Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben megvonnád a...

Ilyen esetben megvonnád a zsebpénzt?

Figyelt kérdés

Kicsit bonyolultabb a hatter, ezert hosszu lesz.

En a gonosz mostoha vagyok a tortenetben, de a kerdes nem az en tovabbi minositesem.

Nehany eve osszekoltoztunk a baratommal, aki tortenetesen egy mar elottem tobb eve elvalt ferfi. O hozta a lanyat a kapcsolatba.

Az osszekoltozesunk (es az en belevitt anyagi reszem) tette lehetove, hogy a lanyanak legyen sajat szobaja kamaszkent, kapjon vegre zsebpenzt, ehessen hetkozben is finomakat es valtozatosabban, tobb penz jusson neki ruhara, szorakozasra.

Azt hittem sikerult olyan kapcsolatot kialakitanom vele, ami elég barati vagy legalabbis normalis, ot sokmindenben tamogato, segito. Aztan jottek a problemak. Feltunt rendszeresen beteget jelent nagydolgozatok elott, de ha kiirjak egy hetre masodik nap kutya baja es rohan az anyjahoz lovagolni. A hazimunka alol ott huzta ki magat, ahol tudta, keresre se segitett. Igaz o mindig ugy emlekezett a havi egyszeri teregetesre, mintha minden nap orakat robotolt volna a haztartasban. 16 evesen mar hanyos fetrengosre itta magat erte kellett menni hajnalban. Az iskolaban volt, hogy reszegen jelent meg.

Igaz sok mindenrol nem tudtam se en se az apja, de az anyja se.

Sajnos nekem elfogyott a turelmem, ugyanis kapott egy kutyat, de azutan nem volt hajlando takaritani es a szobaja is lassan egy éve úgy nez ki, mint az egykori hajlektalan fekhelyek az aluljarokban...csak budosebb. Stb. Stb.

Vegul ugy dontott, hogy o hirtelen elkoltozik az anyjahoz, mert mi raszolunk mindenert (hogy ne igyon iskola elott meg foleg, hogy nincs 18 eves se, hogy takaritson az allata utan, es maga utan is pakoljon el...mikozben mi fozunk, mounk ra, bevasarolunk neki, amit kiejtett a szajan azt apukaja rohant megvenni, indenhova el lett engedve csak pl ejfelre erjen haza vagy inkabb aludjon a baratnojenel) stb.)

Igy is tett. Semmijet nem hagyta itt csak a butorokat.

Mivel nincs 18 es az apjanal van a gyerekfelugyeleti jog, ezert o tovabbra is mindent akar neki fizetni.

En felvetettem, hogy de hat eddig itt lakott, most az anyjanal, akkor anyukaja adjon neki zsebpenzt. Javasoltam a ferjemnek, hogy a zsebpenzt inkabb tegye neki felre es gyujtse, mert mint kiderult azt sorozesre, borra, dohanyra koltotte.

Ne kerlek ne firtassatok, hogy nem vettuk eszre, mert en ereztem valami nem stimmel, de az apukaja ugy bant vele, mint egy hercegnovel.

Most azon vitatkoztunk, hogy miert ne adna neki tovabbra is zsebpenzt? En meg mergemben azt mondtam azert,mert ha en nem jottem volna a kepbe, akkor nemhogy havi sokezer forintos zsebpenzt se tudtal volna neki adni, hanem normalis etelt se es raadasul ugy latszik ezt is eleg rossz dolgokra koltotte.

En nem azt mondom ne tamogassa tovabb, csak azt, hogy a zsebpenzt nyugodtan fizetheti neki az anyja hiszen mostantol ott van o meg gyujtse.

De tudom ezzel egyedul vagyok.

Ti, ha toletek koszones nelkul lelepne a lanyotok es kiderulne ossze vissza hazudott es pial regota, akkor tovabbra is adnatok neki havi zsebpenzt? (iskolai es sportkiadasokat, telefon elofizetest stb. tovabbra is apukakent te fizetned)

2019. júl. 31. 23:16
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a valaszokat.
2019. aug. 3. 22:06
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet?
2019. aug. 24. 20:09
 33/37 A kérdező kommentje:
Nincs több zsebpénz.
2019. aug. 25. 22:36
 34/37 anonim ***** válasza:
Azóta valami javulás, kérdező?
2019. aug. 26. 02:01
 35/37 A kérdező kommentje:

34-es a javulast ugy erted, hogy nem költ piára vagy rendesebben viselkedik...vagy úgy az egész helyzetre?

Mert nem tudom. Annyira megharagudott a gyerek rám, hogy látni se akar; azt nem tudom az édesanyjánál mit csinál/neki mit hazudik vagy mit nem. A zsebpénz megvonást hallgatással reagálta le (de hát én nem voltam ott).

Nekem sokkal jobb, hogy nincs nálunk, most jövök rá mennyire nyomasztó volt az egész lénye, a jelenléte.

2019. aug. 27. 23:09
 36/37 anonim ***** válasza:

Úgy értettem, hogy esetleg változott-e bármi vele kapcsolatban pozitívan, mondjuk javított-e a jegyein, lett-e bármi fogalma arról, milyen területen akar tovább menni érettségi után,stb.

A függők már csak ilyenek, haraggal reagálnak a megvonásra, rosszabb esetben agresszióval.

Szerintem egyszer meg fogja köszönni, hogy hála neked lett saját szobád és megakadályoztad abban, hogy ne egy aluljáróban dobja fel a bakancsot, magát belőve.

2019. aug. 28. 00:56
 37/37 anonim ***** válasza:
*saját szobája
2019. aug. 28. 00:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!