnonek nem ilyen ha kesik uvoltenek vele tipusu szulei vannak:-).

2019. aug. 15. 00:17
 18/19 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem meg teljesen normális, hogy ha egy buliban jól érzi magát az ember, akkor tovább marad, mint ameddig eredetileg gondolta. Mivel már létezik mobiltelefon és SMS-küldés (az én fiatalkoromban sajnos még nem volt) a világ legegyszerűbb dolga, hogy jelzi ezt a szüleinek, hogy ne aggódjanak. Itt ez megtörtént.

Amikor én ennyi (dehogy ennyi, fiatalabb!) koromban hasonlóan bulizni mentem, anyukám kifejezetten mondta, hogy ne beszéljünk meg időpontot, addig maradjak, ameddig jólesik. Ha éjfélt beszéltünk volna meg, akkor éjfél után idegeskedni kezdett volna, és akkor még nem volt mobiltelefon.

Szóval régen (30 éve) is voltak normális szülők, sőt, valószínűleg többen, mint most. Döbbenetes olvasnom, hogy az én fiatalkoromhoz képest manapság mennyivel több a kontroll-mániás szülő, akik gyakorlatilag az én generációm. :-((((

2019. aug. 15. 08:47
 19/19 anonim ***** válasza:
52%

13as te aztán tudod hogy mit csinál meg a kérdező és mit nem! Valószínűleg ott állsz felette! Én a kérdező apjával értek egyet több szempontból korábbi válaszadók érvei alapján is. Ha ígér egy időt tartsa be! Egy 20 éves ne csak henyéljen vállalhat diákmunkát keresse a kenyerét, gyűjtsön. De ami a legfontosabb és fájópont! Ha diákként nem dolgozik és elvárja hogy eltartsam, akkor meg pláne ne háborodjon fel, hanem örüljön, hogy otthon lehet. Sok szülő nem viseli el a tétlenséget, én sem viselném. Ez nem azt jelenti, hogy állandóan házi munkát kell végezni. Kiindulva az én múltamból segítettem otthon, de a családom támogatta, hogy dolgozom diákként, és örültek, hogy a saját költségemet előteremtem. Igaz nem kerestem sokat, de örültem, hogy pl a telefonszámlámmal öltözködésemmel nem terhelem a családomat, ami nekik is könnyebséget hozott!

Nem gondolom, hogy ebben az esetben a kérdező apja nem tudja elfogadni, hogy a gyereke felnőtt! Egyszerű elvárásai vannak, ne henyéljen és legyen szavahihető!

Sokan nem tudom mit képzelnek magukról, hogy ezek tudatában felháborodnak a szülő viselkedésén. Nem veri a szülő, nem iszik, hanem lecseszi, de könyörgöm egy tanár is lecsesz ha trehány vagy!

2019. aug. 27. 04:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!